https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/november/kaereste-p.jpg
Selvudvikling

Sådan scorer du manden i dit liv

25. november 2013
af RIKKE LYSKJÆR-RUDBÆK, BAZAR
foto: Shutterstock
Det er faktisk dig selv, der afgør, om projekt forelskelse lykkes eller ej! Læs her, hvad du skal gøre for at finde den heldige, der venter på dig derude et sted…

1. TAG INITIATIV

Det kan godt være, at det stort set altid virker på film, men i den virkelige verden får du altså intet ud af at spille kostbar og vente på, at alle mændene kommer til dig. Det er misforstået, hvis du tror, at 'den rigtige' måde at blive kærester på, er hvis han gør kur til dig. Du må selv

være aktiv, og det er der heldigvis mange muligheder for. For nogen er netdating løsningen, fordi det giver mulighed for betænkningstid og for at komme et spadestik dybere, mens andre foretrækker at opsøge deres potentielle drømmefyr i byen eller fitnesscenteret. Det er underordnet, hvad du gør. Bare du gør noget!

> Den store scoreguide til single kvinder - de bedste dates, scor med dit kropssprog og meget mere

2. OVERVEJ, HVAD DER ER VIGTIGT FOR DIG

Listen kan hurtigt blive lang, når du først går i gang med at brainstorme på krav, din kommende kæreste skal opfylde. Men drop de 100 punkter og mærk i stedet efter, hvad der er allervigtigst for dig, og hvad du på ingen måde kan gå på kompromis med. Er det for eksempel supervigtigt for dig, at din kæreste er god til at tale om følelser og tænker 'vi' i stedet for 'jeg', nytter det ikke noget, at du går efter en den uopnåelige enspænder.

Om eksperten

Artiklen er lavet i samarbejde med parterapeut Katrine Axholm, der har stor erfaring i at rådgive både singler og par om kærlighed og de udfordringer, den ofte medfører. Du kan læse meget mere om Katrine på Axholm.com.

3. VÆR ÅBEN

Det er supervigtigt, at du ikke snyder dig selv for gode oplevelser ved at være for snæversynet. Vær derfor åben over for at møde en helt anden type mand, end du har sat dig for. I sidste ende bestemmer du alligevel slet ikke selv, hvem du forelsker dig i eller tænder på, så lad være at stritte imod, hvis dit hjerte pludselig fortæller dig noget andet, end din hjerne havde planlagt.

4. SPØRG DIG SELV, HVEM DU TILTRÆKKER

Hvad er det for nogle mænd, der typisk viser interesse for dig? Har de et fællestræk? Og kan du ændre noget i din adfærd for at tiltrække andre mænd, som måske er mere relevante i forhold til det, du søger?

5. GIV SLIP PÅ ANGSTEN

Hvis du er vild med en mand, kan det være svært at slappe helt af i hans selskab og i ren desperation for at imponere ham, gør du alt, hvad du kan for at fremstå perfekt. Det betyder også, at du holder igen med at vise ham alle sider af dig selv, fordi du er bange for, at han så vil droppe dig. Men lad ikke angsten styre dig, for jo mere du tør give, jo mere får du igen! Vis ham derfor, hvem du er med alle dine uperfekte sider. Kan han ikke lide dem, skulle det alligevel ikke være jer...

> En guide til one nightstands - god sex til single kvinder

6. SÆT ORD PÅ

Er du ude efter en kæreste, nytter det ikke noget, at du lader ham tro, at det er helt fint med dig, at I kun ses fredag og lørdag nat, når han er på vej hjem fra byen. Du skal sige dine ønsker højt, før de kan blive opfyldt...

7. HOLD FOKUS PÅ DIG SELV

Øv dig i at mærke efter, hvad du selv synes og føler i stedet for at koncentrere dig om hans mening. Så snart du har fokus på dig selv, vil du også i højere grad opleve, at du slapper af og hviler i dig selv. Og det er et turn on!

8. TAG DET IKKE PERSONLIGT

Ender jeres flirt med en afvisning, skal du for alt i verden ikke tage den personligt! I var bare ikke meant to be, og selv om det lige i øjeblikket føles, som om hele verden går i stykker, venter der dig noget bedre. Det kræver bare, at du samler dig selv op og kommer videre, for det er for dumt at spilde tid og tårer på en, der ikke er hundrede procent vild med dig.

9. LAD HAM VÆRE MAND

Det kan godt være, du selv både kan sætte en hylde op, lappe din cykel og fikse din computer, når den driller. Og det er supersejt! Men måske gør du klogt i at være knapt så 'kan selv, vil selv'-agtig over for de mænd, du møder. Men inden din indre rødstrømpe nu koger over, så tag lige en dyb indånding. For vi taler altså ikke om, at du skal spille dummere og mere hjælpeløs, end du er. Det kan bare godt betale sig, at du øver dig i at give ham plads til at være mand. Han vil nemlig gerne vise, at han kan hjælpe dig. For hvis du kan det hele uden ham, hvad skal du så bruge ham til?

> 8 tegn der afslører om han vil have dig

10. DROP FEJLFINDER-GENET

Hans sko er simpelthen for kiksede. Hans latter er for høj. Og hvad sker der egentlig for hans hår? Du møder hele tiden mænd, der virker søde, men som har en brist, du slet, slet ikke kan leve med. Men læg lige de kritiske briller fra dig et øjeblik! Dit fejlfindergen afspejler nemlig din egen usikkerhed, for ved at finde fejl ved ham og droppe ham på grund af dem, undgår du, at han når at finde dine fejl først. Lyder det bekendt? Så brug i stedet din energi på at spørge dig selv, hvad du er usikker over? Hvad er det, han ikke må opdage ved dig? Når du ved det, og du accepterer dig selv, som du er, kan du også meget bedre rumme, at han (heller) ikke er perfekt, fordi du ikke længere tænker over, hvad andre synes om hans kiksede sko.

11. BED OM FEEDBACK

Tør du - og føler du, at han er til at tale med - så spørg ham, hvorfor han ikke kan se en fremtid sammen med dig. Det kan nemlig være relevant for dig at blive gjort opmærksom på noget, du ikke selv har skænket en tanke, så du kan lære af dine erfaringer.


Læs også