https://imgix.femina.dk/media/35172de264234c0890803c6b65b02652.jpg
Selvudvikling

Kom nydelsesfuldt gennem julen

11. december 2011
af Trine Thorendal
Foto: Thinkstock
Vi har talt med Kirsten Stendevad om jul og nydelse. Her får du hendes 5 tips til en travl men nydelsesfuld jul.

Julen er for mange af os forbundet med en hel masse arrangementet, travlhed, og tårnhøje forventninger fra både børn, familie og os selv. En tid hvor livet er sat på listeform. Huskelister, kalenderlister, ønskelister. Vi løber stærkt for at bevare overblikket og for gudsskyld ikke glemme gaven til moster Oda eller yngstebarnets første luciaoptog. Men i alt det, som vi jo altså alligevel også elsker, kan vi nemt


Kirsten Stendevad

glemme lidt af os selv. I sidste ende er det skidt ikke bare for os selv, men bestemt også for dem vi er sammen med.

Her får du ûbergudinde Kirsten Stendevads 5 tips til at komme lidt mere gudinderligt og nydelsesfyldt gennem en måske udfordrende men dejlig tid.

Lederskab
"Mit første tip er at kvinder skal tage lederskab. For sig selv og for deres jul julen. Vi skal væk fra at være ofre for omstændighederne og over i selv at tage de initiativer, vi savner. Det er nemt at være offer i julen. Offer for familien der har krav og forventninger. Offer for maden der er fed og at vi ikke har tid til at træne. Offer for arbejdsgiveren der ikke giver os fridage, og jeg kunne blive ved. Men frem for at sidde og vente på at nogen gør noget, så tag lederskab og skab den jul du ønsker dig".

FAKTA

Kirsten Stendevad

  • Indehaver af Gudindeskolen.
    I 2003 stiftede hun Gudindeskolen for at udforske og eksperimentere med Feminint Lederskab. Hun har siden uddannet hundredevis af kvinder i at få Saften tilbage, tage Lederskab og virkeliggøre deres Visioner med Nydelse.
  • Du kan høre mere om på Kirstens Workshop Make 2012 The Best Year of Your Life den 3. Januar kl 10-13. Find mere info på www.globalgoddessshool.com.

"Hvis du synes der skulle være nogle sjove julelege efter maden, så forslå det. Hvis du gerne vil ud og gå en rask tur og forbrænde lidt af julemaden 2. juledag så tag frakken på og inviter de andre med. Hvis tante Anna konstant brokker sig og skaber dårlig stemning, så giv hende en ipod på," griner Kirsten og understreger at det er sagt i bedste mening.

Nydelse
"Nydelse er jo et af mine helt gennemgående temaer. Hvordan får vi mere og mere nydelse i alt hvad vi gør? Det er et rigtig godt fokus at have her i julen, da vi nemt kommer til at se på de ting vi skal som "opgaver" der skal løses. Hvis man i stedet spørg sig selv, hvordan gør jeg det til en nydelse at pakke gaver ind? Måske skal man bare skænke sig et glas vin og sætte noget skøn musik på. Hvordan får jeg optimal nydelse ud af 4. juledag med den fjerne ende af familien? Det er måske her, at den raske gåtur med grandkusinen kan gøre underværker. Eller hvad med en juleleg der kan få alle til at grine og huske at have det sjovt. Hvordan finder jeg nydelse i at have så travlt? Måske ved at huske at nyde at man er en del af en stor skøn familie".

Mærk efter
"Det er nemt at havne i en zombitilstand, hvor det hele kører af sted med os. Det for er det vigtig at mærke efter, hvad det er man har brug for. Det hænger tæt sammen med det med nydelse. Lige at vende blikket ind i sig selv og spørge om det er en powernap man har brug for, frem ofr at ræse af sted. Om det er en salat på 3. dagen frem for mere flæsk. Måske har man brug for at være stille og alene, uanset hvad, så bliver det en skønnere jul, hvis man har sig selv med hele vejen".

Yin - tid.
"I forlængelse af det, er mit næste tip, at huske at få genopladet batterierne. Bare lige bruge måske 15 minutter på en tur alene, med en inspirerende bog, lidt yoga eller hvad man nu er til, så man lige kommer ud af aktion-gearet og får koblet ud et øjeblik".

FAKTA

Mere gudinevisdom

  • Få adgang til gratis videokursus, gratis webinar-serie og gratis Goddess workshop på: www.globalgoddessschool.com
  • Kirstens helt unikke uddannelse i innovativt, holistisk, feminint personligt lederskab starter 9. Januar og støtter dig til at virkeliggøre dine visioner indenfor alle livsområder med nydelse. januar. Det første hold på 50 skønne Global Goddess Leaders er lige udklækket og i 2012 gentages succes´en på engelsk.
  • "Vi er ikke længere begrænset af landegrænser. Så jeg synes det var på tide at åbne op for at forbinde os dels til kvinder i udlandet, men også de udenlandske kvinder i Danmark. Vi får så mange flere dimensioner tilføjet, når vi udvider vores horisont og vores netværk til at række ud i hele verden og se på alt det vi har tilfælles"

    Man har adgang til undervisningsmaterialet på dansk.

Helligholdelse
"Brug julen til det den egentlig er beregnet til, er mit sidste råd. For mig handler julen om kærlighed. Elske sig selv og elsk alle de andre. Jesus er symbolet på ubetinget kærlighed, og det kan være godt at have i baghovedet, når man tager sig selv i, at sætte betingelser for julen og samværet med ens nærmeste. Så julen er en glimrende anledning til lige at stanse op og tænke over julens budskaber om ja, kærlighed, at blive som børn igen, troen på mirakler og give til andre som man ønsker at modtage selv", slutter Kirsten af.

Læs også