https://imgix.femina.dk/media/c95b476093d94661a450313a50d4878b.jpg
Selvudvikling

Rødvin kan forbedre kvinders sexliv

27. april 2010
af Redaktionen
Foto: Shutterstock
Kan man få bedre sex ved at drikke rødvin? Undersøgelse mener at have fundet en sammenhæng.

Kan det virkelig passe, at rødvin skulle forbedre kvinders sexliv. Ofte har vi nemlig hørt, hvordan alkohol svækker vores sanser. Men ifølge en ny undersøgelse er der altså forskel på, hvordan kvinder og mænd reagerer på rødvin. Det skriver Mad og Bolig.

Hvis du som kvinde drikker 1-2 glas vin hver dag, så mener italienske forskere at have påvist, at du får et bedre sexliv.

De toskanske kvinder

Undersøgelsen blev udført på et universitet i Firenze, hvor man fulgte 800 toskanske kvinder i alderen 18-50 år. Kvinderne skulle udfylde et spørgeskema, hvor de beskrev deres sexliv.

De kunne ende med en score fra 2 til 36, hvor en højere score betød bedre sexliv. Det satte man op imod, hvor meget vin de drak, og overraskende nok scorede de, der drak 2 glas om dagen det højeste, nemlig 27,3.

Kvindene, der drak 1 glas om dagen, scorede 25,9, og de, der ikke drak, fik kun 24,4.

Den sunde middelhavskost

"Historisk set har vin og seksualitet været kædet sammen siden det gamle Grækenland," fortæller undersøgelsens leder Dr. Nicola Mondaini, der har udgivet bogen Vino e Eros.

Mondaini og hans hold mener endvidere, at kvinders seksuelle reaktioner er mere komplekse end mænds.

Men tidligere undersøgelser har vist, at middelhavskosten generelt er godt imod hjerte-kar-sygdomme, og dette skyldes sandsynligvis også, at man i middelhavslandene almindeligvis drikker 1-2 glas vin om dagen.

Og hjerte- og kar-sundhed har længe været forbundet med seksuel sundhed.

Det kan altså være derfor, at et moderat forbrug af rødvin giver kvinder et bedre sexliv.

Læs også