https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1006-feb-kjems/kjems-aug10-kopi-2.jpg
Selvudvikling

Legetøjets lyksaligheder

9. september 2010
af Camilla Kjems
At have legetøj i skuffen er ikke længere ”fy fy skamme!”, men en naturlig og sjov anerkendelse af vores behov

Kvinder lider af hysteri - mænd er bare lystige. Sådan var tilgangen til mænds og kvinders seksualitet for godt 100 år siden. Heldigvis havde man i lægestanden fundet ud af, at en vibrator (ja, sådan en … til de intime områder) kunne hjælpe de såkaldte "hysteriske" kvinder. Og ja, ligefrem udglatte rynker og kurere hovedpine og dårlige nerver! Verden havde set effekterne af den første vibrator, og i starten af 1900-tallet fortsatte trenden - kvinderne elskede den!

Ovenstående - sande! - historie illustrerer så fint, hvor vigtigt seksuel tilfredsstillelse er for os mennesker (let's face it: Vi ER bare dyr …). Og det ikke bare for mænd, men også for kvinder! I de mellemliggende 100 år er der sket en kæmpe udvikling: Sexlegetøj er blevet mere og mere udbredt - og vigtigst af alt: Vi kvinder anses ikke længere for at være hysteriske væsner, men seksuelle væsner. Om man er gift eller single, ung eller gammel - vi har alle behov for intim nærhed, kærlighed og sex. Og at have legetøj i skuffen er ikke længere "fy fy skamme!", men en naturlig og sjov anerkendelse af vores behov.

Om du er til det eller ej (mange klarer sig jo fint uden …), er det sjovt at læse om sex-legetøjets udvikling og historie fra oldtiden og op til i dag. For tro det eller ej: Din mormor benyttede det også.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c5d25999e8c743cd812aa2778e6dd9ce.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også