https://imgix.femina.dk/media/a0988440bcf84a8b87b51ea27ca785ca.jpg
Selvudvikling

Mændene er tidens tabere

11. maj 2011
af Marie Tromborg
foto: all over press
Mændene har overtaget taber- og offerrollen fra de etniske minoritetskvinder

Krisen går mest udover mændene. De mister deres job og bliver ikke ligeså godt uddannet. Desuden har mænd også masser at kæmpe for i ligestillingens navn, mener vores ligestillingsminister Lykke Friis.

Hun har det seneste stykke tid kastet mændene ind i ligestillingskampen og haft ondt af dem. Og det øgede fokus på det ene køn har spredt sig.

Korrekt at have ondt af mænd
Derfor er det nu mændene, der er taberne, vurderer professor på Center for Kønsforskning Birte Siim fra Aalborg Universitet.

- Det er mændene, der er taberne. Det er dem, det er korrekt at have ondt af. Og det har vi. For de bliver deprimerede, mister deres job og er dårligere uddannet, for bare at nævne nogle af de ting, der har været fremme den seneste tid, siger Birte Siim til alive.dk.

Overtaget taberrollen fra minoritetskvinder
Og dermed har de overtaget offer- og taberrollen fra de etniske minoritetskvinder, der har haft rollen de sidste ti år.

- Ligesom der har været en generel samfundsopfattelse af, at de etniske minoritetskvinder var undertrykt, er vi så småt begyndt at have den samme opfattelse af, at mændene er undertrykt, siger Birte Siim.

Ligestillingsminister har uddelt rollen
Hun mener, at der er en ganske naturlig årsag til, at det netop er nu, der er et skift i rollefordelingen, så mændene har fået taberrollen i samfundet.

- Vores ligestillingsminister (red. Lykke Friis, V) har sat gang i den opfattelse med hendes markante udmeldinger om, at mændene også har meget at kæmpe for i forhold til deres ligestilling, siger Birte Siim.

Læs også