Pernille Aalund
Selvudvikling

Pernille Aalund: Et andet liv kaldte på mig

27. december 2016
af Rikke Hast
Foto: Nellie Møberg
Hun havde brug for at lægge sit liv om, så Pernille Aalund flyttede på landet, hvor hun har fået plads til familien og ro til fordybelsen og den nye levevej som fuldtidsforfatter.

Villaen i Gentofte er blevet skiftet ud med en villa i Ledøje. Direktørkontoret med en rød cirkusvogn i haven, og designerstilletterne med gummistøvler. Pernille Aalund, 54, har lagt sit liv om. Som i fuldstændig om. Før var hun innovationsdirektør i Aller Media. Jobbet var både spændende og udfordrende, men hun følte, at der manglede noget. Et andet liv kaldte på hende.

– Jeg ville helt herud, hvor når folk kommer for at besøge mig, så er det derfor, de kommer. Der er dage, hvor vi ikke ser et øje, siger Pernille, der elsker sit hus på landet, hvor hun bor sammen med kæresten Kim og de af deres sammenbragte børn, der nu lige er hjemme. .

Pernille Aalund om at komme hjem

Pernilles historie er på mange måder er en historie om at komme hjem: Hjem til provinsen. Hjem til familien. Hjem til det, der for Pernille giver mening.– Nogle gange skal man rejse ud for at komme hjem. Jeg er en provinspige. Jeg kan godt lide, at der her i Ledøje bor både en musiker, en kloakarbejder og en mand, der har sit eget fly. Jeg kan også godt lide, at alt ikke lige er indenfor rækkevidde, men at jeg skal køre efter det. For så tømmer vi køleskabet, og laver suppe af det, der er, og får vores pålæg til at række, for mig giver det god mening.Ude i haven foran huset i Ledøje står Pernilles røde cirkusvogn, hvor hun har indrettet sit kontor og, hvor hun skriver de taler, som lige nu er blevet essensen af hendes arbejdsliv.– Ideen til talerne kom, da jeg sad i Aller. Jeg skrev dem på baggrund af tusinder af samtaler. På mine erfaringer som chef i et stort hus og på alle mine egne personlige oplevelser. På de kærlighedsforhold, der ikke gik og på dem, der eksploderede. Jeg er blevet en klog gammel kone, siger Pernille.

Skrevet med omhu

Pernille begyndte at offentliggøre sine taler på en Facebook-profil, som eksploderede i løbet af få måneder.– Det fascinerende ved taler er, at de er skrevet med stor omhu, der er virkelig tænkt over dem. Så på den måde er de et modtryk imod den lethed, hvormed alt florerer på de sociale medier. De handler om det universelle her i livet: Kærlighed, frygt og håb. Alt det, som betyder så meget for os alle, men som mange af os er kommet så langt væk fra. Det er gået op for mig, at det at møde mennesker i deres hjerter, det har jeg savnet. Også meget mere end jeg var klar over i alle de år, hvor jeg sad i et stort glaskontor.Nytårsmenu - 14 lækre forretter

Et godt år

Pernille mener, at hun i dag har fået en større grad af bevidsthed om, hvad der gør hende godt.– Det gør mig godt, at jeg omgiver mig med mennesker og ting, der giver mig mening. Alt, hvad jeg har i mit hjem og alle de mennesker, der går ud og ind af mine døre, de giver mig mening. Vi løfter hinanden, vi passer på hinanden, og det gælder alle, som kommer her, lige fra min egen familie til naboerne. Det sidste år har været et godt år. Jeg har haft brug for at give mig selv ro til bare lave intet. Det har været mit skrive- og udviklingsgrundlag. At gå rundt i ingenting en hel dag og tænke: Hvad skal vi nu lave. Det er, når vi er der, at vi heles. Det er først nu, jeg begynder at opleve en lille snert af sund rastløshed. Få inspiration til nytårsforsættet

Læs også