https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1135-renee-klumme-art_0.jpg
Selvudvikling

Læserne til Renée: Tak for dit indspark om kønshår

16. september 2009
af Charlotte Hallbæck
Renées klumme om kønshår har fået mange læsere til at give deres egen holdning til kende på femina.dk. Hvorvidt der skal være hår forneden eller ej, er der ikke enighed om – men én ting er I læsere helt på det rene med: debatten om kønsbehåring er tiltrængt

I sidste uge gav Renée Toft Simonsen sit syn på kønsbehåring i sin ugentlige klumme. Det skete efter en episode, hvor hendes 11-årige søn i afsky meddelte sin mor, at piger bestemt ikke skulle have hår forneden. Renée beskrev bl.a. sin reaktion på sønnens kommentar:

- Jeg tror nok lige feministen, kvinden, furien, heksen, og hvem der ellers bor derinde, vældede op i mig, så jeg meddelte ham, at det var meget muligt, han troede, det hang sådan sammen med tissekoner, men det var bare ikke hele sandheden. Masser af kvinder har hår på tissekonen, proklamerede jeg med stor sikkerhed. Har de ikke? Hmm, nå, men hvis de ikke har, så har de i al fald ret til at have det - sådan…

Siden vi lagde klummen på femina.dk, er det strømmet ind med kommentarer fra læsere i alle aldersgrupper. Flere er taknemmelige for, at Renée har taget emnet op. Bl.a. den 19-årige, der føler sig anderledes i skolen, fordi hun ikke barberer sig:

- Jeg er en meget naturlig pige og har i lange tider ikke skænket min kønsbehåring en tanke. En dag til idræt ser jeg så, at stort set alle de andre piger/unge kvinder er glatbarberede. Så er det, jeg føler mig anderledes og undres…

En lidt anderledes holdning har en 42-årig kvinde, der mener, hun er gammel nok til at bestemme over sin egen krop:

- Jeg er meget træt af argumentet om, at man ligner en lille pige, når man barberer sig. Min tissekone er altså 42 år gammel, uanset om jeg er barberet eller ej.

Nogle få mænd har også sneget sig til at kommentere klummen, og også hér deler vandene sig. Én mener, kvinder skal have langt hår - men kun på hovedet, mens andre mænd mener, det naturlige look er langt det flotteste.

- Som mand er der intet mere smukt at se på end en naturligt behåret mis. Lad dog naturligheden og mangfoldigheden trives også på dette område, skriver en mand.

Overordnet gælder det for kommentarerne, at de fleste er taknemmelige over, at Renée har turdet tage emnet op. Én siger:

- Renée, jeg bliver jo mere og mere vild med dig. Skønt, at du står frem og viser de yngre kvinder/unge piger, at man godt kan være en superflot, sej, moderne kvinde (dig), have en skøn, lækker mand (…) OG have kønsbehåring.

Har du også en holdning til kønsbehåring? Læs Renées klumme og alle kommentarerne her

Læs også:

Læs også