https://imgix.femina.dk/media/94001e832a3547ca823abf29d038d702.jpg
Selvudvikling

Min venindes kæreste sender signaler

10. juni 2011
af Renee Toft Simonsen
Foto: All Over Press
Hvis venindes mand pludselig viser en uhensigtsmæssig interesse, skal man være hurtig til at afvise ham

Læs også: Jeg tror, jeg vil skilles

Kære Renée

Min veninde og hendes mand er mine absolut bedste venner. Vi har været igennem meget sammen og har grinet og grædt sammen. Vi har tidligere været ansat i samme firma, men nu er det blot hendes mand og jeg, som arbejder der - dog ikke i samme afdeling, selv om vi ofte er i kontakt med hinanden.

Han og jeg taler rigtig godt sammen og har et sammenligneligt livsforløb med skilsmisser osv., og derfor sparrer vi rigtig godt omkring livets store spørgsmål. Men da det jo egentlig er min veninde og jeg som ses, bliver vi ofte afbrudt. Derfor har vi ofte talt sammen på jobbet f.eks. over en frokost i kantinen, og det har været rigtig hyggeligt. Vi har ofte talt om at snuppe en latte et sted, men det er blevet ved snakken.

Jeg er tilhænger af at have rene linjer og gider ikke foretage mig ting, som kan misforstås. Især fordi jeg har fået min kæreste igen, efter at jeg mistede ham for 20 år siden grundet en misforståelse, OG fordi min veninde betyder meget for mig. Nu er snakken (pr. mail) kommet op igen om at mødes, og hans forslag blev så overnatning et sted på Fyn (vi bor i København) - så er der god tid til at snakke. Jeg blev paf, for i mine øjne lugtede det langt væk af noget helt andet, end hvad jeg havde forestillet mig.

Jeg svarede, at det dér med overnatningen var en rigtig dårlig idé, og han trak følehornene til sig. Men så har jeg fået et nyt forslag - et middagstilbud - og om vi kan holde det imellem os. Jeg er på én og samme tid ked af det og forvirret, uanset hvad, så føler jeg, jeg mister en ven, og skal jeg sige noget til min kæreste og min veninde ... og hvad skal jeg sige? Overreagerer jeg? Lige præcis tillid og ærlighed har været i højsædet med mine to venner og min kæreste ...
HJÆL P!

Hilsen A

Læs også: Min mor kritiserer min opdragelse

Kære A

Niks, jeg synes slet ikke, du overreagerer: Jeg synes helt klart, din ven, dvs. din venindes mand, er gået langt over stregen. Det øjeblik han beder dig om at holde jeres møde hemmeligt for din veninde, er det jo rivende galt. Så ingen tvivl om, at han er ude på et eller andet - måske indlede en affære - og tydeligvis er det ikke noget, du har lyst til. En speget situation, må man sige.

Jeg tænker, at det ikke behøver at betyde, at du mister hverken ham eller hende, selv om det selvfølgelig kan give lidt ridser, men måske er det noget, tiden kan hele? Var det mig, tror jeg, jeg ville skrive til ham noget i retning af: Jeg tror, du har misforstået noget, eller også er det mig - men jeg har hverken lyst til at holde noget hemmeligt for min veninde eller til at mødes med dig, uden at hun ved det.

Måske er han ensom lige nu og går igennem en svær periode i sit samliv. Måske er han for en kort bemærkning kommet i ubalance og reagerer uhensigtsmæssigt, det kan ske for os alle. Så få ham gjort klart, at der aldrig kan blive noget mellem jer. Gør, hvad du kan for at bevare kontakten til dem, om end den måske bliver lidt anderledes i et stykke tid. Du skal jo også selv bruge tid til at komme dig over det svigt, han udsætter både dig og hende for, og komme videre, så måske kan du/I ses lidt mindre det næste halve år, og så kan du jo se, hvordan du har det med det til den tid.

Det springende punkt er, om det vil være et svigt fra din side IKKE at sige noget til din veninde? Undertiden kan det jo også være sådan, at hvad man ikke ved, har man ikke ondt af. Og hvis den er gal med dem, så kan det være, han en dag er ude af billedet, og så har du jo stadig din bedste veninde? Håber, det vil lykkes dig at tackle den svære situation med kløgt og snilde, det er der virkelig brug for.

Kærlig hilsen Renée

Se også: Forkæl din krop med den lækre bodyscrub fra feminashoppen.dk

Læs også