https://imgix.femina.dk/media/6234eb3328c344bd83e865a51399cd45_2.jpg
Selvudvikling

Oh Marilyn

19. januar 2012
af Camilla Kjems
Med Marilyn Monroe fik verden en kvinde, der for altid vil stå som en lysende stjerne på Hollywoods himmel! Et kvindeikon med sunde former og runde kinder

Hun var kvinden, vi alle drømmer om at være. Smuk, succesfuld, sexet - og slet ikke så dum, som hendes (kunstigt fremstillede) hårfarve kunne antyde. I dag, 50 år efter hendes død, har ingen kvinde endnu overgået hende. Hun er og bliver et ikon - det ultimative sexsymbol. Navnet er Monroe. Marilyn Monroe. Men som under alle andre glittede overflader gemte der sig dybe ridser i lakken, som trådte frem, når den glamourøse fernis blev skrabet af: Ukendt far. Sindssyg mor. Kolde plejeforældre. Grumt børnehjemsophold. Barnløshed. Søvnløshed. Misbrug. Intet liv er perfekt - og slet ikke Norma Jeanes (Marilyns rigtige navn).

Læs meget mere om Marylin Monroe her

Med sådan en baggrund kunne man godt have undet hende at opleve ægte lykke. En mand, som kunne have set ind bag sexsymbolet og elsket Norma Jeane frem for Marilyn. Og det barn, hun så brændende ønskede sig. Men sådan skulle det desværre ikke blive. Til gengæld fik verden en kvinde, der for altid vil stå som en lysende stjerne på Hollywoods himmel. Et kvindeikon med sunde former og runde kinder (SÅ meget smukkere end nutidens anoreksi-look) og en skæbne med en livshistorie, der kan få enhver B-film til at blegne. Marilyn fik aldrig for alvor den anerkendelse, hun tørstede efter. Hendes skønhed blev hendes fængsel, og hendes tragiske fortid endte med at drive hende i døden.

Først nu, posthumt, får kvinden bag det karakteristiske blonde look for alvor lov at folde sig ud. Sidste år udkom en bog med hendes (slet ikke dårlige!) digte, og i år endelig en A-film om hendes forunderlige liv. Læs mere i denne uges FEMINA i vores tema om Marilyn. Og glæd dig også til vores eksklusive interview med amerikanske Michelle Williams, der spiller Marilyn (til perfektion!) i den nye film "My Week with Marilyn". Rigtig god fornøjelse.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også