Selvudvikling
18. marts 2009

Pernille Aalund blev forfulgt

Pernille Aalund tidligere tv-vært nu direktør på Aller blev forfulgt i månedsvis af en fan, der følte sig overbevist om, at de var det perfekte par. Er også blevet overfaldet af en anden mand, der efterfølgende sendte breve om det »hyggelige« møde.
Af: Isa Lindbæk
https://imgix.femina.dk/media/9ef7ee0924644041a631268a642f8667.jpg

Foto Allover

Henrik Bramsborg er livvagt og ekspert i personsikkerhed, og han er også forfatter til en af de eneste bøger på dansk om stalking med titlen »Forfulgt - undgå stalking i Danmark«. Han mener, at alle kan blive ofre for stalking:

- Der var engang, hvor det var de rige og berømte, der havde monopol på at være forfulgt. Det er ikke længere tilfældet, for i dag kan ALLE blive forfulgt. Børn, pensionister, kvinder og mænd.

- Det skyldes blandt andet, at forfølgeren har fået bedre redskaber i form af internettet og mobiltelefonen, så der er mere viden tilgængelig om alle - ikke kun de kendte, forklarer Henrik Bramsborg.

- Men stalking har eksisteret længe, vi har bare ikke været særlig opmærksomme på fænomenet, og så har vi ikke haft en betegnelse for begrebet.

Naser Khader

... blev forfulgt i to år af en kvinde. I starten var hun blot tilskuer til foredrag og opsøgte ham i pauserne for at snakke om kærlighed. Til sidst dukkede hun op med en kniv i hånden på hans kontor.

Kilde: Berlingske Tidende

- Stalking er en usynlig form for kriminalitet, som folk går og slås med selv, og derfor har der ikke været særlig meget fokus på området. Det burde der ellers være, for en undersøgelse har vist, at forud for mord er der hyppigt foregået stalking, så forfølgelse skal man tage alvorligt.

- Mange mennesker afhængigt af deres livsbetingelser kan udvikle en tvangsforestilling, hvor de føler en tættere relation til at andet menneske, end der reelt eksisterer, men der er stadig et stort spring til stalking, som i øvrigt primært begås af mænd.

- Som jeg oplever det, er det en bevidst handling at begå stalking. Der skal meget til at følge efter og overvåge en person. Det kræver noget systematik og orden, og det er derfor ikke en tilfældig hændelse.

Dårlig hjælp

Henrik Bramsborg mener desuden, at stalkingofre får meget ringe offentlig hjælp:

- For at yde hjælp til stalking-ofre skal der arbejdes på tværs af faggrupper. Politiet, psykologen og socialrådgiveren kan ikke gøre det alene, og det er åbenbart svært at koordinere. Der mangler politisk opbakning omkring problemet.

Læs mere om:

Læs også