https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/oprydningprim.jpg
Selvudvikling

Rodets magt – derfor skal du rydde op!

17. april 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Carrinah Sommer
foto: All Over
Skuffer og skabe er fyldt med ting, du ikke nænner, orker - eller bare når - at smide ud? Ringer der en klokke? Oprydnings- og Feng Shui konsulent Kamille Sommer guider dig gennem rodet...

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Carrinah Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Dit rod kan forhindre dig i at leve det liv, du drømmer om. Faktisk er det ret normalt - rigtig mange mennesker gør det.

  1. Hvor tit har du ikke ønsket at smide ting ud, men i sidste øjeblik væver du og lader være, fordi du er bange for at fortryde?
  2. Hvor mange ting har du liggende, som du enten gemmer, til når dine børn bliver voksne - eller ting, du opbevarer for andre?
  3. Hvor meget gemmer du af pligt? Du tør ikke smide det ud, fordi det har tilhørt familie.
  4. Bliver du udmattet bare ved tanken om at skulle gennemgå alle dine ting?
  5. Føler du ikke, at der er ikke timer nok i døgnet til at nå at skulle rydde op?

Disse sætninger er nogle af dem, jeg ofte hører fra mine kunder. De bliver enormt lettede, når vi får talt sammen om, HVORFOR de har rodet, og bagefter får løsningen på, HVORDAN de kommer af med det igen.

Rodet tager overhånd!
Det er både synd og ærgerligt, at folk skal leve med rod, fordi det har taget magten fra dem.

Rod kan rigtig nemt tage overhånd, især hvis man er bange for at slippe ting. I virkeligheden handler det ikke så meget om tingene, det handler langt mere om, hvilke følelser der er tillagt tingene.

Vi overfører følelser og minder til vores ting
Grunden til, at vi gemmer babyting, gamle billeder, lampeskærme, billedrammer osv. er, at vi kan genkalde en svunden tid, når vi kigger på dem. Minderne kan både fylde os med kærlighed og glæde, men også sorg eller vrede.

Gem kun de ting, der virkelig betyder noget for dig, og sorter i det, så du kun har få gode ting - men ting, der gør dig glad.

Rod dræner for energi og kan give stresssymptomer
Konstante bunker af papir, tøjdynger, og kæmpe opvaske kan give anledning til irritation og skænderier. Der er næsten altid én i husstanden, der bliver irriteret og sur, over altid at skulle rydde op.

Det er drænende at komme ind ad døren og blive mødt af rod, og mange med stresssymptomer kan nikke genkendende til, at rod virkelig påvirker dem. Når du er meget stresset, orker du ikke at rydde op, og samtidig er du virkelig påvirket af dine omgivelser. Det kan blive en rigtig negativ spiral, der kan være svær at komme ud af.


Prioriter dit hjem - hold rodet nede!
Der er ingen vej udenom - du er nødt til at bruge tid på at rydde op. Dog kan du gøre det meget nemmere for dig selv ved at gennemgå dit hjem fra A-Z og virkelig få minimeret indholdet i det.

Overvej bl.a., hvor mange skruetrækkere du i virkeligheden bruger, og hvor mange bøtter i køkkenet, der er nødvendige at eje.

At rydde op i sit hjem er et tegn på respekt og omsorg overfor dit hjem, din familie og dig selv. Rod skal ikke have lov til at have magten, det kan det heller aldrig få, hvis du vælger at give slip på det.

Læs også