medina gravid
Interview

Mens hun står på scenen, aborterer hun. Så får hun en ubehagelig sms fra sin søster: "Traumerne kom som lag på lag"

4. maj 2022
af Stinne Kaasgaard
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Medina er højgravid med sit andet barn og lykkeligere end nogensinde. Men vejen til lykken har været lang og barsk. Vi har talt med hende om at blive forfulgt af stalkere, abortere på scenen og ramme bunden – men aldrig blive liggende dernede.

– Slap nu af! Folk er altid så bange for at interviewe mig, siger Medina med et afvæbnende grin, inden hun sætter sig til rette i pladeselskabets bløde tomandssofa iklædt rummelig buksedragt og bare tæer i plysslippers.

Hun er gravid i snart ottende måned med sit andet barn, og der er jo ingen grund til at lade, som om det ikke efterhånden er en lille smule anstrengende.

Medina er vant til, at hun bliver opfattet som sky, reserveret eller ligefrem "iskold", som hun er blevet kaldt. Og hun kan godt mærke, at jeg har været lidt nervøs.

– Folk, der møder mig første gang, kan finde på at sige: "Ej, du er jo faktisk meget sød!" Ja! Hvad havde du regnet med?

– De medier, der skriver, at jeg er kold, er også dem, som konstant har skrevet grimt om mig, og så mener de, at jeg har en hård facade, fordi jeg ikke giver dem lov til at få noget af mig. Men du går jo ikke ind i løvens hule og lader dig spise, vel?

Hun fortæller, at hun flere gange har forsøgt at ændre det billede af hende, som hun kalder medieskabt. Stillet op igen, taget chancer og tænkt, at "denne gang bliver det anderledes".

– Jeg har rakt ud og syntes, at denne gang virker journalisten sød og venlig, og så har jeg brændt mig eller er blevet stukket i ryggen. Så er det da klart, at jeg til sidst forsvinder ind i mig selv og tænker: Jeg har simpelthen ikke lyst til at lave det her interview.

Fremmedgjort

Det burde måske gøre mig mere nervøs, at hun siger det. Men noget virker anderledes. Medina virker, som om hun faktisk har lyst til at tale denne gang. Det er der en grund til.

Hun har nemlig de seneste to et halvt år arbejdet på dokumentarfilmen “Medina” og en dokumentarserie i otte afsnit, "Medina – hele min historie", som har premiere denne uge – filmen i udvalgte biografer og serien på Discovery og Kanal5 med et nyt afsnit hver uge.

Både film og serie går tæt på. Og det gør nærmest fysisk ondt at se dem begge.

Medina blev en af danmarkshistoriens største popsensationer, da hun i 2009 slog igennem med "Kun for mig", "Velkommen til Medina" og "Er du ensom", og siden har hun haft en karriere, de færreste musikere tør drømme om.

Alligevel har man på ingen måde lyst til at være Medina efter at have set filmen og serien.

Hun fortæller om stalkere, pressehetz og sammenbrud og om, hvordan det har påvirket hende fysisk og psykisk at leve det liv, hun har levet de seneste knap 15 år. Især mediernes behandling af hende er et gennemgående tema.

medina gravid
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

– Mit behov for at fortælle folk, at jeg er et menneske, er kun blevet større med årene, fordi jeg i stigende grad er blevet fremmedgjort i medierne.

– Det blev mere og mere okay for dem at gøre mig til til noget, jeg ikke er, siger hun om baggrunden for dokumentarfilmen og -serien, som begge er skabt af instruktør Kaspar Astrup Schröder.

– Han ville give landet noget at tænke over. Han kunne se, hvordan især medierne er blevet ved og ved med at pushe mig ud over kanten, hvor jeg også selv gang på gang har tænkt: Er der overhovedet nogen, der har sans for, at jeg er et menneske?

Medina fortæller, at hun altid har fået at vide, at hun bare skulle ryste det af sig.

– Man får ikke noget ud af at være sur eller svare igen. Det skaber bare mere omtale. De vil aldrig sige undskyld.

Går man i arkiverne hos ugepressen og morgenaviserne, vælter det ud af skabet med Medina-relaterede overskrifter som "En forkvaklet selvparodi", "Bryster, bling-bling og boytoys", "Du er for tynd, Medina" og "Popdronningen skifter mænd med rekordfart".

I anmeldelser er hun blevet beskrevet som en selvoptaget popstjerne, der nærmest er inkarnationen på alt, hvad der er galt med millennial-generationen.

En anmelder i Politiken kaldte i 2009 Medinas andet album, "Velkommen til Medina", for et “signalement af en generation, hvor det handler om at blive set, blive hørt, blive kendt og skille sig ud – på tv, på nettet og over for kæresten". Overskriften lød: "Medina synger om mig, mig, mig".

Gennem hele Medinas karriere har hun – trods høje hitlisteplaceringer, hundredtusindvis af streams og solgte album og udsolgte koncerter især skullet høre for netop dét.

I 2018 spurgte Information i en anmeldelse af albummet "Grim", hvem Medina henvender sig til:

"Hvem er det primært, hun ønsker at forføre med sin poppede klublyd, sin patos, sin inderlige vokalstil og legemliggørelse af forestillingen om kvinden som det svage køn?"

Hvorefter svaret delvist kom fra anmelderen:

"Er det ældre mænd, der skal tiltrækkes af hendes seksualiserede lillepigede sårbarhed? Eller er det unge piger, der kan spejle sig i hendes fejl og selvudråbte lave selvværd? Ved endt lytning af "Grim" er jeg stadig i tvivl. Måske er musikken mest for hende."

Bag om Medina

Dokumentarfilmen "Medina" og dokumentarserien "Medina – hele min historie" er instrueret af Kaspar Astrup Schröder. Han og Medina samarbejdede første gang, da han skød coverbilledet til singlen "Kun for mig" i 2009.

Dokumentarfilmen kan ses i udvalgte biografer fra 3. maj, mens serien kan ses på Kanal5 eller streames på Discovery+ fra 5. maj.

Selv har hun for længst vænnet sig til lunkne anmeldelser og går mere op i, hvad hendes fans synes, end hvad en musikkritiker synes.

– Jeg har med en enkelt undtagelse altid fået dårlige anmeldelser. Jeg har været vant til, at uanset hvor fedt jeg selv synes, mit show har været, er jeg gået af scenen og har kunnet læse, at det var den største lortekoncert.

I dag læser Medina sjældent, hvad medierne skriver. Men hun er godt klar over, at når både den nye film og serie har hendes navn i titlen, vil det uundgåeligt blive opfattet, som om det udelukkende er en historie om hende.

Det er det også, fortæller hun, men det handler ikke kun om hende, mener hun.

– Jeg kunne godt have fortalt, at det handlede om, at folk skulle høre min historie, men jeg har faktisk ikke brug for, at der bliver snakket ret meget om mig. Min mission med filmen og serien er meget større end mig som menneske, siger hun.

Medina vil gerne bruge sin egen historie til at starte en samtale om et generelt problem, fortæller hun.

– Det handler om, hvordan mennesker behandler andre mennesker, og hvor grænsen går, men også om hvorfor vi accepterer det.

– Det handler om, at du ikke altid ved, hvad din nabo gå igennem, og det er alt for nemt at stå og pege fingre ad alt muligt, du ikke ved en skid om.

Monsteret og hundehvalpen

Det er ikke, fordi Medina ikke har prøvet at råbe medierne op.

Hun har bl.a. fortalt, hvad pressens jagt på hende gennem årene har gjort ved hende, i programmet "Sara Bro på DR2" i 2019, og da hun i 2020 medvirkede i "Toppen af poppen" på TV 2.

Når man ser tilbage på kritikken af Medina gennem årene, er det svært at overse, hvor meget af den har handlet om hendes køn.

Set gennem nutidens briller kan omtalerne, når de var værst, virke som grov og systematisk sexistisk chikane. Men det vil hun slet ikke høre tale om.

– Jeg har aldrig tænkt over forskelsbehandling, før der er en eller anden kvindebevægelse, der vil snakke med mig om, hvordan jeg har det SOM KVINDE.

– Jeg har det fucking godt! Hvad snakker du om? Jeg har aldrig følt mig diskrimineret som kvinde, siger hun.

I rækkehuset i Risskov uden for Aarhus, hvor hun boede sammen med sin storebror og lillesøster indtil forældrenes skilsmisse, rendte hendes mor ofte rundt i haven med bare bryster, selv der var høje boligblokke rundt om huset, så alle kunne kigge lige ned.

– Jeg er opdraget meget frit og har aldrig fået at vide, at jeg ikke kunne noget, fordi jeg er kvinde. Det eksisterer simpelthen bare ikke i mig, at enhver kritik af mig skulle handle om, at jeg er kvinde.

Det tænkte hun heller ikke, da mediernes omtale af hende accelererede, efter hun i 2012 blev kæreste med musikkollegaen Christopher.

– Da vi blev kærester, skete der bare noget helt vildt. Det var hårdt for os begge to at være igennem, på hver vores måde.

– Han var helt ny i musikverdenen og blev aldrig kaldt Christopher – han blev kaldt "Medinas kæreste" eller min "hundehvalp". Det var så respektløst over for ham.

Samtidig blev Medina i løbet af deres forhold flere gange konfronteret med forsider, som ifølge hende selv intet havde på sig.

Bl.a. blev hun beskyldt for at være Christopher utro. Hun lægger ikke skjul på, at det tærede på forholdet.

– Jeg skulle konstant forsvare ting, jeg ikke havde gjort, men det var svært for ham at tro på mig, for hvorfor fanden skulle de skrive sådan noget, hvis jeg ikke havde gjort det? Vi blev på hver vores måde behandlet så dårligt, at vi blevet splittet ad.

Det er alt for nemt at stå og pege fingre ad alt muligt, du ikke ved en skid om

Interessen blev ikke ligefrem mindre, da parret efter efter to år gik fra hinanden i 2014.

– Jeg blev udstillet som et monster over for hele landet, mens han blev fremstillet som prinsen på den hvide hest. Og der var bare rigtig mange nuancer, der gik tabt.

– Jeg var på forsiden i to måneder med ting, der ikke var sket eller var usande, og samtidig skulle jeg bearbejde et stort heartbreak.

Det var, når hun tænker tilbage, nok dér, filmen knækkede første gang.

– Det ødelagde noget i mig.

Medina husker ikke ret meget om, hvordan hendes liv så ud i den periode.

Hvordan hun kom ud af sengen, og hvordan hun navigerede i en blanding af stor succes som musiker og et liv i pressens søgelys. For allerede kort tid efter bruddet med Christopher kom den første stalker ind i hendes liv.

Han kunne finde på at kime på dørtelefonen til hendes lejlighed, da hun boede på Islands Brygge, men han opsøgte hende også en dag, hvor hun var alene på Amager Fælled for at lufte sine hunde, som hun måtte tage i armene og spurte væk.

Og han var ikke den eneste.

Den mest grænseoverskridende episode var, da en tysk fan i 2019 brød ind i huset i Charlottenlund, hvor hun boede med sin mand, Malo Chapsal.

Parret fandt kvinden, da de kom hjem fra et bryllup hos Medinas kusine. Hun lå i deres seng iført Medinas tøj og havde endevendt hjemmet.

Episoden endte voldsomt, fordi Malo måtte fjerne kvinden med magt og holde hende uden for huset, indtil politiet kom.

– Min krop og min hjerne gik i chok efter den oplevelse. Jeg kunne ikke føre en samtale i flere dage, og jeg kunne ikke huske noget, fortæller Medina om kvinden, der i øvrigt stod foran hendes dør igen, så snart hun blev løsladt fra detentionen.

Det skete flere gange.

Traumer i lag

I nogle perioder har Medina oplevet, at de mest traumatiske ting, hun har oplevet, ikke kun har overlappet, men faktisk er sket på samme tid.

Det skete bl.a., da hun skulle på spille en intimkoncert på Store Vega i København i marts 2020. Kort forinden havde hun fundet ud af, at hun var gravid.

medina gravid
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

– Mens jeg stod på scenen, kunne jeg mærke, at jeg var ved at abortere. Samtidig var jeg bange, fordi jeg frygtede, at begge mine stalkere ville være til stede blandt publikum den aften.

– Og lige da jeg gik af scenen, fik jeg en besked fra min lillesøster, som skrev, at hun havde forsøgt at tage sit eget liv, og om jeg ville hente hende i Roskilde, siger Medina.

Hun bliver stille, og jeg tænker, at det er umuligt at sige noget meningsfuldt. Jeg siger, at det lyder vanvittigt.

– Det var det også, siger Medina.

Hun græder.

– Folk ved jo ikke, hvad jeg går af scenen til efter en koncert. Om jeg går direkte ned og skal konfronteres med en stalker, eller om min lillesøster skriver, at hun har skåret sig fem gange i håndleddet, siger hun, mens hun tørrer øjnene.

Den aften forlod Medina Store Vega, satte sig i sin bil og kørte til Roskilde efter sin søster. Mens hun var ved at abortere.

– Selvfølgelig gjorde jeg det. Jeg ville aldrig sige nej til hende. Når hun rækker ud til mig, kommer jeg med det samme.

Medina har tidligere fortalt, at hendes otte år yngre lillesøster lider af sygdommen skizofreni. Bl.a. i 2021, da hun udgav singlen "Lige bange", som handler om søsteren.

Deres forhold bliver uddybet i dokumentarfilmen, hvor man ser, hvordan Medina ringer til den psykiatriske afdeling, hvor hendes lillesøster fra tid til anden er indlagt, for at tale med personalet om hendes situation.

I dag er Medina overbevist om, at hun aborterede pga. det pres, hun var udsat for af såvel stalkere som pressen, der kom oven i et tumultarisk privatliv, hvor hendes søster havde det meget skidt.

– Der er jo faser i den helingsproces, som kommer, når man har været udsat for et traume, hvor man skal have tid til at være vred eller bære nag, før man bliver ked af det eller måske kan give slip.

– Men for mig kom traumerne som lag på lag på lag, hvor jeg bare kæmpede for at holde mig oppe. Til sidst kunne jeg ikke længere og nåede bunden. Og dernede var jeg nødt til at finde ud af, hvad der skulle ske.

Medina kan ikke sætte en dato på, hvornår hun ramte bunden, for hun har "været på den bund i nogle omgange".

Men hun er aldrig blevet liggende dernede.

– Hver gang har jeg tænkt, at "nu samler jeg mig lige op", men så har jeg været for ustabil og er væltet derned igen meget hurtigt.

– Jeg er sådan indrettet, at jeg ikke gider at blive liggende dernede. Jeg er nødt til at finde op, men det har været sindssygt svært, for jeg vil jo gerne lave musik, og jeg vil gerne optræde.

Kroppen siger fra

Efterhånden som Medinas traumatiske oplevelser hobede sig op, kunne hun knap huske, hvad der lå inden under de mange lag. Hun opsøgte derfor først en psykolog.

– Hun var sød og god, men jeg havde brug for noget mere. Det sad fysisk i min krop, siger hun.

I 2016 besøgte hun for første gang en alternativ behandler, en hypnotisør i Los Angeles, men hendes interesse for den holistiske tilgang til terapi har altid været der, og den er kun blev større de senere år.

Derfor ser man gentagne gange Medina ligge på en briks i både dokumentarfilmen og -serien.

Hun bliver bl.a. behandlet af osteopaten Gorm, som fortæller hende, at hun har så stærke spændinger i kroppen, at hendes kranie sidder skævt.

Det kan hun også selv mærke, svarer hun, fordi hun har haft problemer med en skulder, som sad unaturligt højt, og som hun ikke kunne få ned, uanset hvor meget hun prøvede.

Samtidig døjede hun i stigende grad med svimmelhed. Så meget, at hun en dag faldt over et sofabord i sit studie.

Lige da jeg gik af scenen, fik jeg en besked fra min lillesøster, som skrev, at hun havde forsøgt at tage sit eget liv

– Jeg følte, at hele verden var ved at smelte under mig. Og så faldt jeg.

Og så var hun begyndt at have problemer med hørelsen. Da hun optrådte i Tivoli i 2017 var det blevet så slemt, at hun fik tid til en MR-scanning.

Mens hun stod på scenen, vaklede hun mere og mere usikkert rundt, klamrede sig til mikrofonstativet, holdt sig for højre øre og så mere og mere fortvivlet ud. Til sidst væltede hun omkuld.

Derefter begyndte Medina at opsøge flere og flere former for alternativ behandling.

medina gravid
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

– Jeg synes, den holistiske verden er vildt spændende. Jeg tror på, at verden er skabt af energier, og nogle gange er det uforklarligt, hvad der hjælper os.

– Jeg har prøvet virkelig mange behandlere, og nogle gange kan jeg godt have svært ved at tage det seriøst. Men jeg tror på, at jeg skal give slip på mine egne hæmninger og se, hvor det bærer mig hen, siger hun.

Hun har især fået hjælp af behandleren Kenneth, som udøver “body correction”. De to mødtes til Skanderborg Festival i 2016.

Året forinden skulle Medina optræde sammen med musikeren Shaka Loveless, men lige før de to skulle på scenen, blev han slået ned.

Overfaldsmanden viste sig at være en af Medinas stalkere, som havde et polititilhold mod at opsøge hende. Den oplevelse var svær for hende at ryste af sig, da hun året efter igen skulle optræde på Bøgescenen.

– Det var meget voldsomt. Min krop var mere og mere anspændt, og selv om jeg havde glædet mig til at komme tilbage på den scene, lukkede traumet min stemme ned og lukkede faktisk alt i mig af, fortæller Medina, som derfor blev behandlet af Kenneth for overhovedet at kunne komme på scenen.

Medina tøver ikke med at kalde de holistiske former for behandling for “magiske”, og hun ville ønske, at verden vidste meget mere om dem.

I dag mener Medina, at hun – med hjælp fra sine behandlere – har “helet sig selv”.

– Vi bruger vores hjerne til at fortælle kroppen, hvad den skal gøre. Hvis jeg hele tiden siger til mig selv, at "jeg er stresset, jeg er stresset", sender jeg stresssignaler ned i kroppen.

– Hver gang jeg siger, at jeg er stresset, stresser jeg mig selv. Hvorimod hvis jeg, når jeg er udsat for stort pres, trækker vejret og siger: "Jeg er rolig. Jeg er rolig", sender nogle helt andre signaler. Kroppen er meget simpelt indrettet.

Frigjort

Det er ikke kun de alternative behandlinger, der har fået Medinas liv til at lave en U-vending. Der er også en anden årsag. Han hedder Malo Chapsal og er officer i Den Kongelige Livgarde.

Parret kendte godt hinanden, da de mødtes til et bryllup hos en fælles bekendt i 2018, og i kirken kunne hun ikke få øjnene fra ham, fordi han med høj røst sang med på alle salmerne og overdøvede de fleste.

medina gravid
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

– Jeg var blæst totalt bagover. Jeg tænkte bare, hvem er DET? Jeg havde aldrig set ham i et jakkesæt, siger Medina.

Hun tænker lidt, da hun skal svare på, hvad det er, der gør Malo særlig.

Ikke fordi hun skal lede efter grunde – det er nærmere, som om hun forsøger at sortere og samle en lang række af kvaliteter ved sin mand og faren til hendes snart to sønner.

Hun fortæller, at både hun og Malo har "rykket sig ekstremt meget," mens de har været sammen, og at de på alle måder er hinandens modsætninger.

– Han er meget struktureret. Jeg er sindssygt spontan. Han er ordentlig og grundig, jeg roder og flyver af sted. Jeg er ud over det hele og fyldt med farver – han er også fyldt med farver, men de holder sig inden for nogle rammer, siger hun.

To år efter de mødtes, blev Medina gravid med sønnen Tyler, som hun fødte i februar 2021.

Han er nu 14 måneder og stadig flink til at holde hende vågen om natten. Så Medina går tidligt i seng, for ellers kan hun "ikke en skid" dagen efter.

Hun er ikke et morgenmenneske. Men det er faktisk det eneste svære, hun kan fremhæve ved at at være mor til en étårig. Det, og så at amme ham 17 gange i døgnet de første otte måneder.

– Selvfølgelig har det da været skidesvært, og der har været nogle ting, vi har skullet lære at navigere i, og som vi stadig er i gang med at lære, fordi Tyler kun har været ude af min mave i et år.

– Selvfølgelig har vi været pressede, når vi ikke har sovet – vi er jo ikke udødelige eller guddommelige. Men vi har det godt det meste af tiden, siger hun.

I dokumentarfilmen siger hun, at Tyler er den eneste i verden, der "elsker mig uden at dømme mig".

Hun trives tydeligvis i rollen som mor og har kun positive tanker om, at hun snart er mor til to drenge med kun 16 måneders aldersforskel. Der har nemlig også været en sidegevinst ved at blive mor.

– Det vildeste, der er sket, ved, at jeg er blevet mor – ud over jeg har fået verdens dejligste unge – har været, at jeg har frigjort mig selv. Jeg har aldrig elsket mig selv mere, end jeg gør i dag. Der er kommet en sindssyg ro i mit liv.

Hun tror på, at den ro, hun har fået, smitter af.

– Jeg er glad for mig selv, og jeg er stolt af mig selv. Det gør bare, at mit overskud til min søn er et helt andet, end hvis jeg var i ubalance. Jeg tror på, at de energier, vi har i os, afspejles i dem, der er omkring os.

– Jeg har virkelig verdens gladeste baby. Og det er ikke bare, fordi jeg tror, at mit barn er verdens ottende vidunder. Jeg tror, det er, fordi han oplever, at vi er glade og rolige, siger hun.

Medina

Født i 1982 og opvokset i Risskov ved Aarhus med sin danske mor og chilenske far samt storebror og lillesøster.

Debuterede i 2007, men fik sit gennembrud med albummet "Velkommen til Medina", som udkom i 2009.

Singlen "Kun for mig" solgte tredobbelt platin og lå seks uger som nummer ét. Siden har hun haft international succes med "You And I" og "Addiction". Udgav i 2011 albummet "For altid" i 2011 og i 2018 "Grim". Hun har derudover udgivet tre internationale album, der har solgt guld og platin.

Udgav i 2014 singlen "Jalousi", som lå nummer et på iTunes fire uger i træk, var den mest lyttede sang dette år og vandt en DMA for Årets Danske Hit.

Er aktuel med en dansk single i maj.

Blev i 2020 gift med Malo Chapsal. Sammen har de sønnen Tyler fra februar 2021, og til juni venter de deres anden søn.

Andre menneskers støj

Når man i dokumentarfilmen ser klip fra Medinas tidlige karriere, er det svært ikke at bide mærke i, hvor ubesværet og glad hun ser ud.

En helt anden Medina end hende, der falder om i Tivoli, og hende, der ligger på en briks, mens en osteopat knækker hendes nakke med et højt smæld.

– Selvfølgelig var jeg lykkelig dengang. Det var jo for fedt! Men jeg ER jo også glad og lykkelig som person generelt.

– Der har bare været alt muligt, som gennem årene har lagt et filter på mig. Og så et til filter og et mere. Og til sidst havde jeg otte milliarder filtre, som alle mulige andre har lagt på mig.

Mens hun i mange år har forsøgt at dele så lidt som muligt ud af sig selv, kan man mærke, at hun nu også har behov for det modsatte.

Hun vil gerne vise, at hun "har et bankende hjerte", men også, at hun generelt har et positivt sind.

medina gravid
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

– Jeg elsker mit arbejde, jeg elsker at stå op hver dag. Jeg elsker mandage, og jeg elsker lige så meget, når ferien slutter, som jeg elsker ferier. Jeg har et godt liv de fleste dage.

– Jeg har bare haft en masse støj, som er blevet lagt ind over mig, og jeg har haft brug for at lære, hvordan jeg kunne fjerne de lag. For det er andre menneskers støj.

Når hun ser tilbage, har hun svært ved at svare på, om det har været det hele værd.

– Det ved jeg ikke, om det altid har, men jeg har ikke fortrudt noget. Lige meget hvad jeg har været trukket igennem eller trukket mig selv igennem, har jeg valgt, at jeg ikke vil rende rundt og bruge mit liv på at tænke, at det er træls, at jeg har oplevet de ting.

– Jeg er nødt til at acceptere, at de er sket, og sige til mig selv: Kom videre. Hvad vil du gøre herfra?

Medina udgav i april singlen "Fool", og hun er på vej med en ny, dansk single. Derudover holder hun pause fra studiet frem mod fødslen.

– Jeg er det bedste sted, jeg nogensinde har været, i mit liv. Og det er min egen fortjeneste. Jeg har taget et valg om, hvad det er for et liv, jeg gerne vil leve.

– Jeg har taget styringen over det. Mit liv er godt i dag, fordi jeg har taget en beslutning om at ændre på nogle ting.

Det er svært ikke at tænke, at Medina tager meget ansvar for sin skæbne –måske for meget? Men, siger hun, det handler om, hvordan hun håndterer de ting, der er ude af hendes hænder.

Hun tror på, at "hvis man ikke er klar til at hele sig selv og gøre det, det kræver, så sker der ikke en fløjtende fis".

– Der er masser af mennesker, der tror, at nogen kan frelse dem. Du kan godt sidde og klynke og have det dårligt og være ked af dig selv og sur på verden og tænke negativt. Men det ændrer sig ikke, hvis du ikke gider at ændre det selv.

Læs også