https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/10/43/kirsten-olesen/kirsten-olesen-2-stor.jpg
Selvudvikling

Kirsten Olesen: For mange er jeg stadig Agnes

18. oktober 2012
af Redigeret af Trine Fisker
Foto Sif Meincke og Rolf Konow
Men hvad har rollen som tjenestepigen i Matador egentlig betyder for Kirsten Olesen? Få svaret her

Vi kender hende som tjenestepigen Agnes, der sammen med Laura knokler i køkkenet hos familien Varnæs i tv-serien Matador. Men Kirsten Olesen er så meget andet end blot Agnes.

- For mange tv-seere er jeg jo stadig Agnes - selv om de nok ville få et chok, hvis de så mig i dag. Det er da festligt og dejligt at have været med i så vigtig og populær en serie, og jeg har da også set de første afsnit i tv for at mindes. Det var dejligt at se alle de vidunderlige kolleger, som ikke er mere, siger Kirsten Olesen.

LÆS MERE: Matador er fyldt med fantastiske personer. Men hvem er du? Tag testen her og find ud af hvilken person fra Matador du er.

Men Kirsten Olesen's professionelle liv har ikke som sådan været præget af rollen som Agnes.

Under artiklen har vi samlet en masse billeder, så du kan gense en en lang række skønne scener fra Matador

- Det betød en bredere popularitet, men ikke flere roller af den grund. Jeg havde jo rigeligt i forvejen. Så på den måde har det ikke indvirket på min karriere. Det har aldrig været vigtigt for mig at være et kendt ansigt. Jo, i arbejdskredse, så jeg kunne få jobs. Men ellers ikke, siger hun fortsat.

Skulle have været lærer

Og faktisk lå det slet i kortene at Kirsten Olesen skulle være skuespiller.

- Jeg har altid fået at vide af min far at det var bedst, hvis jeg valgte enten at læse til jurist eller lærer, for det var gode »pigefag«, man kunne kombinere med en familie. Så efter 3.g søgte jeg ind på Silkeborg Seminarium - min søster havde allerede uddannet sig til lærer, hun havde hørt efter i timen, siger Kirsten Olesen med et skævt smil.

LÆS MERE: En af de andre skuespillere Kirsten Olesen spillede sammen med i Matador var Ulla Henningsen, der spillede sagførerdatteren Iben Skjold Hansen. Når hun ser tilbage på sin karriere, ville hun ønske at hun havde nydt det noget mere. Hvorfor? Få svaret her!

Her fik hun dog at vide, at hun var for ung, og at hun skulle vente et år.

- Så jeg tænkte: Hvad skal jeg så lave? Jeg læste i avisen at man kunne gå til optagelsesprøve på landets teaterskoler, og jeg var nysgerrig, siger Kirsten Olesen og fortsætter:

- Teaterskolen var bare et forsøg. Hvis ikke jeg kom ind, ville jeg ikke prøve igen. Vigtigere var det ikke, fortæller Kirsten Olesen.

LÆS MERE: Vi kender dem alle; Maude, Ingeborg og Agnes. Matador er fyldt med stærke kvinder, men kan vi overhovedet lærer noget af dem? Få svaret her

Kirsten Olesen: Stort chok for min far

Det viste sig dog, at scenekunsten ville have Kirsten Olesen, og hun blev optaget på elevskolen ved Odense Teater i første hug.

- Det var et stort chok for min far, han var rasende og ked af det. Han talte ikke til mig i et år, og ville ikke hjælpe mig økonomisk. Så jeg fik et statskautioneret lån, og arbejdede som piccoline under uddannelsen.

Havde din mor ikke noget at skulle have sagt?

- Hun sendte mange pakker med trøjer og cigaretter og andre fornødenheder, og så fik vi vores varme mad på teatret, husker Kirsten Olesen.

I galleriet herunder finder du fine billeder fra Matador

Læs også