Mie Moltke: Jeg tror ikke på åbne forhold
Selvudvikling

Mie Moltke: Jeg tror ikke på åbne forhold

23. januar 2017
af Britta Bjerre
foto: Heidi Maxmiling
Mie Martha Moltke har sagt farvel til "Vild med dans", har været igennem en skilsmisse og har givet slip på følelsen af at være forkert. Og skulle nogen være i tvivl: Den 35-årige danser tror ikke på åbne forhold. - Det fungerer fint for nogle. Men ikke for mig, siger hun ærligt.

Sidste år dansede Mie Moltke af i ”Vild med dans”.
Efter at have været med i det populære danseshow i 11 år sagde hun farvel og tak. Det var vemodigt, men hun var nødt til at bevæge sig videre. Videre ud ad den kurs, hun har udstukket for sig selv. Det kunne ikke være anderledes.

Hvis hun skulle kunne stå ved sig selv, var hun nødt til at følge sig selv ind i en ny slags dans. En dans, der ikke handler om perfekt hæl og tå, men om at finde ind til det sted inden i sig selv, hvor man føler sig god nok som den, man er.

For det er det, hun tror på, og det er også det, hun underviser i, taler om og guider andre kvinder igennem i ”Soulhouse”, som hun kalder sit sted på Nørrebro.
Stedet købte hun og startede sammen med sin nu fraskilte mand, skuespilleren Lai Yde i 2011, men efter skilsmissen har hun overtaget og kører stedet videre alene.

Anne Laxholm, dommer i "Vild med dans", om alder

Mie Moltke skilt

Det var også sidste år, at Mie Moltke blev skilt. Det var den store "Vild med dans"-lovestory, der dermed krakelerede.
Mie og Lai blev dansepartnere i ”Vild med dans” i 2007 og forelskede sig for åben skærm. Siden fik de sønnen Mio og blev gift. Men i efteråret 2015 kom det frem, at parret var flyttet fra hinanden. Først for at holde en pause. Men få måneder efter blev det officielt: De skulle skilles.

Hvad kærligheden kan

Fortællingen om Mie er fortællingen om, hvad kærligheden kan udrette. Både den kærlighed, hun så ubetinget har fået med sig hjemmefra, fra et forældrepar, der har støttet og båret og været der for hende hele vejen. Og den kærlighed, der kom dér som et lyn fra en klar himmel på et dansegulv og satte en personlig udvikling i gang, som hun er lykkelig for i dag.

– At møde Lai er den største gave, jeg kunne få. Det kommer jeg aldrig til at trække tilbage. Jeg har lært så meget af Lai, og meget af det, jeg lever af nu og tror på, er blevet sparket i gang af mødet med ham. Og selv om vi ikke længere er sammen, er kærligheden der stadig.

Dans dig i godt humør

Glad for, at jeg ikke er hans kæreste

Men hun er også klar i meldingen i forhold til Lai i dag:

- Jeg er glad for, at jeg ikke er hans kæreste. Det har jeg ikke lyst til at være. Det siger jeg også til ham selv. Og også til hans nye kæreste.

– Jeg skal også lige vænne mig til tanken om, at Lai skal være far igen, og Mio skal være storebror. Det er stadig sårbart for mig. Og det siger jeg ærligt. Jeg gider ikke alle de dér spil mere. Det er meget hårdere at holde en facade oppe, har jeg fundet ud af, end at vise sit ærlige ansigt.

Ikke til åbne forhold

Om der er noget, hun fortryder i den lovestory, som ikke sådan lige lod sig hive ud af offentlighedens søgelys igen?

– Ja, siger hun uden tøven, – jeg fortryder, at jeg indimellem i de interviews, vi lavede, udtrykte mig for vævende om, hvad vi havde gang i. Og pludselig blev det til en avisforside, hvor der stod, at jeg var sammen med andre end min mand. Det var så skørt. For jeg var aldrig sammen med andre end Lai. - Jeg flirtede måske med tanken, men jeg har aldrig fysisk kunnet gøre det. Folk troede selvfølgelig noget andet. Det lærte mig i hvert fald, at jeg var nødt til at udtrykke mig tydeligere fremover. Og hvis jeg ikke var klar over det før, vidste jeg det i hvert fald nu, og sagt som et tydeligt statement: Jeg tror ikke på åbne forhold. Det fungerer fint for nogle. Men ikke for mig! Læs om kvinden bag "Ballroom Fitness"

Skulle have været lærer

Mie Moltke har danset, siden hun var tre år, og hun tilbragte også nogle år som danser i London, men hun er faktisk uddannet skolelærer. Blev uddannet fra Zahles Lærerseminarium i 2005. Samme år, som hun om efteråret fik sin debut som danser i "Vild med dans".

Mie Moltke har arbejdet som lærervikar og elskede jobbet, men valgte alligevel at gå tilbage til dansen, da hun lidt tøvende sagde ja til at deltage i tv.

Men er hun stadig danser, nu, hvor hun ikke dukker op i "Vild med dans" mere?

– Jeg er stadig danser, svarer hun, - jeg er bare danser på en anden måde. Jeg tror, jeg vil være danser for evigt.
– Al bevægelse er dans. Men i stedet for hele tiden at skulle lære nyt og lægge på og lægge på for at blive bedre til alt muligt, arbejder jeg den anden vej i dag. Alle de kvindekurser og workshops og foredrag, jeg laver, handler om at skrælle alt det af, der alligevel ikke er os. Og det er bevægelse og krop fantastisk til, forklarer Mie Moltke.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også