https://imgix.femina.dk/media/b305e5fe84614ee5b9f3b06ffb1cf4ed.jpg
Selvudvikling

På besøg hos clairvoyanten

25. juni 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Glem alt om magi og hokus pokus. Clairvoyance handler om følelser, fornemmelser, indlevelse og intuition. Og du kan også lære det. Hvis du er åben …

Du kan godt se det for dig, ikke? Stearinlys, der går ud. Døre, der smækker af sig selv. Et fjernsyn, der tændes og slukkes og underlige, hvide skygger, der vimser rundt om dig. Et frådende medium med dyb, djævelsk stemme og afdøde, der taler gennem mediet og formidler vigtige beskeder til dig, der mindst er ved at dø af skræk. For det er farligt, det er mystisk, det er alt for mærkeligt - og så er det vel også bare humbug. Eller hvad? Oestrogen gik på jagt efter et lille stykke af sandheden bag clairvoyance.

Clairvoyant con amore
Der er mildest talt langt fra de skræmmende billeder og de uhyggelige tv-programmer, man gennem årene har slugt råt - og til Charlottenlund-lejligheden, hvor jeg ringer på hos Maya Fridan, som er en vaskeægte clairvoyant. Og lad mig slå fast med det samme: Der dukkede ingen underlige skygger op, der var ingen afdøde, der hev i mig, og det var i det hele taget en ret så meget nede på jorden oplevelse at besøge kvinden, for hvem det er det mest naturlige i verden at forholde sig til de ting, man ser, hører, mærker … ens intuition. Til gengæld er der både kærlighed og clairvoyance i luften, da jeg bliver budt indenfor med et velkommen, der kan mærkes og til tonerne af meditationsmusik. Af en toptunet Maya Fridan, der er mere end klar til at indvie mig i clairvoyancens sprog.

Mayas meddelelser
"Og så sidder du dér med armene over kors og krydsede ben og lukker af for energierne," griner hun, da vi, godt placeret i det hyggelige rum, skal til at i gang med alvoren - clairvoyancen.
Hun griner i det hele taget meget, og da arme og ben er på rette pladser, er vi i sving, og Maya er tunet ind på mig uden at vide noget om mig og mine intentioner for mødet med hende. Hun remser retningslinjerne op, som var det en brugsanvisning til et stykke teknik, og det lyder ikke spor underligt, når det kommer ud af hendes mund, at hun har et meddelelsessystem, der lige om lidt vil fortælle hende en hel masse om mig, og at min fortid vil hun kunne se bagved mig - mens fremtiden ligger foran mig, sådan rent fysisk. Så langt, så godt.

Fornemmelse for fremtiden
Og mit liv serveres tilsyneladende for Maya Fridan i billeder, i tanker og i den klarfølelse - intuition - vi alle er i besiddelse af, og som gør, at vi f.eks. kan fornemme stemninger og energier i et rum. Og mens jeg sidder og venter på at få min fremtid serveret på et sølvfad, får jeg i stedet serveret nyheden, om at netop fremtiden ikke nødvendigvis er på programmet i dag.
"Fremtiden og clairvoyance kan af og til være en by i Rusland, fordi der ikke er samme tidsopfattelse i den åndelige verden som i vores," fortæller hun, som var det den mest logiske ting i verden.
"Så når jeg fortæller dig noget, som opleves som nær fremtid, kan det altså sagtens ligge to-tre år frem i tiden, bare så du ved det," siger hun.

Højtflyvende og jordnært
Og jeg lytter efter. Koncentreret. Og dødtræt. For mens det stikker og prikker i mine hænder og fødder, og en helt unaturlig træthed lægger sig som en tung dyne over mig, lægger jeg øre til alle sider af min personlighed, gode råd, overraskelser og utrolig mange genkendelser af ting, jeg har oplevet eller tanker, jeg gør mig. Ikke specielt højtravende, men nede på jorden, lige til og i hvert fald ikke hverken uhyggeligt eller hokus pokus-agtigt. Ikke engang, da hun fortæller, at jeg må ha' oplevet masser af situationer, hvor jeg er "fløjet udenfor og set mig selv og selv og situationerne fra siden."
"Og jeg kan hilse dig og sige, at det ikke er helt almindeligt," griner hun. Igen
"Heller ikke selvom du tror det."
I over en time remser hun op af mine oplevelser, mine relationer til mine veninder og ting, jeg kan gøre.
og - stadigvæk - "bare" som gode råd, guidelines og en rettesnor til mit liv.

Nu med aura og åbenhed
Og så bliver det altså alvor på en anden måde. Eller sjovt. Det bliver nemlig min tur til at være den, der er clairvoyanten.
"Det kan du sagtens," siger Maya Fridan sikker skråsikkert.
"Bare slap af, være åben og så må se, hvordan det kommer til dig … om det er i billeder, stemmer, tanker eller fornemmelser."
Og mens jeg slapper så meget af, at jeg nærmest er ved at falde i søvn, bliver jeg bedt om at begynde med at se hendes aura. Tak spids … en aura, alligevel! Og når man nu alligevel sidder der, kan man jo lige så godt være åben og forsøge sig. Om det var den gode stemning, de lige så gode intentioner eller bare det faktum, at det faktisk findes, så VAR Maya Fridan pakket ind i en skitse af lyst lys. Aura - eller clairvoyant - eller ej.

Cand. Mag. i clairvoyance?
Selvom Maya Fridan påstår, at jeg er en endda meget spirituel pige og sagtens ville kunne bruge mine clairvoyante evner både privat og i mit arbejdsliv, er det nok ikke lige den førstkommende uge, jeg skal starte som fuldtidsclairvoyant. Sandhederne kommer ikke ligefrem væltende til mig. Men med en ukendt persons fingerring i min hånd, ser jeg alligevel små bidder af billeder, strejf af stemninger og sandheder om situationer, jeg forsøger at beskrive, mens jeg ignorerer det underlige i den situation, jeg sidder i. For hvad er fantasi og fritænkning, hvad er intuition og fornemmelser, og hvad er klare tanker, hørelse og syn?
Jeg aner det ikke. Men var seancen en tipskupon, var jeg nok ikke blevet velhavende den aften. Men fornemmelsen af åbenhed, dyb koncentration nærvær og ingen kontrol var i hvert fald til stede. Og en fornemmelse af, at vis skal passe godt på vores intuition fremover. Når nu vi har den.

Læs mere på www.maya-fridan.dk eller køb hendes bog "Maya Fridan er claivoyant - er du?"

Er du clairvoyant? Test dig selv!

"Tror du på et liv efter livet?" - læs med her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/py02-abobanner-6430x2052.jpg

Læs også