https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/renee-toft-simonsen/1011-renee/1011-renee-4-kopi-2_5.jpg
Selvudvikling

Så forskellige – og dog så ens

18. maj 2011
af Renée Toft Simonsen
Det der med at tage tøjet af sammen med andre mennesker og bare marchere rundt så nøgen som den dag, man kom til verden, er noget, man lige skal vænne sig til

Efter at jeg er begyndt at vinterbade, (hvilket, når denne klumme engang når spalterne, synger på sidste vers), er jeg jo også begyndt at frekventere en sauna mange gange om ugen. Ikke nok med, at man sidder der uden tøj på, men i den klub, hvor jeg kommer, sidder man også mænd og damer sammen. Og ja, det er noget, man lige skal vænne sig til, det der med at tage tøjet af sammen med andre mennesker og bare marchere rundt så nøgen som den dag, man kom til verden. Man vænner sig til gengæld hurtigt til det, og så finder man sin egen vej rundt i nøgensceneriet.

Nogle af os har lige håndklædet foran os, når vi går til og fra det kolde gys, andre af os har det ikke engang i hånden. Nogle sætter sig med krydsede ben, andre sætter sig og lader stængerne falde ud til siden og slapper helt af med det. Og så sidder man ellers der og har frit udsyn. Til alle slags mennesker, og der er også befriende plads til alle slags.

Der er ældre, og der er yngre, og så er der dem midtimellem. Der er nogle, der tager deres børn med ud at bade, og nogle, som indimellem må ud i bar numse i sneen og vugge en, der ligger og sover i barnevognen. Der er studerende og folk, der arbejder fra 8 til 16, og så er der sådan nogle frie fugle som mig, der kan komme og gå, når det lige passer. Der er folk med kun ét bryst og folk med kun ét ben. Der er folk med hår overalt, folk, der havde hår engang, folk, der har barberet deres af, og folk, der aldrig fik ret meget. Der er folk med opstoppernæser og folk med klassiske romerske høgenæser, og så er der folk med lange og folk med korte, og det gælder inden for både tissemænd, ben og bryster.

Der er sikkert folk med en god sjat på kistebunden, og folk, der må spare sidst på måneden, det med økonomien kan man faktisk overhovedet ikke få nogen idé om i en sauna - uden tøj og alt det, vi ellers smykker os med, er det med penge og status svært at definere, hvilket i grunden er ret befriende. Men det, der faktisk er mest fantastisk, og som jeg sad og undrede mig lidt over en dag, er, hvor utrolig meget vi alle sammen i bund og grund ligner hinanden. Faktisk lidt hyggeligt at konstatere.

Kærlig hilsen
Renée

LÆS OGSÅ:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d07a1f4330a644e6b6af9b782410e35d.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også