https://imgix.femina.dk/media/110ec30725cc4cf1b606a94eba5b934d.jpg
Selvudvikling

Sådan har I det med jeres krop!

7. juni 2012
af Charlotte Hallbæck
Foto: Colourbox
For nogle måneder siden bad vi jer om at deltage i vores store kropsundersøgelse, som du i denne uges FEMINA kan læse resultatet af. Vi fik overvældende mange kommentarer til undersøgelsen, og vi er smadderglade for dem! Derfor bringer vi her et udvalg af dem

Her på FEMINA er vi stolte af, hvor mange engagerede og aktive læsere, vi har! Vi fik nemlig overvældende mange og yderst velreflekterede besvarelser på vores store kropsundersøgelse, som vi iværksatte i foråret.

I denne uges FEMINA sætter vi fokus på kvinders forhold til deres krop, og kan du læse et uddrag af nogle af de kommentarer, vi ikke fik plads til i bladet. De spænder lige fra små bryster og topmaver til sexliv og plastikkirurgi.

Vi starter med mediernes fiksering på ungdom, som mange af jer mener, er et stort problem:

"Alt er efterhånden blevet kunstigt, folk bliver opereret og får brystimplantater, billeder bliver redigeret osv. så man får et indtryk af, at man skal leve op til noget, der ikke er realistisk. Det er ærgerligt, at det ikke er mere naturlige forbilleder. Det får folk til at få spiseforstyrrelser, blive opereret og få brystimplantater. Jeg har selv haft spiseforstyrrelser og ikke følt at mine kropsdele passede sammen, så var jeg for tyk et sted men for tynd et andet sted. Så syntes jeg, at min kropsbygning var forkert. Jeg arbejder med det og går til psykolog for at få det bedre med mig selv, jeg er nu kommet der til, hvor jeg har taget på og er begyndt at syntes godt om at mine baller, lår og bryster er blevet større. Jeg var kommet der til, at jeg syntes, jeg var for tyk på maven og for tynd på resten af kroppen, men nu hjælper det."

I deler også ærligt ud af de irritationspunkter, som nogle af jer har mht. jeres kroppe. Heldigvis er der også en del af jer, der er stolte og glade for jeres kroppe:

"Jeg bryder mig ikke om at blive ældre, men mener ikke, man kan gøre ret meget andet end passe godt på det, man har, og ikke udsulte huden eller blive så tynd, at man få blå mærker af at støde ind i mig."

"De begyndende rynker omkring øjne & mund generer mig - men trods investering i div. fine, dyre cremer er det mig umuligt at komme dem til livs!"

"Der er sgu da ikke nogen, der gider følge med i en tyk piges liv" - læs om blogger Katrine Krøjby, der fik bunker af mails, fordi hun tog på

"Det, der er mest irriterende ved min krop, er at maven ind imellem bliver oppustet. Det er ubehageligt, og jeg får det dårligt med min krop. Det er dog blevet meget mindre efter, at jeg har droppet sukker, pasta, kartofler, ris, kager og hvid brød. Er ikke fanatisk, så spiser det en gang imellem :-)"

"Vildt glad for mine noget små bryster. Sikkert fordi de aldrig har været store, hænger de overhovedet ikke i en alder af 53 ... Små men pæne ;-))"

Nogle af jer påpeger, at alderen faktisk giver jer mere selvtillid, mens andre alligevel synes, det er svært at skulle indse, de ikke er purunge mere:

"Det er skønt at blive 40 - selvom alt ser meget værre ud, end da jeg var 20, så har jeg det meget meget bedre med mig selv og min krop. Godt man ikke er 20 længere :-D"

"Jeg har det nemmere og mere frigjort med min krop, end da jeg var helt ung, og kan godt lidt på mine egne vegne være ked af, at jeg var så utilfreds den gang. For nu kan jeg se, at jeg dengang var mere smuk, end jeg troede."

"Kan se nu, hvor jeg er blevet ældre (53 år), at jeg virkelig skal knokle for, at holde min krop ved lige. Jeg løbetræner 3 gange om ugen og går til aerobic 1 gang om ugen. Tænker over, hvad jeg spiser, og kan da godt se og mærke på mit tøj, at jeg træner så meget. Er blevet mere fast, men så kigger jeg på mit ansigt og kan så synes, at det hele hænger der.
Øjenlågene er blevet tungere, fugerne mellem næse og mund er blevet dybere, og munden begynder at ligne en hønsenumse. Synes, jeg plejer min hud godt og får en ansigtsbehandling ind i mellem, men synes alligevel ikke, det hjælper så meget.
Der tilbydes mange behandlinger som koster en bondegård og er i tvivl, om de egentlig virker. Jeg synes også, at når man læser om forsøgspersoner i diverse blade, så er det ofte det er yngre personer, der har afprøvet cremer eller behandlinger, og de har jo ikke helt de samme rynker m.m. som en noget ældre, moden kvinde. Jeg har tit sagt til mig selv, at jeg er fin, god og smuk som jeg er, og at det er en naturlig proces, vi alle skal igennem, men det er alligevel lidt svært ind i mellem at se sandheden i øjnene. "

Mor og datter: Sådan har vi det med vores krop

Og så er en del af jer også meget optaget af det billede, som damebladene og reklamerne giver af skønhed:

"Det kunne virkelig være fedt, hvis kvinder blev vist, som jeg ser dem hver gang i baderummet i centret, frem for gennem modeller, som de færreste på gaden ligner!"

"Det ville være SÅ befriende, hvis modellerne, især kendte kvinder, ikke var retoucheret i reklamerne. Sandfærdige billeder, der viser kvinderne, som de ser ud i virkeligheden, ville medvirke til en mere nuanceret opfattelse af kvinders udseende. Men virkeligheden må jo åbenbart være for grim..."

"Jeg synes, det er et stort problem af medierne er fyldt med slanke, "perfekte" kvinder. Går sjældent i svømmehallen, men var der for nylig, og WAUW hvor er det befriende at se kvinder i alle former, i alle aldre og med alle typer af kønsbehåring... "

Har du også en mening om kvinders forhold til deres krop? Giv din kommentar med her:

Læs også