https://imgix.femina.dk/media/article/blog_oktober_1.jpg
Selvudvikling

Kropskærlighed nok til en regnvejrsdag eller 100

17. oktober 2018
17. oktober 2018 Af Dorthe Kandi (aka curvy_kandi find mig også på instagram)
Chefredaktør Dorthe Kandi har optur over al den kropskærlighed, der flyder på instagram og har her samlet nogle tips til endnu mere kropsglæde.

Talje, bryster, rynker, hår, ansigt, arme, dobbelthage, fregner, ben. Der var masser at holde af, da jeg 4. oktober spurgte mine følgere på instagram: ”Hvad kan du godt lide ved din krop? ”. Det har været en fest at læst de foreløbig 256 kommentarer igennem – for der er virkelig meget kropsglæde derude, og det gør mig SÅ glad. Selvfølgelig er der også nogle, der kæmper lidt med den der kropsglæde, og sådan er det nok for de fleste af os – nogle dage mere end andre. Men det bedste er, efter min erfaring, at det altid kan forandres til det bedre – med lidt hjælp måske – og her kommer nogle af de kommentarer, som jeg tænker kan inspirer til lidt mere kropsglæde.

”Specielt mine ben… har et par kolleger, som igennem mange år har fortalt mig, hvor misundelige de er på dem. Det har hjulpet mig til at få øjnene op for hvor fine de er. ”

Sådan skrev @christensen.lisbeth og det viser, hvor meget vi kan give hinanden med et kompliment. For nogle gange kommer vi jo til at fokusere på det, vi gerne ville have var anderledes - sådan er den menneskelige hjerne vist kodet – så i stedet for at nyde benene, ser vi skævt til mavedellen eller hvad det nu er, der irriterer os. Så at have en kollega, veninde eller andre, der kærligt komplimenterer en er en gave.

Jeg har også været så heldig nogle gange at modtage et kompliment på gaden fra en kvinde, jeg ikke kendte. En synes, at min kjole var flot, en anden synes jeg havde en skøn udstråling – og jeg blev så glad for de kommentarer, at jeg blev inspireret til også at sige de pæne ting, jeg tænker, højt til andre. Det bedste er, at jeg også selv bliver glad, af deres glæde.

”Mit smil, de brune øjne og mit lange mørke hår. Det passer til mine runde former, som jeg dagligt kigger på i spejlet, inden jeg går ud af døren. Indeni hører jeg mig selv sige: Du ser sgu godt ud i dag”

@camillakgade skrev så smukt om at komplimentere sig selv, for det er også vigtigt, hvis kropskærligheden skal have et boost. Og det kan faktisk være en god idé at give sig selv komplimenter foran spejlet derhjemme, hvis du har brug for at styrke dit selvværd. Det virker måske lidt akavet at stå der og sige ’Du er for lækker’ som Karen Marie Lillelund engang gjorde i reklamer for Matas, men tro mig, det virker. En anden ting, jeg har brugt, er ikke at sammenligne mig med andre, men kun med mig selv. Jeg gør det både på det ydre og indre. I forhold til det ydre ser jeg på ting, som at noget tøj klæder mig bedre end andet, og så går jeg efter det – for så føler jeg mig bedst tilpas. På det indre plan, så prøver jeg at rose mig selv for at have været tålmodig eller lyttende, så synes jeg, at jeg bedre kan tilgive mig selv, de gange hvor det ikke lykkes så godt.

”Det, jeg bedst kan lide ved min krop, er, at den får mig frem i verden. Den står op med mig hver morgen. Den tager mig på arbejde. Den tager mig hjem igen. Den kan gå op ad 72 trin til min lejlighed. Den kan cykle. Den kan vokse. Den er levende. Vi er et godt team, når vi samarbejder. Selv efter adskillige år, hvor jeg kun har sagt grimme ting om den, står den alligevel op hver morgen. Det bedste må helt klar være, at den er min, og at den har tilgivet mig, for de år, jeg ikke behandlede den pænt. ”

Tak til @fantastiskefrank for den kloge og tankevækkende kommentar. For det er jo en virkelig god og vigtig pointe, at vores krop er så meget mere end et smukt hylster. Vi skal huske alt det, den kan og påskønne det. Som mange andre også skriver, så har den født deres børn. Den har båret dem og omfavnet andre. Kroppen er en fantastisk gave, som giver os nydelse og muligheder hver eneste dag.

LÆS OGSÅ: Det elsker vi mest ved vores krop

”Det var faktisk et irriterende svært spørgsmål – tak for ”tvang” til at se positivt på min krop. Jeg holder af mit smil og mine ben er også ok nice! ”

@sidseljaeger viser med denne fine kommentar, at vi nogen gange skal ’tvinge’ os selv for at lære noget nyt. Ligesom vi engang slingrede på cyklen, før vi lærte at mestre pedalerne, skal vi også lære at fokusere på det vi godt kan lide, frem for det vi måske mindre godt kan lide. Det er altid en god øvelse uanset om det gælder kroppen, eller en person vi er uenige med eller noget helt tredje.

”Mit ansigt med alt hvad dertil hører af rynker, øjne, dobbelthage, men også hals og mine bryster. Resten forsøger jeg at omfavne – det går ikke altid så godt. Men en ting er sikkert. Mine tre børn har aldrig hørt mig nedgøre min krop! ”

Godt gået @rebekkaand og som mor er jeg helt enig. Jeg har også haft den mission, at min børn aldrig skal høre mig tale grimt om min krop eller mig selv i det hele taget. For den slags smitter desværre og krops-mindreværd er en træls ting at arve, det ved jeg fra mig selv. At være grundlæggende tilfreds med hvem man, er er en gave alle børn bør have, og den kan de blandt andet få ved ikke at føle sig forkerte. Så jeg har forsøgt at smitte med glæde og tilfredshed i stedet.

”Jeg har sluttet fred med hele min krop og det er det, der gør mig allermest glad”

@kammille_t det lyder bare så befriende godt. At slutte fred med sig selv betyder for mig netop, at man accepterer sig selv, og det er altid det bedste udgangspunkt for udvikling. Så at slutte fred giver frihed – sådan er det i hvert fald for mig. Og at slutte fred har givet mig meget mere glæde, ved det jeg er udenpå og indeni. Og når der kommer en dårlig dag, hvor jeg mister tålmodigheden med mig selv, så vil jeg genlæse de mange kommentarer en gang til. Tak.

Læs også