https://imgix.femina.dk/media/ad4529ed734a4eba9cd2e889b7b96dff.jpg
Selvudvikling

A-mennesker er de gladeste

22. juni 2012
af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Elsker du at stå tidligt op, så er du sikkert også tilfreds med livet helt generelt, viser ny undersøgelse

Fuglene synger, solens spæde orange stråler rammer dit ansigt, mens du glad og nynnende hælder havregryn op i din tallerken. Du er A-menneske, og du er glad for tilværelsen. I hvert fald gladere end de, der huserer om natten og sover til langt op ad formiddagen, eller gerne ville det.

Det er en ny undersøgelse fra University of Toronto, der afslører, at dine sovevaner kan have indflydelse på din tilfredshedsfølelse. Det skriver LiveScience.com

Læs mere: Er du A-menneske og står op med solen, mens din mand snuer til langt op ad formiddagen? Eller er han den friske havørn, der nikker, når klokken slår 22? Test dig selv og få gode råd til, hvordan du får mest mulig ud af din dag, uanset om du er A- eller B-menneske.

Samtidig viser undersøgelsen, der er foretaget på to forskellige aldersgrupper, at de fleste går fra at være B-mennesker som unge voksne til at være A-mennesker, når vi er omkring pensionsalderen. Og i den forbindelse stiger lykkefølelsen.

De ældste er gladere

Testpersonerne udfyldte et spørgeskema, og den ældste testgruppe svarede i det hele taget mere positivt end den yngste.

- Vi fandt ud af, at den ældste gruppe havde flere positive følelser end de yngre. De ældste var også mere tilbøjelige til at være morgenmennesker, siger forsker Renee Biss.

Du har det lettere som A-menneske

Som forklaring mener forskeren, at der kan være tale om den måde hele samfundet er konstrueret på, da det passer bedst til dem, hvis indre ur er indstillet til at sove om natten og stå tidligt op.

- B-menneskers indre ur er ikke synkroniseret med det omgivende samfunds ur. For eksempel står B-mennesker op og går i skole og på job tidligt, selvom de ikke bryder sig om det. Det vil sige, at de går igennem en arbejdsuge, og er trætte og utidige, fordi de hellere vil sove længere, siger Renee Biss.

Læs mere: Sådan bliver du lykkelig - Læge og lykkeekspert Jesper Bay-Hansen giver dig inspiration til, hvordan du gør.

Læs også