https://imgix.femina.dk/media/e92c18a1612c40b7962d8f5e5fe39add.jpg
Selvudvikling

Min søns stedmor fylder for meget

27. juni 2011
af Renee Toft Simonsen
En fortvivlet mor synes, at sønnens nye stedmor tager for meget ansvar. Læs her hvad Renée råder hende til

Kære Renée.
Jeg er en kvinde på 34 og har en søn på fem år sammen med min ekskæreste. Vi flyttede fra hinanden for to år siden, og vores søn flyttede med min ekskæreste. Det var en beslutning, vi var enige om. Et års tid efter vores skilsmisse flyttede en anden kvinde ind hos min eks. Hun er o.k. sød, og jeg er tryg ved, at hun er stedmor for min søn, som jeg ser to dage hver uge. Men jeg synes, den nye kæreste tager lovlig meget over i forhold til min søn. Det er ofte hende, der henter og bringer ham til børnehaven, og når jeg ringer, er det altid hende, der laver aftaler
med mig, hun kalder aldrig på drengens far. Hun køber også tit tøj til vores søn osv. Hvordan forklarer jeg, at jeg accepterer hende, men at jeg er ked af, at faderen er trådt i baggrunden?
Jeg har talt med eksen, men han slår det hen og antyder, at jeg er lidt småjaloux. Det er jeg ikke, men jeg synes, drengens hverdag mest er en ting mellem ham og mig.
Mange hilsener Moderen

Kære Moder.
Det er vigtigt at adskille dine følelser fra det, som faktisk har noget med din søn og hans trivsel at gøre, og så tage dig af de to ting hver for sig. Du skriver, at du er tryg ved, at hun er stedmor for din søn, og det er rigtig dejligt. Men du kan ikke kræve indflydelse på, hvordan din eksmand og hans kæreste vælger at fordele deres tid eller hverdag. Jeg tænker, at du kan forsøge at se på din dreng, se, at han trives, og finde en glæde deri? Og så kan du fortælle din eks, hvordan du har det, og spørge, om det er muligt, det kunne være lidt mere jer to, der har kommunikationen? Du skriver, at du synes, drengens hverdag er mellem dig og faderen - det kan jeg ikke give dig ret i. Din eks' nye kæreste er mere sammen med din søn, end du er,
hun skal indrette sit liv på det, finde ud af at elske en andens barn og endda være en slags mor for ham. Hans hverdag og trivsel er derfor også i høj grad hendes anliggende. Til sidst tænkte jeg på, at det kunne være en god idé at lære hende bedre at kende, drikke kaffe sammen etc. Det kunne måske hjælpe dig til at bearbejde de følelser, der er svære for dig lige nu.
Kærlig hilsen Renée

Læs også: Min mor kritiserer min opdragelse>>

Læs også