Selvudvikling

Man skal altid være modig…

af Britta Bjerre 4. marts 2013
Foto: Birger Storm
…og turde tro, siger den 42-årige skuespiller Anette Støvelbæk, som er aktuel i TV2-serien "Lærkevej”, og som SØNDAG bringer et stort portræt af. Man skal også have mod til at have meninger, mener hun, som selv er vokset op i en familie, der var stærkt engageret i politik. Vi har udfordret hende med ”5 Skarpe”.

 

1. Tør du tro på, der kommer noget ud af klimatopmødet i København?

"Jeg synes altid, man skal være modig og turde tro. Så jeg vil gerne give det en chance. Men jeg har mine bange anelser.

Mød flere af SØNDAGs kendte kvinder:

  •  
  • Josefine Passers favorit-film med far Dirch

     

  • Lotte Heises gode råd til at nå det hele

     

  • Charlotte Muncks favoritter i New York

     

Det er jo tit sådan, at når noget skal bestemmes på et højere plan, hvor rigtigt mange mennesker skal blive enige, så kan det være svært at få noget indført.

Men i en så vigtig ting som denne, der jo handler om vores klodes eksistens, så vil jeg gerne turde håbe på, at man får noget ud af det."

2. Var det en god idé at give Barack Obama Nobels Fredspris i år?

"Jeg synes i hvert fald, det er en god ide at sætte pris på Obama! Om det så var Fredsprisen, han skulle have, eller ikke, det ved jeg godt, at der har været en masse palaver omkring, men pris skal der sættes på ham.

Han er det nye håb. Han var systemskiftet, og han var den, der mindede verden om, at udviklingen kan gå i en anden retning end den, den er på vej imod.

Og okay, kritikerne siger, at det er forsvindende lidt, han endnu har nået at lave om på af det, han lovede, men for filen da, han giver det et forsøg, og verden er midt i en økonomisk krise, og ting tager tid. Giv ham dog en chance"

3. Er du medlem af et politisk parti?

"Nej, det er jeg ikke, men det er ikke fordi, jeg ikke er politisk interesseret. For det er jeg.

I min opvækst var jeg en SF-pige. Det er jeg sådan set stadig. Men på det lokalpolitiske hælder jeg til Enhedslisten. Jeg elsker det mod og den sociale tankegang, Enhedslisten har.

Lige nu har jeg ikke tid til at være aktiv i et politisk parti, og aktiv synes jeg, man skal være, hvis man er medlem af et parti. Men måske når børnene er flyttet hjemmefra!"

4. Hvad harmer dig mest lige pt.?

- Det harmer mig, at min søn går til fest på sin skole, og så kommer der en gruppe andengenerations-indvandrerdrenge og vil med til festen og ødelægger stemningen ved at opføre sig provokerende.

Jeg ved godt, integrationen har fejlet på mange måder, men jeg bliver så ked af, hvordan nogle få kan ødelægge det for så mange. Så det, der harmer mig mest, er i virkeligheden: Handlinger uden tanke på konsekvenserne.

Det synes jeg i øvrigt kendetegner rigtigt mange ting i vores samfund." (Obs. Anette Støvelbæk er ambassadør for projektet "Giv racismen det røde kort")

5. Hvad glæder dig mest lige for tiden?

"Jeg hørte forleden i tv, at folk slet ikke har brugt deres SP-penge på forbrug i det omfang, politikerne havde håbet. I stedet sagde folk, at de faktisk slet ikke havde brug for så meget øget velfærd gennem forbrug. De kunne godt spare de penge.

Og den indstilling stod jeg og glædede mig over.

Så hørte jeg dagen efter i radioen, at det viser sig, at mange af SP-pengene er blevet brugt på rejser. Så de fleste penge er gået til udlandet og har ikke sat skub i den danske økonomi.

Så var jeg jo lige vidt med min glæde over, at forbruget var sat lidt ned!" (Ha, ha…)