https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/rydop-prim.jpg
Selvudvikling

Ryd op og bliv klar til foråret!

3. april 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Carrinah Sommer
foto: All Over
Udnyt foråret og brug den nye energi på at få ryddet op. På at skille dig af med det gamle, og nyde friheden og glæden ved forandring. Feng Shui konsulent og oprydningsekspert Kamille Carrinah Sommer guider dig godt på vej…

Vinteren har været rigtig lang i år. Alt for lang. Danskerne sukker efter solens stråler, og muligheden for at komme i haven og nyde farverne, duftene, fuglekvidderen, og den skønhed og lethed foråret og sommeren bringer med sig.

OM KAMILLE

Kamille Carrinah Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

En god gang oprydning kombineret med en forårsrengøring kan gøre underværker. Hvis man har lyst til at gøre rigtig meget ud af det, kan man friske væggene op med en ny farve. Man kan skifte puderne i sofaen ud med en ny slags, og friske blomster, nips etc. kan virke som prikken over iét.

Vælg en dag hvor du har god tid. Sæt noget godt musik på anlægget eller computeren, og sørg for små pauser, hvor du får drukket lidt vand og spist lidt frugt, eller hvad du nu har lyst til.

5 tips til selve oprydningsprocessen:

1. Sørg for at alle dine ting har en fast plads i hjemmet. Hvis de ikke har en fast plads, så find en, hvis tingen skal forblive i dit hjem.

2. Spørg dig selv "om du kan undvære tingen"? fremfor "om du kan bruge den"?

3. Kassér ting der er i stykker. Dette gælder også ufærdige hobby projekter, medmindre du får dem repareret eller færdiggjort indenfor en kort tidsramme.

4. Gem kun de ting du bruger og/eller de ting du elsker. Der er ingen grund til at gemme ting bare for en sikkerheds skyld. Hvis du skal komme i den situation at du får brug for en ekstra af en bestem ting, er der altid nogen der har den på lager.

5. Prøv at minimere alt hvad du har. Det vil sige, gem kun lige hvad du skal bruge. Der er ingen grund til at have 10 par sorte jeans. Gem f.eks. de 3 bedste par og giv resten væk. Jo mere overskueligt dit klædeskab er (dette gælder også alle andre steder i hjemmet), jo mere får du brugt de ting du holder allermest af, og undgår at skulle flytte rundt på adskellige bukser du alligevel ikke gider bruge.

God fornøjelse med oprydningen.
Kærligst, Kamille

LÆS OGSÅ: Psykolog Mette Holm: Er du bange for stærke kvinder?

ELLER: Coach Charlotte Lotus Sommer: Ved du egentlig, hvad DU vil?

TEST DIG SELV: Er du god nok til at sige fra?

Læs også