https://imgix.femina.dk/media/75fb04d32c514269bfc4bddd44d8462f.jpg
Selvudvikling

Nynne Bjerre Christensen: Disse bøger kan jeg ikke leve uden

30. januar 2009
af Britta Bjerre
foto Marianne Leth
Nynne Bjerre ChristensenAt købe tøj er tidsspilde, og jeg kan ikke komme hurtigt nok væk igen, fortæller Nynne Bjerre Christensen her. Nynne, der er en respekteret vært på DR2s daglige nyheds- og debatprogram »Deadline«, blev af Politikens læsere udpeget som bedste kvindelige studievært 2008. Hun er en usædvanlig og stærk kvinde, der har været på flere Grønlandsekspeditioner, har løbet maraton, elsker store biler og flotte motorcykler og fik barn, delebarn, villa og vovhund i løbet af kort tid, da hun mødte manden i sit liv – på arbejdet.

1. En film, der har gjort et uudsletteligt indtryk?

Jeg er enormt dårlig til at se film. Min mand skal nærmest slæbe mig i biografen. Og jeg er heller ikke god til det derhjemme. Men en fantastisk film, jeg har set, er »Breaking the Waves«. Den gjorde så voldsomt et indtryk på mig, at jeg ikke tør se den igen.

2. Musik, der gør dig glad?

Det er virkelig alt mellem himmel og jord. Men jeg kan rigtigt godt lide den grønlandske sanger, der hedder Angu. Han er lidt en sing-a-song-writer-type, lidt ovre i klynke-rock-genren, men det er meget melodisk og meget fin musik, der minder mig om Grønland. Jeg hører også både Mozart og »Earth, Wind and Fire«. Sidstnævnte kan gøre mig glad ligegyldigt hvad.

3. Kan du danse - og hvornår danser du?

Hvis der spilles »Earth, Wind and Fire« er jeg den, der er strøget ud på dansegulvet. Jeg var absolut ikke typen, der gik til dans som barn. Men som voksen havde min søster en veninde, som var danselærer, som lavede et hold for vennerne. Jeg dansede med min daværende kæreste, og det var simpelthen så sjovt. Vi lærte engelsk vals, cha-cha-cha og rumba. Og vi var lige ved at bryde sammen, da der ikke kunne arrangeres noget kursus den næste vinter. Det var meget overraskende for mig, at dans kunne være så sjovt.

4. Hvad er efter din mening totalt tidsspilde?

At købe tøj. Det synes jeg ubeskriveligt kedeligt, og jeg kan ikke komme hurtig nok væk igen.

5. Hvis du fik 100.000 kr. at bruge, som du ville - hvad gjorde du så?

Tog til Tyskland og købte en stor Toyota Landcruiser og satte hvide plader på. Med det lidt, jeg har i forvejen, kunne vi godt klare det. 100.000 ville være et betydeligt tilskud til projektet.

6. Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du bruge den ekstra time til?

Det kedelige svar: Slappe mere af, se mere tv, gøre det, jeg ellers ikke gør. Men jeg synes faktisk, jeg har det liv, jeg gerne vil have. Jeg slider ikke for få enderne til at nå sammen. Så jeg har ikke noget stort behov for en 25. time. Men jeg kunne da godt komme lidt mere ud at løbe eller gå en ekstra tur med min hund...

7. Hvilken forfatters bøger kan du - næsten - ikke leve uden?

Jeg har mange bøger af Paul Auster, som jeg holder meget af for hans meget præcise måde at tegne personer på og hans fantasifulde sprog. Så det var Auster, der skulle med mig på en øde ø, hvis det var dér, jeg endte.

8. Hvad er din yndlingsret?

Det er jeg meget glad for at blive spurgt om, for jeg kan utroligt godt lide al slags mad. Jeg spiser alt, lige fra stegt flæsk til sushi. Men jeg kan altså vældig, vældig godt lide sushi…

9. Hvilken mad kan du ikke fordrage?

Jeg kan ikke komme på noget. Intet overhovedet.

10. Er du morgenmenneske eller natteravn?

Jeg er ikke aftenmenneske, hvilket står i modstrid til det sene tidspunkt, jeg arbejder på. (»Deadline« sendes kl. 22.30 hver aften på DR2, red.) Jeg er ikke velegnet til at arbejde om aftenen, men det har jeg jo lært mig. Men så snart programmet er færdigt, går jeg direkte hjem og lige i seng, så jeg er i seng inden midnat. Min nattesøvn er vigtig. Uden den kan jeg ingenting.

Læs også