https://imgix.femina.dk/media/article/mathildefoto.jpg
Selvudvikling

Q viser de forbudte billeder

30. oktober 2015
af Nadia Laas Hansen
Fotograf Mathilde Grafström viser den helt naturlige kvindekrop på sine billeder, men har fået forbud mod at udstille i København Kommune. Politiet mener, de er blufærdighedskrænkende. Se billederne i Q som udkommer på mandag.

Billeder af ganske almindelige kvinder, som naturen har skabt dem. Det er, hvad Mathilde Grafström portrætterer, når hun gennem sine fotografier vil sætte fokus på vores holdning til kroppen.

Men billederne er for frække til offentligheden, ifølge politiet, som mener, de er blufærdighedskrænkende. Derfor må de ikke udstilles på pladser rundt omkring i Københavns Kommune.

Læs også: Fokus på barm, talje og bagdel: 5 outfits der fremhæver din figur

"Politiet gør billederne til noget beskidt, og jeg ser på ingen måde kvindekroppen som noget beskidt. På den måde lærer vi vores børn, at kønsdele er noget, der skal skjules og noget, der ikke skal tales om, siger hun til Ekstra Bladet.

Q bringer billederne samt et interview med Mathilde Grafström i november, da vi synes, at hendes budskab er for vigtigt til at gemme væk.

"Alt for mange kvinder er i dag ulykkelige over deres krop, fordi de ikke passer ind i det skønhedsideal, som medierne og modebranchen har skabt for os. Men jeg viser, at vi er smukke, som vi er, og at vi skal i gang med at dyrke den naturlige skønhed, som kommer i alle regnbuens farver," siger Mathilde Grafström til Q.

Læs også: Grib stilen: Få det samme look som Christina Hendricks fra Mad Men

Artiklen med Mathilde Grafströms billeder kan du læse i Q, som udkommer mandag d. 2. november.

https://imgix.femina.dk/img_3829.jpg

Læs også