https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_kandi_billede_til_leder_u_29.jpg
Selvudvikling

Lev livet - drop sammenligningerne

18. juli 2019
af Dorthe Kandi
foto: Nellie Møberg
Hvorfor er det, at vi kvinder ofte tror, at vi skal se ud på en bestemt måde for at have fortjent kærlighed, sex, latter og nye kjoler? Det funderer chefredaktør Dorthe Kandi over her.

Kan man godt smide tøjet med en mand, når man ikke længere er helt sprød i alle ender og kanter? Må man i det hele taget leve livet, gå i farver og gøre, hvad pokker man har lyst til, når man er 40+ i alder OG i tøjstørrelse? Det spørger vi om i dette nummers store interview med Karina von d’Ahé, som du måske kender fra tv-programmet Forsidefruerne. Svaret er indlysende JA i vores øjne, men vi spørger alligevel, fordi vi oplever, at den tvivl opstår hos mange mennesker.

Tvivlen opstår hos kvinder, uanset om de selv er 40+. Måske opstår den også hos mænd? Men vi møder i hvert fald kvinder, som desværre tror, at de skal have glatte lår og det 'rigtige BMI' for at have fortjent kærlighed, nye kjoler, sex og latter. Heldigvis møder vi også mange, der har opdaget, at sådan er det selvfølgelig ikke. Livet er for kort til at skrue ned for farver, fest og fornøjelser uanset alder og tøjstørrelse.

Men selvfølgelig kan vi alle blive ramt af usikkerhed, fordi vi mange steder møder normerne omkring størrelse og udseende. Idealer kan virkelig være svære at ryste af sig. Karina fortæller også ærligt om pludselig at blive ubehageligt optaget af sit ydre under tv-optagelserne:

”Jeg har aldrig følt mig større, end da jeg startede på Forsidefruerne, og vi skulle til Dubai, hvor det er varmt, og hvor man jo sjovt nok går rundt i mindre tøj. Det syntes jeg, var svært. Jeg tror, det ligger dybt i menneskets natur, at vi sammenligner os med hinanden og spejler os i andre, og vi kvinder kan være frygtelige til at gøre det (...) Min forfængelighed syntes, det var pisse hårdt at blive filmet ved siden af kvinder, hvor man har det, som om de vejer halvdelen af det, man selv gør."

Læs også: Dorthe Kandi: At være tyk er ikke forkert

Det minder mig om sammenligningsmonstret, som vi nok alle kender. Når vi sammenligner os med andre, og bruger det til at fortælle os selv, at vi er forkerte, fordi vi ikke er lige så kloge, kønne eller tynde som andre, så dræber vi glæden. Jeg har sluppet sammenligninger (det meste af tiden), i stedet har jeg fokus på inspiration. Jeg vil gerne inspireres af andre, hvad enten det er modereportager eller veninder - men jeg er ikke forkert, fordi jeg ikke har samme figur som forsidemodellen eller skifter job lige så ofte som veninden. Inspiration er ikke et spejl, men det kan være et lille skub, en god refleksion eller bare lidt sjov - det håber vi også, du synes, Q er.

God sommer!

Kærlig hilsen Dorthe Kandi, chefredaktør

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også