Michelle Hviid
Selvudvikling

Michelle Hviid: Derfor betyder mit udseende ingenting

4. oktober 2016
af Susse Wassmann (redigeret til web af Christina Forsberg)
Hvorfor skal alt egentlig handle om, hvordan man ser ud?

Det var omkring tre måneder efter operationen. Michelle Hviid så stadig mærkelig ud i ansigtet efter at have fået fjernet en tumor i hjernen, men havde det bedre, og følte sig klar til at gå på en date. Over middagen spurgte hun sin date om, hvorfor han egentlig havde inviteret hende ud.

”Jo, det var fordi jeg så dig på forsiden af et blad. Men sådan ser du jo ikke ud mere,” svarede han.

Slam, in your face!

”Det var ikke, fordi han var ondskabsfuld, men det gjorde mig så ondt,” fortæller Michelle Hviid, som gik hjem og tudbrølede efter den mislykkede aften.

”Jeg tænkte: ”Hvad skal der blive af mig?” Min sidste kæreste var gået fra mig, og det var virkelig hårdt at stå der og føle sig så ufeminin, forkert og forladt. Jeg skulle til at finde ud af, hvem jeg var, om igen, og jeg kunne ikke engang holde ud at se mig selv i spejlet. Så jeg skrev et blogindlæg om det, for jeg kunne jo ikke være den eneste i historien, der havde haft det sådan.”

https://imgix.femina.dk/michelle_hvid_blaa_bog.jpg

Den dejlige date

Det blogindlæg læste Michelles nuværende kæreste. Han skrev til hende, at han gerne ville invitere hende ud at spise, fordi han altid havde syntes, at hun var en fascinerende kvinde.

”Jeg tænkte: ”Ham tager jeg ud og forfører.” For at prøve at kysse, prøve at knalde, prøve at se, om jeg overhovedet kan det mere. Jeg var egentlig meget beregnende omkring det, men så havde vi det bare SÅ skægt, og han var SÅ sød. Inden jeg gik hjem, sagde jeg til ham, at jeg ikke gad nogle spil. At jeg havde været for meget igennem til at lege ’hvem skriver først’, så hvis han ville se mig igen, skulle han skrive, hvis jeg ikke hørte fra ham, var det også fint.”

Inden Michelle var nået ud i indkørslen, tikkede der en sms ind.

”Jeg vil gerne se dig igen,” stod der.

”Jeg var jo skide forfængelig”

”Jeg har ikke noget væske i højre øje, ikke nogen følelse i højre side af hovedet, ingen hørelse på højre øre og bimlende tinnitus. Højre side af min tunge sover, de tre yderste tæer på højre fod sover, og jeg har følelsesforstyrrelser i benene. Det er vist det.”

Efter bogen burde hun føle sig 30 procent handicappet, men sådan har hun det slet ikke.

”Måske fem procent, vil jeg sige. Jeg kan ikke løbe mere, men ellers forhindrer det mig ikke i at gøre alle de ting, jeg plejer at gøre.

Inden hun blev syg, ville hun have svoret, at hun OVERHOVEDET ikke var forfængelig. Men:

”Det gik op for mig, at jeg var skide forfængelig! Jeg havde bare ikke behøvet at give det noget energi før, for ligegyldigt hvad jeg gjorde, lignede jeg i hvert fald ikke en idiot. Men nu stod jeg der i en alder af 44 og tænkte: ”Hvem er jeg nu?”."

Før jeg blev syg, vidste jeg nøjagtigt, hvad jeg kunne tillade mig og ikke tillade mig – nu vidste jeg ikke, om jeg kunne sidde og flirte, hvis folk var ved at brække sig over at se på mig. Det var SÅ voldsomt. På den anden side af det – nu hvor jeg er kommet tilbage til mig selv – har jeg nogle helt andre værdier."

Målt i udseende

"Og jeg er så TRÆT af, at alting bliver målt i udseende. Jeg har til dels haft den holdning før, men det er blevet meget mere udtalt nu. Mit udseende kunne ikke rage mig mindre."

"Min veninde har fået et barn ved et kejsersnit, som gik lidt i kludder, så hun har et ret voldsomt ar. Nogle år efter bliver hun så single og skal ud og date igen, og hun har SÅ meget pres over det ar, fordi der er en fold på hendes mave, som ser ud, som om den er blevet skåret midt over. Her tænker jeg bare: ”En mand, som er nået dertil, hvor han har lyst til at knalde med dig, hvor meget energi tror du selv, han vil bruge på dit ar."

"Det er kun dig selv, der tænker på det. Og det er kun, fordi du har fået puttet syge idealer ind i hovedet, fra du blev født.” En mand, som synes en kvinde er dejlig, som har lyst til at røre ved hende og smage hende og gøre alt muligt – det kunne da ikke rage ham mindre, at der er et ar på hendes mave!"

Læs også: Sofie Hagen: Min tykke og nøgne mave på Instagram er en fuckfinger til systemet

Læs også: 9 grunde til at kurvede kvinder er lige glade med, hvad du synes om deres vægt

Vil du læse mere om inspirerende kvinder? Tegn abonnement på Q lige her.

Læs også