https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/friste-prim.jpg
Selvudvikling

Lader du dig hele tiden friste?

7. august 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Sommer
foto: All Over
Mange mennesker køber langt mere ind end de har brug for, og ender med at have huse der er stoppet til randen med ting. Ting de i virkeligheden slet ikke bruger størstedelen af tiden. Er du én af dem?

Var du klar over, at det for langt de fleste mennesker gælder, at du i virkeligheden kun bruger 20 % af dine ting 80 % af tiden. Mange af de andre ting, du har, bruges enten sommer, vinter eller ved højtider, og så er de resterende ting, der bare står og står. De bliver ikke brugt. Ofte er de blevet helt glemt, og bliver i stedet gamle, støvede og ubrugelige, da mennesket hele tiden opfinder nye, mere brugbare og smartere ting, der ikke går i spænd med den ting du ikke kunne leve foruden i 1990.

Hvorfor kan vi ikke bare nøjes med lige nøjagtig det vi skal bruge?

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Vi lever i en tid hvor 1 er god - 2 er bedre. 1 Apple produkt er godt, flere er bedre. Vi vil gerne vise vores succes til omverdenen, og vise at vi er med på modebølgen.
Jo flere accessories vi har, jo mere succesrige er vi. Det ser godt ud, at vi har skabe der bugner af tøj, smykker til hver en lejlighed, dyrt porcelæn der passer til resten af det veldækkede bord, stort lækkert tv, 2 dyre biler i carporten osv., men gør det os lykkeligere?

Vi køber på baggrund af løfterne, butikkerne giver
I virkeligheden bliver mange af de varer, der i dag langes over disken, købt pga. løfterne, som kunderne får fra produkterne og sælgerne. Flottere hud, når du bruger den dyre creme, flottere bagdel, når du har de dyre bukser på, smukkere ansigtstræk, når du bruger den rigtige make-up. Masser af online produkter, vi kan købe på nettet, der lover os at fikse vores problemer, bare vi køber dem.

Det er fint nok - men udover at der investeres penge i produkterne, investeres der også dyrebar tid. Hvis ikke der er tid til at bruge produkterne, eller overskuddet ikke er der til at tage det onlinekursus vi købte i dyre domme, ender tingene bare i skuffen, eller som en mappe på computeren.

Den største fejl, folk laver
Den største fejl, folk laver er, at de fokuserer på deres ting. I virkeligheden handler livet ikke om vores ting. Hvad ønsker du dig af dit liv? Hvad ønsker du dig fra dit job? Dit parforhold? Dit hjem? Dine relationer?

Spørg dig selv, om disse ting du er i færd med at købe, vil hjælpe dig med at skabe det liv du ønsker dig?
Gør de det, er det fantastisk, men gør de ikke, kan de i stedet være med til at skabe fysisk rod i dit hjem, hvilket ikke får dig nærmere dine mål, men i stedet giver ekstra arbejde, den dag du rydder op.

Læs også