Læserne fortæller: Hvad elsker du mest ved din krop?
Selvudvikling

Læserne svarer: Det elsker vi mest ved vores krop

17. oktober 2018
af Christina Forsberg
Foto: Panthermedia
Hvad elsker du mest ved din krop? Er der en del af din krop – indre som ydre – du holder allermest af? Måske er du med tiden kommet til at elske netop dette punkt, måske har du altid gjort det. Det spurgte vi jer om på Facebook, og vi kan heldigvis konstatere, at rigtig mange af jer elsker jeres krop, eller i hvert fald dele af den. Prøv at læse med her – du kommer sikkert i tanke om endnu mere, du kan være din krop taknemmelig for.

HVAD ELSKER DU MEST VED DIN KROP? HER FÅR DU ET LILLE UDPLUK AF KOMMENTARERNE FRA FACEBOOK

Min første tanke var mine lange slanke ben og arme. De kræver ikke det store vedligeholdelsesarbejde for at se helt o.k. ud, men så tog jeg helikopteren lidt op og var pludselig bare virkelig tilfreds med, at min krop har klaret to børnefødsler, overvundet sygdom og klarer dagens gøremål, modgang, livets stridigheder og mine lange gåture uden at kny – 7-9-13. Og at min hjerne fungerer, så jeg kan arbejde med det, jeg elsker! Louise F.

Det, jeg elsker mest ved min krop, er faktisk min mave af stål. Og altså ikke på fitnessmåden! Jeg bliver nemlig 7-9-13 aldrig syg, lige meget hvor jeg rejser i verden – Indien, Mali, Uganda … og jeg spiser lige, hvad der passer mig! Tina K. I virkeligheden er det paradoksalt. Da jeg var helt ung og sprød, var jeg utilfreds med min vægt, min røv, min mave, min næse og mine ben. Det fortog sig, da jeg nåede slutningen af 20’erne, og det gik op for mig, at jeg faktisk overhovedet ikke havde noget at være ked af. At jeg var – må man sige det om sig selv? – pæn! I dag, hvor jeg er 56, kan jeg ærligt sige, at jeg er GLAD for min krop, mit udseende, mit hår, mine småtrætte bryster – og selv min skæve næse har jeg kun ømhed tilovers for. Den er jo en del af mig. Lena B. Jeg elsker mine hofter. I mange år syntes jeg, de var for brede og for runde, men efterhånden som jeg er blevet ældre – nu er jeg 49 – sætter jeg pris på, at de er runde og bløde. Og så understreger de min talje, som ser smallere ud, end den er, fordi hofterne er brede. Win-win. Lene H. LÆS OGSÅ: Ditte Vallø: 10 fordele ved at være tyk Jeg er med tiden kommet til at elske mine æblekinder. Da jeg var yngre, syntes jeg, de var alt for dominerende i mit ansigt, men i dag synes jeg, de er med til at give mig charme. Og så var det dem, min kæreste faldt for, siger han … Annemarie O. Jeg har altid fået at vide, at jeg har pæne ben, og det er også den del af min krop, jeg selv er gladest for og ofte forsøger at fremhæve. De er slanke og med tynde ankler, og mine knæ sidder i pæn afstand uden at være skæve – og jeg kan lige præcis nå jorden, helt perfekt! Julie D. Mine bryster! De er ikke altid lige kønne, de er mest små og lidt hængende, men de er også kvindelige på en måde, jeg synes er ret sej. De har sørget for mad til mit barn – det kan ses, og det synes jeg faktisk er ret sejt. Klara W.
Min numse! Selv om jeg er relativt slank, har den god fylde og form, og min kæreste giver den altid komplimenter. Faktisk har jeg flere gange fået at vide af mænd, at de er overraskede over, hvor fyldig den egentlig er, når de lige kigger (eller mærker) nærmere. Nogle ville måske blive lidt fornærmede over dette – men jeg ved, de har sagt det med beundring, og når jeg selv er vild med den, er alt jo godt, ikke? Lisa F-J. Jeg er mest glad for, at jeg er et ret rummeligt menneske. Det får jeg heldigvis også at vide af andre, og jeg er både tilfreds med og stolt over at kunne rumme meget forskellige mennesker og meninger. Jeg synes jo egentlig bare, at det gør mit liv rigere at møde mennesker, der tænker og gør noget andet end mig selv. Lenette K. LÆS OGSÅ: Disse 18 udsagn kan give dig større kropskærlighed Jeg elsker, at min krop er stærk. Tidligere var jeg ked af mine brede skuldre, markerede ryg og kraftige lægge, men jeg har lært at sætte pris på alt det, min krop kan. Den er robust, og den kan holde til både at løbe, danse og styrketræne – og det er da fantastisk, ikke? Generelt elsker jeg også, at jeg er begyndt at elske min krop. Jo ældre jeg bliver, jo mere kærligt kan jeg se på den og omfavne de ting, som jeg tidligere drømte om at ændre på. Min krop er ikke bygget til at stile efter modelmål eller spidse hofteben – til gengæld er den kvindelig og blød, og det er mindst lige så skønt. Camille J. Følg Q på Facebook, hvor du kan deltage i debatter, komme med anbefalinger til skønhedsprodukter, bidrage med DIN historie og meget mere. Vi sætter stor pris på alle vores dejlige læsere og den respons, I giver os. facebook.com/magasinetq
https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også