motivation
Selvudvikling

Manglende motivation: Jeg er gået helt i stå

19. marts 2010
af Renée Toft Simonsen
Modelfoto: Colourbox
Manglende motivation: Jeg tror dybest set, det handler om, at jeg savner oplevelser, der giver mig energi, frem for at tappe mig for energi.

Spørgsmål: Jeg mangler motivation

Kære Renée.

Jeg føler, jeg er gået helt i stå, og mit liv består i at tage på arbejde, købe ind, lave mad, gøre rent og sove. Jeg bor alene med min søn og har faktisk gjort det, siden han blev født. Jeg har haft nogle enkelte korte forhold, til tider med "forkerte" typer mænd. Det er nu seks år siden, det sidste forhold sluttede. Jeg ved godt, at jeg ikke møder nye mennesker ved at sidde derhjemme, men jeg orker bare ikke kødmarkedet i byen mere, og dating på nettet er bare ikke mig. Mit hjem er ved at rode til, og jeg kan ikke overskue at gå i gang med oprydningen.

Jeg tror dybest set, det handler om, at jeg savner oplevelser, der giver mig energi, frem for at tappe mig for energi. Der mangler nok også omsorg og tryghed og kærlighed måske, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an.

Kærlig hilsen Den kedelige

Læs også: Hold fast i din motivation

Kære K. Og jeg skriver K, fordi jeg nægter at skrive kedelige.

Det første, du kunne gøre, er at lade være med at slå dig selv i hovedet og ikke synes, du er god nok, og stoppe med at give dig selv navne, der ikke er positive. Så hvad med, at jeg begynder brevet med at skrive: Kære smukke kvinde, du er åbenbart røget ned i et sort hul med selvværdet først, og nu skal vi have dig trukket op igen. Det virker næsten, som om du skal lave en Münchhausen? Kender du den historie, hvor baron von Münchhausen hiver sig selv, inklusive hest, op og ud af en kæmpe mudderpøl? Jeg elsker den historie og det billede, det giver mig i mit indre, nemlig, at man anstrenger sig til det yderste og gør noget, man tænker er helt umuligt!

Mit råd til dig er, at du skal begynde med at finde historien om baronen, enten på nettet eller på biblioteket, og så læse den. Næste skridt er, at du stille og roligt går i gang med at arbejde dig frem gennem dit hus, indtil hver eneste krog skinner. Undervejs smider du ud med rund hånd. Måske vil en oprydning og en udsmidning give dig rum og energi. Og så synes jeg, du skulle smide fordommene om netdating på bålet.

Når du har fået ryddet hele hytten op, så griber du computeren og laver dig en profil på et datingsite, og så ser du, hvad der sker? Jeg kender personligt flere par, der har mødt hinanden på den måde, og de har det strålende sammen og er ret lykkelige for, at de gjorde det. Håber, den her mail kan være en motivation for dig, og så vil jeg rigtig gerne høre fra dig, når du har ryddet op og fundet dig en sød fyr på nettet, som du skal på date med en eller anden lørdag i fremtiden.

Kærlig hilsen Renée

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Spørg Renée
Renée Toft Simonsen er Cand.psyk. Har du et spørgsmål til Renée, kan du skrive til hende på renee@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også