https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/maendprim.jpg
Selvudvikling

Psykolog: Dette er mænds største frygt

11. juni 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Kvinder har ikke patent på de tunge tanker, de store overvejelser og den evige tvivl. 5000 mænd har givet deres bud på, hvad de ville ønske, vi kvinder forstod om dem. Her er listen. Ti ting, mænd frygter.

Det er chefredaktør på 'Men's Health Magazine', David Zinczenko, der har hevet fat i de mange mænd og kreeret listen, så vi både kan notere os, hvad ham derhjemme egentlig går rundt og tænker - og frygter… og læse psykolog Mette Holms kommentar til nogle af punkterne på listen.

1. Mænd er bange for ikke at kunne gøre deres kvinde lykkelig.

2. Mænd er bange for at såre.

3. Mænd er bange for ikke at være gode fædre.

4. Mænd er bange for, at de aldrig skal have sex med andre kvinder - end den nuværende.

5. Mænd er bange for, at de ikke kan gøre deres kvinde godt tilpas - når hun har det skidt.

6. Mænd bange for, om deres kvinder tager meget på

7. Mænd er bange for, om de ser godt nok ud, så deres kvinde ikke kigger til andre sider...

8. Mænd er bange for at blive sammenlignet med ekskæresten - og komme til kort.

9. Mænd er bange for, om de slår til i sengen og på arbejdspladsen.

10. Mænd er bange for, om de er 'mand nok'.

Mette Holm er psykolog og kommenterer på listen over ting, mænd frygter ...

Læs mere om Mette Holm her

Kvinde, vær glad!
Listen kommer på ingen måde bag på Mette Holm:
Og at mænd er bange for ikke at kunne gøre deres kvinde glad, overrasker hende heller ikke.
"Altså, vil du ha' en glad mand, så vær selv glad. Dét virker, og en mand føler sig utilstrækkelig og ser det som en nederlag ikke at kunne gøre kvinden lykkelig. Lidt på linje med ikke at kunne forsørge hende."

Mænd og følelser …
Og så er de bange for at såre os!
"Jeg kender utallige eksempler fra min praksis. Følelser bliver let kompliceret for mænd, og mænd leder ofte efter løsningen på problemet, her og nu. Dét provokerer kvinderne, der bare bliver mere sure."

Mænd vil skinne på hjemmefronten!
Men også på hjemmefronten gør de sig mange tanker, og én af dem er frygten for ikke at slå til som far.
"Lige som vi kvinder gerne vil være lækre og dygtige, har mænd et behov for at shine i hjemmet. Det er vigtigt for dem, og det er et udtryk for nyere roller, at mænd efterhånden føler, de skal overkompensere."

Mænd frygter monogami
Nummer fire på listen (hvor punkterne altså er i vilkårlig rækkefølge) er en af dem, vi slet ikke bryder os om. Mænd har det skidt ved tanken om aldrig at skulle dyrke sex med andre end hende, han har sagt 'ja' til.
"Det er jo helt grundlæggende. At have knyttet sig til ét menneske er skræmmende, og det er et biologisk instinkt hos mændene, at det gør noget ved dem - tanken om ikke at skulle erobre andre resten af livet."

Mænd gider ikke overvægtige kærester
Dét gør han muligvis, hvis der bliver lidt for meget at holde af - og i - hos kvinden. Mænd er nemlig bange for tanken om, at deres kvinde læner sig tilbage i sofaen, lader stå til - og tager på.
"Kvinden er jo mandens trofæ, og hendes udseende siger lidt om, hvor god han er til at nedlægge byttet. Jo mere konet og mindre attraktiv, hun er, jo dårligere har han altså været."

Er han mand nok?
Og hvad vil kvinder så ha'.? En rigtig mand, selvfølgelig! Dét skræmmer mændene, som er bange for ikke at kunne leve op til vores krav, bange for ikke at være mand nok.
"Mænd bliver målt på deres præstationer. Deres maskuline og handlekraftige drive må ikke blive afløst af noget, der er lidt for fimset eller følsomt, men det er lige med at finde balancen mellem det," forklarer Mette Holm.

Rigtige mænd efterlyses
For vi kvinder VIL faktisk ha' en mand, selvom det kan virke som om, vi kan, vil og gør alting selv og slet ikke har brug for en mand.
"Vi er fremme i bussen på så mange andre områder, at derhjemme har vi altså brug for et par brede skuldre og en rigtig mand. Vi gider ikke, hvis de ikke tager magten af og til. Det bliver for svagt."

Læs også