https://imgix.femina.dk/media/6b71b50ba4c8416cbc1f1a764bea5d1d.jpg
Selvudvikling

Kvinde kend din App

11. november 2011
af Nicola Voss
foto: Colourbox
Begrebet App er kommet for at blive. Alligevel er vi mange, der ikke helt forstår hvad det er og hvad man bruger dem til.

Og det er en skam, for der er meget hjælp at hente i Apps. Med den rette App behøver du hverken printe rejseplaner ud fra nettet eller huske det store krakkort, når du begiver dig ud mod nye destinationer. Du kan sikkert og roligt gå på din webbank og tjekke saldoen inden du lader dankortet flyve gennem maskinen og når du sidder i bilen og hører et godt nummer, trykker du på den rette App, som ikke alene finder ud af hvilket nummer det er, men som også fortæller dig hvor du kan hente det gratis. Dette er blot et par eksempler på de tusindvis af apps der findes.

Kort fortalt kan man sige at:

En App er… Det der gør din phone til en smartphone. Det vil sige, de "nye" mobiler med store skærme som alle er smartphones har det til fælles, at de har nogle små firkantede ikoner på deres skærme. Det er Apps.

En App kan… downloades fra internettet. De fleste er gratis, men nogle koster også penge. Beløbene varierer fra 10 kr. og op af.

En App bruges til.. Alt fra sjov og ballade til direkte nødvendigheder. Der findes webbank apps, som faktisk er sikrere end at gå på via computeren.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/97188f13c04442bbb09710059a4b5f0e.jpg

Derfor har vi her på FEMINA allieret os med 3's egen PR-konsulent Mette Christiansen, som er rigtig glad for sine apps og som herunder giver os et indblik i hendes egen 5 favorit-apps.


Kort-app'en er nok min absolut yndlings-app. Den er min GPS, og den hjælper mig med at finde vej, når jeg i sidste i øjeblik står og fjumrer rundt i de små snørklede gader i indre by og skal være til et møde NUUU. Den app har ofte været min redning til at finde frem i tide. I øvrigt en app, der allerede er på din iPhone, når du får den. Så kortet er en must have aap for enhver kvinde med dårlig stedssans, som mig.

Mobilbank: Næsten alle banker har i dag en app, så du kan foretage dine daglige bank-actions via din smartphone. Jeg er rigtig begejstret for min mobil-bank, fordi jeg eksempelvis nemt kan overføre penge til en veninde, hvis vi fx har splittet en middag, eller jeg skal betale en regning nu og her. Det smarte ved en app som denne er, at den fx er genial til at udnytte den ellers dræbende kedelige transporttid, man har i bus eller metro. Pludselig får jeg lige fikset mine bank-business on the go mellem Frederiksberg metro station og Nørreport. Desværre er det lige frisk nok at bruge den på cyklen, som er mit yndlings transport-middel.


Hipstamagic: Er en foto-app, der gør, at det er langt sjovere at tage billeder. Hvis man tager sine billeder med Hipstermagic, frem for det almindelige kamera, der er standard i smartphonen, bliver de virkelig flotte. Man kan selv skifte linse ved blot at ryste mobilen, så alle billederne bliver forskellige med lys, farver og rammer. Hipstermagic foretager nærmest en mikro "photoshop-justering" for dig - jeg er ganske enkelt vild med den app, og tager i øjeblikket alle mine billeder med Hipstermagic!

https://imgix.femina.dk/legacy/media/b86dc9029f944fb5a046774302b5f075.jpg

Endomondo: En app, som jeg er rigtig glad for - det er min lille løbeven. Det er en app, der hjælper mig med min træning. Den tracker min rute og gemmer min løbehistorik, så jeg altid kan se, hvornår jeg sidst var i løbersutterne og se, hvilken rute jeg løb. Jeg kan også heppe på mine venner, hvis vi begge er logget på samtidigt. Hvis jeg er derhjemme, og fx min veninde er ude og løbe, så kan jeg indtaste, hvad jeg vil sige i øret på hende, og så siger mobilen det til løberen - det er altså super smart!
Og så holder den mig op på, hvor langt jeg skal løbe, fordi jeg - og alle dem jeg er venner med på Endomondo kan se, om jeg rent faktisk har løbet så langt og hurtigt som jeg blærede mig med, at jeg ville.


Arla Karolines køkken: En sprød app til den moderne hausfrau. Jeg er indrømmet ikke selv hende, der bare tryller i et køkken eller som på overskudsagtig og kreativ vis disker op med delikat 3-retters. Så alt, hvad der gør det enkelt og sjovt at lave mad og købe ind er i den grad kærkomment hos mig. Denne app er lidt genial, for jeg har altid over 4000 opskrifter ved hånden, når jeg er på vej hjem fra arbejde og stadig ikke ved, hvad jeg skal forskrække maven med i aften eller får gæster om under en time. Jeg kan nemt lave indkøbslister ud fra opskrifterne, og jeg kan dele opskrifterne med mine venner på Facebook.

Vil du vide mere om lækre apps, digitale trends og uuundværlige designer-gadgets, så læs med hver uge i FEMINA, når digital-trendekspert Christiane Vejlø giver sine bud på de bedste digitale oplevelser.
Du kan også læe mere på hendes website elektronista.dk


Læs også: Margit Brandt åbner Flagship Store

Læs også: 5 skønne spa-råd

Læs også