https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/sentimentalt-rod-prim.jpg
Selvudvikling

Det sentimentale rod: Sådan slipper du det!

10. april 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Carrinah Sommer
foto: All Over
Smykker du fik af eksen, det gamle spisestel du arvede fra mormor, fotos fra en svunden tid, du alligevel aldrig kigger på. Kender du scenariet? Oprydnings- og Feng Shui konsulent Kamille Sommer guider dig gennem rodet...

De fleste mennesker har en masse ting til at ligge, som de enten gemmer fordi de ikke nænner at smide det ud, eller fordi der ligger en masse dårlig samvittighed gemt bag det.

Tænk hvis mormor kiggede ned fra himlen, og så at du kasserede hendes elskede kaffestel, som hun fik i bryllupsgave i 1928.

Men du er ikke din mormor, og du behøver ikke gå og opbevare en masse ting pga. skyldfølelse, eller fordi du synes at du bør.

Du skal KUN gemme de ting, der gør dig glad. De ting du bruger, og de ting som du ikke kan forestille dig et liv uden.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Carrinah Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Sig nej til ting du ikke har lyst til at eje
Hvor mange ting har du stående fordi du har fået dem i f.eks. værtindegave ,eller en fødselsdagsgave du IKKE har ønsket dig.

Jeg havde engang en kæreste der fik foræret et marsvin i fødselsdagsgave, fordi vennerne syntes at det var sjovt. Det er både tarveligt og ugennemtænkt fra deres side.

Tante Inga mener det helt sikkert rigtigt pænt, når hun giver dig ting fra hendes gemmer, men hvis du ikke synes det passer ind i dit hjem, er det helt i orden at sige nej tak. Faktisk er der mange der har tendens til, at ville sende deres eget rod videre, for det er nemmere at skille sig af med noget, når det bliver i familien. Det er ikke i orden at sende sit rod videre, til folk der har svært ved at sige nej. Hvis du giver dine ting videre, så vær sikker på at modtageren tager imod dem, fordi de virkelig gerne vil have dem, og ikke kun for at behage dig.

Sådan giver du slip på de ting, du ikke længere har brug for
Spørg dig selv om du kan undvære tingen, fremfor om du kan bruge den. Vi har altid ting vi kan bruge, men ofte ligger de ubrugte hen, fordi vi glemmer at vi har dem.

Spørg dig selv, om det ikke er på tide, at den ting du ikke bruger, får en ejer der vil værdsætte den og bruge den, eller vil glædes over synet af den.

De ting vi har, har fortjent at blive brugt og holdt af, og hvis vi bare har dem stoppet ind i skunken, eller pakket i en kasse på loftet, er det helt sikkert at vi ikke længere nyder dem eller bruger dem.
Husk på at de fleste ting kan genanskaffes, hvis det viser sig at du engang får brug for den alligevel. Sandsynligheden for at det sker er bare ekstremt lav.

Læs også