https://imgix.femina.dk/media/article/pia-k.jpg
Selvudvikling

På Santorini er jeg bare Pia

4. juli 2016
af Rikke Hast
Foto: Heidi Maxmiling
Som Folketingets formand beklæder hun en af de vigtigste poster i Danmark. det er selvsagt meget arbejdstungt, og Pia Kjærsgaard nyder derfor at rejse til sit sommerhus på Santorini flere gange årligt. Her går hun rundt uden makeup, lader håret lufttørre og lever det enkle liv. Få hendes tip til Santorini her.

Posten som Folketingets formand sluger mange af Pia Kjærsgaards timer i det daglige. Der er derfor ingen tvivl om, at hun nu, hvor sommerferien venter lige om hjørnet, glæder sig til at tage en timeout på den idylliske græske ø Santorini i Det Ægæiske Hav. Øen, hun og hendes mand Henrik har vendt tilbage til år efter år, siden de i 2002 købte et lille hus i en af dens små landsbyer.

– Santorini er en vidunderlig og meget smuk ø. Det er en vulkanø, og der er et helt særligt lys, især i nordbyen, som også er kendt for at tiltrække kunstnere, fortæller hun.

Har brug for forudsigeligheden

Pia holder meget af at holde ferie det samme sted hvert år.

- Jeg kan godt lide den tryghed, der er i, at man vender tilbage til noget, man kender. Jeg har brug for forudsigeligheden, siger Pia, der elsker den ro, der falder over hende, når hun er på øen.

– Det betyder virkelig noget, at vi kan komme af sted, slappe af og bare være os selv. På Santorini bruger jeg hverken makeup eller smykker. Når jeg har været på stranden og er godt saltet til, tager jeg et bad, når vi kommer hjem, og lader bare håret lufttørre. Makeup bruger jeg ikke, når jeg er der. Det betyder da også noget, at man er solbrændt, så kan man bedre bære det.

Her får du Pias tip til en ferie på Santorini:

Det har jeg altid med i kufferten

– Jeg går meget op i dyrevelfærd og økologi. Så jeg må indrømme, at jeg har vakuumpakket kød med fra fryseren, og så håber jeg på, at der ikke er strejke i lufthavnen.

Det første jeg gør på Santorini

– Er at lufte godt ud og så ellers fare huset rundt, så det bliver vores. Man skal lige finde sig selv og have placeret nogle ting rundt omkring, så man føler sig hjemme. Så pakker jeg ud og får købt lidt ind til køleskabet.

Det spiser jeg

- Vi spiser meget enkelt. Mange gange kan man jo godt klare sig med en god flaske vin, hjemmebagte boller, noget salat, nogle oliven og en gang tzatziki. Jeg er verdensmester i at lave og spise tzatziki, når vi er i Grækenland. Og jeg bager selv vores brød dernede, for jeg synes, at alt det lyse brød er lidt trist. Vi spiser meget sundt, når vi er der.

Tzatziki: Få opskriften her

Jeg vender altid tilbage til

– Vi har sådan en lille hyggelig taverna nede på stranden. Den hedder »Krabben« på græsk, og der lander vi altid, når vi er nede på stranden for at spise frokost. Jeg bestiller græsk salat, og Henrik får altid kødboller i tomatsovs. Tjeneren kender os, og han ved, hvad vi vil bestille, så han kommer os nærmest i forkøbet. Det er superhyggeligt, og vi føler os altid så velkomne.

Det har jeg altid med hjem

– Der er ikke så mange egentlige butikker på øen, men jeg køber altid lækre oliven med hjem. Og måske noget tapenade. Jeg køber også altid noget olivenolie, for den fås ikke bedre end der, synes jeg. Man kan også få fine duge, lækre svampe og store, smukke konkylier på Santorini, siger Pia, der endda har haft en gadehund med hjem fra Santorini. Den hedder Sushi, og den flyttede hjem til hendes kusine, hvor den stadig bor.

Et sted man bare skal se

– Man skal op til vulkanen. Det er en drøj tur, og man går mange skridt. Vulkanen lever stadig, og det kan man godt se. Det er en fantastisk oplevelse ikke mindst pga. udsigten. Man sejler derud med en båd, og så hopper man af et sted, hvor der er svovlbad. Vi tager altid derud, når vi har gæster. Vi har været der så mange gange, at vi føler, at vi kunne være guider derude. Der er så dejligt, og man vil jo gerne vise gæsterne de steder, man godt selv kan lide at komme.

Græsk salat: Få opskriften her

Læs også