https://imgix.femina.dk/media/bde5608add504bf79b6d70885edf5fb3.jpg
Selvudvikling

Malena Belafonte: Jeg faldt for David lige med det samme

14. september 2010
af Britta Bjerre
Foto: All Over
Model Malena Belafonte, 42 år, mødte for 17 år siden sin mand David Belafonte, der er søn af den berømte sanger og skuespiller Harry Belafonte. Og for begges vedkommende var det kærlighed ved første blik.

Hvor mødtes I?

Jeg mødte David i 1993 til fest i den kendte New Yorker-restaurant »Tavern on the Green«, som er et enormt smukt sted. Det er den eneste restaurant, der ligger i Central Park.

Hvem tog initiativet?

Vi blev introduceret for hinanden, og jeg blev meget imponeret over, hvordan David straks udtalte mit navn helt perfekt. (Malena er født Mathiesen).

Resten af aftenen gik han rundt og præsenterede mig for sine venner som sin fremtidige hustru og mor til sine fremtidige børn.

Det var ikke spor Karl-Smart-agtigt. Jeg kunne mærke med det samme, at det var noget, han ikke havde gjort før.

Hvad tænkte du, da du så ham første gang?

Jeg faldt for ham lige med det samme. Vi havde en masse tilfælles. Vi havde begge bevæget os inden for entertainment. Vi kom begge fra musiske familier.

Min familie var kendt inden for klassisk musik, og selv om hans familie var ikon-agtigt kendt inden for en anden slags musik, var vi begge opvokset med at rejse rundt og være nomademennesker.

Allerede fra første aften vidste jeg, at det her ville blive et stort og intenst forhold.

Hvordan gik det til, at I sås igen?

Den næste dag havde vi planlagt at gå i teatret sammen med vores fælles veninde. Da hun så melder afbud, ringer David til mig for at høre, om jeg stadig er frisk på ideen.

Han foreslår, at vi mødes og går på Columbus Avenue Fair, som er et gademarked, inden vi tager ud og spiser og går i teatret.

Egentlig havde jeg mest lyst til bare at tage en hurtig tur rundt på markedet, for jeg ville meget hellere sidde i Central Park og lære ham bedre at kende.

Og i stedet for en middag på en restaurant havde det været hyggeligere med en mere hjemme-hos-agtig middag.

Da vi mødes, går vi en hurtig tur igennem gademarkedet, hvorefter David spørger, om jeg har lyst til at gå i Central Park i stedet for.

Dér sidder vi og snakker i flere timer. Og da det bliver tid til aftensmad, inviterer han mig hjem til sig selv. I samme øjeblik han siger dét, er jeg sikker på, at han er manden for mig!

Hvad var ganske særligt?

Jeg kan tydeligt huske, hvordan jeg allerede om morgenen efter at have mødt David om aftenen ringer hjem til mine forældre og fortæller, at jeg har mødt manden i mit liv. »Det lyder da fantastisk«, siger de, »hvad hedder han?« Og dér sidder jeg så og kan ingenting sige. Kun: »Det ved jeg ikke!« Og jeg vidste det vitterligt ikke.

Hvad kunne være gået galt?

David kommer fra en meget kendt familie. Min svigerfar er et af de få mennesker, der kan ringe til de fleste præsidenter i verden og komme direkte igennem. Det er helt givet, at en sjov, dansk pige med benene på jorden og mod på livet ikke ligefrem er det, de fleste familier med titler eller en bestemt status vil foretrække som nyt medlem af deres intime ring.

Det har været svært for folk at forstå, at jeg godt kan tale lige ud af posen og være ret så direkte i mit sprog med mine tætte venner, men også kan tale om hjernekirurgi på et højt niveau med andre og begå mig med kongelige og samtidig optræde halvnøgen på billboards og være politisk engageret uden at skændes og stadig støtte velgørende formål.

Hvordan går det i dag?

Vi blev gift den 30. september 2000.

Vi havde ventet i lang tid og følte os meget klar.

Det blev en fuldkommen fantastisk dag. Ifølge vores venner var det det mest perfekte bryllup, de nogensinde havde været med til. I 2003 fik vi vores skønne datter Sarafina og i 2007 vores dejlige søn Amadeus.

Malena og David Belafonte mødte hinanden for 17 år siden, og for begges vedkommende var det kærlighed ved første blik.

Læs også