https://imgix.femina.dk/media/article/bopo.jpg
Selvudvikling

Kropspositivitet: 5 danske instagrammere, du bør kende

12. april 2018
af Karoline Mathilde Rasmussen
Har du brug for en reminder om, at du absolut er god nok, som du er? Så bør du kende disse fem kropspositive kvinder.

#BOPO

#BoPo - eller body positive - er et forfriskende fokus på alle de fantastiske ting, din krop kan. #BoPo-bevægelsen er verdensomspændende, og flere danske kvinder har ligeledes omfavnet den og udbredt kropspositivismen på deres Instagram-profiler. Her er fem, du bør kende.

Katrine Gisiger - @katrine.gisiger

Hvis du har brug for en påmindelse om, at du er god nok, som du er, bør du aflægge @katrine.gisiger et visit. Katrine er kognotiv kostvejleder, og så er hun fortaler for, at vi er perfekt uperfekte. Det er dejligt og befriende, og så lyder det rent faktisk som noget, vi alle sammen - uden undtagelser - kan leve op til. Hvis du er nysgerrig på Katrines egen historie med spiseforstyrrelse og kropskomplekser (og hvordan man får det godt igen!), kan vi stærkt anbefale at lytte til afsnit 4 af podcasten 'Kloge Koner' - hvor Katrine var i studiet med Qs chefredaktør Dorthe Kandi.

@ ida_kys - Ida Rud

Ida er tyk, siger hun, og det har hun altid været. Hun har kæmpet med spiseforstyrrelse og et voldsomt had til den krop, hun er i. Måske du har set Ida før; i 2017 rullede hun over skærmen i mange danske hjem i dokumentaren "Tykke Ida" på DR3. Vi fik lov til at komme helt tæt på, da Ida rejste væsentlige spørgsmål, som burde være nemme at svare, men alligevel har vist sig ikke at give sig selv: Må man gå i korte shorts, når man har store lår? Må man være glad, når man er tyk? JA! - og heldigvis er Ida glad for sig selv i dag. Du kan følge med på profilen @ida_kys.

@sofiehagendk - Sofie Hagen

Sofie Hagen er komiker, erklæret feminist, stifter af Fed front ("Der er ingen forkert måde at se ud på, og du har ret til at bestemme over din egen krop") og så har hun en Instagram-profil fyldt med tordenlår og maver med glade ansigter. Hvis du - ligesom os - er ret begejstret for Sofie og gerne vil læse lidt fra hendes hånd, bliver du nødt til at læse klummen 6 sunde ting, du kan gøre for dig selv. Ifølge Sofie Hagen, og vi lover, at det hverken involverer kalorietælling, kosttilskud eller konditionstræning.

@femmeemilie – Emilie Jacobsen

Føler du dig lidt nede? Så dans! @femmeemilie står bag hashtagget #DansDetUd, og hun opfordrer andre til at bevæge sig til musik, fordi det er en fantastisk måde at blive fri for negative følelser, der sidder fast i kroppen. Hos Emilie er der generøse mængder af dejlige dansevideoer, brystvorter, kropsbehåring, nøgne numser og naturlige maver. Det er ikke en formaning om, at du skal danse eller vise din dejlige krop frem på samme måde. Snarere er det en påmindelse om, at du er okay, og det er dine følelser også.

@ninaq.dk – Nina Qittoora

"Hvis man taler om de ting, man skammer sig over, mister de på magsik vis deres kraft og kontrol," skriver @ninaq.dk til et af sine billeder på Instagram. Og det er, hvad hun gør: Skriver om nogle af de ting, hun har følt skam over, hvad andre kvinder skammer sig over - og alt muligt andet, der kan fylde os op med følelsen af at være forkerte. Pointen er, at vi ikke er forkerte, og det er en ret dejlig påmindelse, som desværre kan være nødvendig fra tid til anden.

Læs også