Lisbet Dahl fotograferet i en hestevogn på Dyrehavsbakken
Selvudvikling

Lisbet Dahl: Jeg er synsk til husbehov

23. juli 2018
af Britta Bjerre
foto: Kristian Septimius Krogh
Lisbet Dahl voksede op med en mor, der var synsk, og en bedstemor og oldemor, der var det samme. — Og jeg er det også selv, siger den 72-årige skuespiller, der for tiden er i fuld sving på Bakken, hvor hun både er skuespiller og instruktør i Cirkusrevyen, helt som hun plejer.

Lisbet Dahl fortæller om at være synsk

— Hun var jo synsk, min mor. Det var min bedstemor og min oldemor også. Jeg er det også selv. Det er alle mennesker, tror jeg. Jeg er bare opdraget med at bruge det.

Ordene er Lisbet Dahls. Den 72-årige skuespiller er som altid at finde på Dyrehavsbakken, hvor hun spiller revy, sådan som hun har gjort det igennem alt i alt 32 somre.

Hun stod herude på revyscenen første gang som skuespiller i 1974. I 1985 fik hun sin debut som revyens instruktør. En lille håndfuld år fra 1996 frem til 2001 var hun væk herfra. Men i 2002 stod hun klar igen. Og hun har været med lige siden. 16 somre i træk. Og hun elsker det stadig, siger hun.

— Det bliver en livsstil at være herude. Jeg savner det næsten lige så snart, vi er stoppet. Først tænker jeg: ”Juhu, jeg har ferie. Åh, det er dejligt”. Men jeg begynder lynhurtigt at savne.

Ingen tog notits

At hun er synsk, har hun fortalt om før. Allerede for 17 år siden stod det at læse i bogen ”At overkomme livet”, som hun skrev i samarbejde med Karen Thisted.

- Dengang var der ikke rigtigt nogen, der tog notits af det. Jeg tror ikke, folk ville snakke om det. De kunne ikke tage det alvorligt. Men da jeg så her sidste efterår udkom med bog nr. 2, ”Undskyld, jeg blander mig”, hvor der igen stod, at jeg er synsk, var der pludselig nogen, der sagde: ”Hvad? Er du dét?” Nu er tiden en anden. Folk begynder at forstå, at der er mere mellem himmel og jord. Der er en større accept og nysgerrighed, siger hun og fortæller videre:

- Min mor og min bedstemor lagde kort for hinanden f.eks. ”Nu er der problemer”, kunne min mor ringe og sige til mormor, ”kan du ikke komme ud og få kaffe og lægge en stjerne for mig?” Og så sad de der.

- ”Brug din intuition”, sagde min også mor altid, ”tænk dig om. Hvis du har en fornemmelse af, at du ikke skal gå til det skolebal, så lad være med at gå derhen. Der er nogen, der forsøger at fortælle dig noget. Lyt efter”.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du bedre til at lytte til din mavefornemmelse

Til husbehov

Lisbet kalder sig selv ”synsk til husbehov”.

- Jeg bruger det stort set dagligt. I alle mulige situationer. Hvis jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre, skal jeg bare sætte mig ned og koble fra, se fjernsyn f.eks., så kommer det til mig i løbet af kort tid, hvad jeg skal gøre. Jeg bruger det også arbejdsmæssigt.

At tingene flaskede sig præcis så rigtigt, at hun var i stand til jublende at sige "Ja tak", da hun i sin tid blev ringet op og tilbudt opgaven som instruktør i Cirkusrevyen, er hun i øvrigt overbevist om, at hun kan takke sin mors synske evner for. Hendes mor sagde nemlig altid: "Der er en mening". Underforstået, det kan godt være, at der sker ting i dit liv, du ikke forstår, men tag det roligt: Der er en mening.

– På et tidspunkt blev jeg ringet op og tilbudt et job, fortæller hun, - og jeg kunne ærligt talt godt bruge pengene. Men min mor sagde: ”Lad vær’. Der kommer noget andet!” Der gik en måned. Så ringede de og tilbød mig det job igen. Og igen var rådet fra min mor: ”Nej, Lisbet”. Efter endnu en måned ringede de igen, og nu er det sidste gang, sagde de. Jeg holdt dem lidt hen. For der lå jo ikke andet og ventede på mig.

- Jeg ringede igen til min mor, som var lige så sikker som de andre gange: ”Lisbet, der kommer noget til dig!” Så lagde jeg røret. Og få minutter efter ringede telefonen. Det var så Ernst Trillingsgaard. Han ville bare høre, om jeg ville være instruktør i Cirkusrevyen. Jeg tror, jeg råbte: ”WHAT???” og ”Om jeg VIL?!!!” Der var jo ikke noget, jeg hellere ville!!! Herefter kunne jeg så ringe til de andre med beskeden: ”Desværre, det andet job blev til noget”. Og da jeg derefter ringede til min mor med den glade nyhed, konstaterede hun tørt: ”Jeg sagde det jo!”

LÆS OGSÅ: Hun er Misse Møghe i Korsbæk på Bakken

Faldt bare om en dag

Lisbet har aldrig selv haft kontakt med afdøde slægtninge f.eks., men har fået beskeder fra den anden verden via andre clairvoyante.

- Min mor er der altid for mig. Hun døde kort før, hun fyldte 65. Hun faldt bare om en dag og var væk. Men halvt år inden havde hun sagt til mig, at jeg ikke skulle være ked af det, når hun døde, for hun kunne bedre hjælpe mig deroppefra end her på Jorden. Og det gør hun. Jeg kan mærke, hun er der.

Jeg er blevet spået...

Når folk spørger Lisbet, hvor længe hun bliver ved i Cirkusrevyen, "og det spørger folk jo om", siger hun, har hun altid svaret: "Til den dag, jeg ikke kan mere".
- Nu er jeg 72, og jeg kan stadigvæk! Jeg kan selvfølgelig godt regne ud, at jeg nok ikke skal være her de næste ti år. Men lad os nu se. Jeg er blevet spået, at jeg bliver gammel. 98 år. Mindst.

Obs. Lisbet Dahl medvirker i den nye sæson af serien "Nærkontakt", hvor en række kendte danskere møder tre spirituelle vejledere. Serien sendes på Kanal 4 fra august. Efter planen er Lisbet med i første afsnit, der sendes 14. august.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også