https://imgix.femina.dk/media/7ac76da7023a434b9ef443fea92bf18d.jpg
Selvudvikling

Sådan elsker du dine bryster

30. oktober 2011
af Parterapeut Maj Wismann
foto: ThinkStock
Her får du 5 trin, der hjælper dig på vej til at blive totalt stolt af dine bryster.

Der er store, små, lange, korte, strittende, hængende, skæve, ensomme, indadvendte, arrede og vi har dem alle sammen - brysterne. Og sammen med sådan et sæt nydelsesballoner, kommer der også en relation, og overraskende er den faktisk en smule svær for rigtig, rigtig mange kvinder.

Giv kærlighed til dine bryster
og vis dem frem med stolthed!
Lift-its - 179 kr.

Nøjagtig som din ene fod er længere end den anden, og at dit ansigt sjældent er 100% symmetrisk, vil dine bryster altså også være forskellige fra hinanden. Og om du kan lide dem eller ej, det er nu engang dem, du har! For at blive mere brystpositiv, kan du overveje følgende.

1) Virker de som de skal? Selvom du ikke er, har været, eller skal være ammende, så bruges dine attributter, jo også til andre ting, såsom seksuel stimulation. Tillader du dig selv at nyde dette, eller ligger du og tænker: "Hvis bare de var (indsæt selv ønsketænkning), så ville det være meget mere dejligt". Men nej, det ville det ikke. For i sådan en situation, er det dine tanker, der afgør, om du nyder berøring, kan slappe af i situationen og give dig hen, IKKE brysternes symmetri. Og hvis du bliver ved med at tænke: "De burde være anderledes", så bliver du ved med at opleve, at dine tanker vil påvirke din nydelse. De er som de er, det kan du ikke ændre på (medmindre du vil under kniven), og det er en sund øvelse at tænke på. Og må du ikke få den nydelse de giver, fordi de ikke lige ser ud som du synes de skal?

2) Brug tid på at røre ved dem, ae dem, nusse med dem og give dem opmærksomhed. Fokuser på, hvordan du bedst muligt får det optimale ud af den størrelse, du nu engang har.

3) Selvom om denne øvelse kan være voldsom sværd, så prøv alligevel, det værste der kan ske er, at du kommer i kontakt med nogle følelser og tanker, som måske er værd at få evalueret lidt på. Lad din kæreste røre ved dem en aften inde i sengen med blid belysning. Koncentrer dig om, hvordan det føles i kroppen. Bliver du ked af det, så gå på opdagelse i, hvilke tanker, der gør dig ked af det, og få skrevet dem ned dagen efter. Derefter stiller du spørgsmålet "Er det virkelig sandt? Er det modsatte mere rigtigt?". På den måde, vil du udfordre dine tanker, og måske få udryddet en fejloverbevisning eller to.

FAKTA

Få hjælp til kærligheden med det samme! Få Maj Wismanns gode råd til dit kærlighedsliv på lydfiler, du kan lytte til i bilen. Køb dem her: Maj Wismanns kærlighedskursus

5 overraskende hemmeligheder til bedre sex, mere lyst og meget mere kærlighed" - så klik her http://websexolog.dk/

4) Selvom du er ked af dine bryster, og du er i gang med processen med at blive gladere for dem, skal du jo stadig behandle dem pænt. Sørg for, at de er pakket godt ind i den rigtige størrelse bh, der støtter på den mest optimale måde, at de er pænt pakket og elegant ind, og at du får det bedste udseendemæssigt ud af dem, så du ikke bliver ærgerlig, hver gang du ser dig selv i spejlet. Selvom det lyder frygtelig poppet, vil jeg virkelig opfordre dig til at få det bedste ud af det "du har".

5) Det er en ganske naturlig og sund følelsesmæssig reaktion at opleve "sorg", hvis en kræftoperation, har taget det ene bryst, men det er uhensigtsmæssigt, hvis konsekvenserne bliver ingen seksuel aktivitet resten af livet. Tag imod de tilbud om samtaler, grupper og andet, der gives, og find evt. forummer på nettet, hvor du kan snakke med andre i din situation, samt lære af andre kvinder, som har været der, hvor du er nu, men som er kommet igennem det. Måske har de et trick eller to i ærmet, du kan bruge i din proces.

Ps. Husk på, at hvis den VIRKELIG er gal og dit ene bryst hænger nede ved knæet og dit andet er ikke eksisterende, så kan man altså søge tilskud til en operation.

Læs også hvad mændene synes om dine bryster! Klik her: Mandepanel - "Bryster betyder ikke alt"

Læs også