https://imgix.femina.dk/media/5b3ddb84eefb4a3daab964621b34c250.jpg
Kærlighed og sex

Mænd vil have sex, kvinder kærlighed

14. december 2010
af Susse Wassmann
Foto: Colourbox
Hvis du tror, at mænd og kvinder ønsker sig det samme af sex og kærlighed, kan du godt tro om igen. Det hele handler om kemiske reaktioner i hjernen, og de har ikke ændret sig de sidste 100.000 år. Læs med, og lær din mand at kende

Hører du til dem, som går rundt i den politisk korrekte vildfarelse, at mænd og kvinder er jævnbyrdige væsener, som ønsker sig det samme af livet og deler interesser og behov, skulle du måske se at få fingre i det amerikanske ægtepar Barbara og Allan Peases bog "Hvorfor mænd vil have sex, og kvinder har brug for kærlighed".

Kærlighed er ren kemi
Bogen, som ifølge forfatterne er baseret på den nyeste viden om hjernen påviser, at det hele handler om kemi. Med baggrund i videnskabelige undersøgelser hamrer forfatterne en tyk pæl igennem myten om den romantiske kærlighed mellem to skæbneforbundne sjæle som en mystisk ting, der er styret af kræfter uden for os selv. Kærlighed er kemiske reaktioner i hjernen, som er dybt forankret i den fjerne fortid, og mænd og kvinder har vidt forskellige dagsordener på det område.

Mænd vil have unge, smukke kvinder
Sandheden er, at mænd tænder på synet af en ung, sund og frugtbar kvinde, mens kvinden tænder på mandens magt, status og villighed til at forpligte sig. I hele verden foretrækker mænd, at deres koner er mellem to og fire år yngre end dem selv, og jo ældre en mand bliver, jo yngre vil han have sine kvinder.

Mænd vil også have tiltrækkende kvinder, fordi de ønsker et synligt bevis på deres evne til at skaffe ressourcer. En forsker fandt ud af, at uanset hvilken kultur man lever i, mindskes en mands sociale status, hvis han har en grim kæreste eller kone.

Mænd vil bare have sex
Som bekendt er testosteron det vigtigste hormon, når det gælder seksuel lyst, og det har mænd 10-20 gange mere i deres krop af end kvinder. Til gengæld har de meget mindre af stoffet oxytocin, det såkaldte "kæle-hormon", end kvinder. Oxytocin frigives i store mængder hos både mænd og kvinder under orgasme, men forlader lynhurtigt kroppen igen hos mænd. Derfor har kvinder et større behov for at ligge og putte og snakke efter sex

Fremmed sex, ja tak
Og så til lidt uforpligtende sex … Hvad ville du svare, hvis du blev standset af et tiltrækkende menneske på gaden, som spurgte, om du ville dyrke sex på den nærmeste parkeringsplads - nu? Hvis du er som 99,2 procent af alle kvinder, vil du svare nej. Men hvis du er som tre ud af fire mænd, vil svaret være ja!

Eksperimentet er blevet gentaget mange gange siden 1982, med stort set uændrede resultater.

Relevante links:

FEMINA TV: Tre kendte mænd om den "lille" forskel

Gør din mand til en bedre elsker

Læs også