https://imgix.femina.dk/media/adae6bf16f994cd2a3d6d12b5f3ea9de.jpg
Selvudvikling

Mette Lisby: Det nemme har jeg aldrig valgt

30. september 2011
af Britta Bjerre, britta.bjerre@soendag.dk
Foto: Birger Storm og All Over Press Redigeret af Isabella Hindkjær,
Den tidligere tv-vært tog springet til London og LA, men er ikke for fin til TV2 Charlie

Der er langt fra Los Angeles til TV2 Charlie. Men den tidligere tv-vært Mette Lisby forlader gerne sin amerikanske bopæl for en stund, hvis hun ser et koncept, hun kan lide. Og så er det lige meget hvilken kanal, det drejer sig om.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville være vært på »Grimasser, der passer«. Jeg så programmet og kunne lide det. Der er så meget humor i øjeblikket, der ekskluderer folk, synes jeg. Og jeg kan tilfældigvis bedre lide humor og tv, der samler folk i stedet for at dele dem ind i små grupper, hvor man sidder og peger fingre og griner ad hinanden. For mig at se må formålet med både humor og al kommunikation, især tv som massemedie, være at samle folk og få os til at grine ad os selv og hinanden frem for at grine ad de andre. Og den ånd så jeg i »Grimasser, der passer«. Derfor sagde jeg ja.

Om at nå drømmen
I 2005 flyttede Mette Lisby og hendes mand, radio- og tv-vært Jesper Bæhrenz, til London.

Da de for to år siden tog springet videre til Los Angeles, var det lykkedes dem at få en fod indenfor hos Disney. Og den første tid derovre brugte de på at skrive på den Disney-serie, de var blevet bestilt til at lave. Siden har de arbejdet med at udvikle tv-koncepter.

- De allerfleste ville nok vælge at sige: »Vi har opnået dét og dét, og det har vi arbejdet hårdt for, så nu bliver vi og nyder det og tager nogle lidt lettere år«, fortsætter hun. - Det havde helt sikkert været nemmere. Men det nemme har bare aldrig ligget til mig. Det er nu engang sådan, jeg er. Det nemme har jeg aldrig valgt.

Lever af idéer
Og den tidligere tv-vært savner ikke at være på skærmen og i mediernes søgelys.

- Herhjemme er det meget sådan, at det er kun, hvis man er »på«, at man er lykkedes. Derovre er den skov af mennesker, som arbejder med på det, der lykkes, enorm. Man kan også sagtens få solgt noget, uden det betyder, at det bliver lavet. De sætter gang i rigtig mange pilotprojekter, både på tv og film. Der er folk derovre, som har levet af at skrive film i 20 år, men de har aldrig haft en film, der er indspillet. Men de har store huse og lever fint. Der er også folk, som har lavet én tv-serie, og så er det dét, de har lavet.

- Vi har indrettet vores hus, så vi har mødelokale og kan holde mange af vores møder hjemme hos os selv. Og vores arbejde går jo ud på at få afsat vores ideer til tv-stationerne. Nogle ideer vil vi gerne selv være med til at producere. Andre projekter arbejder vi sammen med store produktionsselskaber eller managementfirmaer på.

Om ti år...
Hvad Mette Lisby laver om ti år, ved hun ikke. Hun spekulerer heller ikke over det.

- Jeg vil gerne skrive mere. Skrive flere manuskripter. Komedieserier. Film. En bog på et tidspunkt. Ikke alene klummer, men en bog med et mere sammenhængende tema.

- Jeg løber aldrig tør for ting, jeg gerne vil. Der er så meget, jeg har lyst til. Og jeg har ikke behov for at vide, hvor jeg er om ti år. Jeg behøver ikke at have pensionsordningen på plads. Det vigtige for mig er at huske at gøre tingene nu i stedet for at udskyde og sige: måske om ti år...

På soendag.dk kan du se video, hvor Mette Lisby fortæller hvad hun savner mest ved Danmark.

Personligt Horoskop på 30 sider til 195 kr

Tjek dit gratis dagshoroskop

Eller læs hvordan du bekæmper stress

Læs også