https://imgix.femina.dk/media/article/kirsten_wilken72_2.jpg
Selvudvikling

Kirsten og Ole mødte hinanden i en sen alder: ”Vores rejseleder førte os sammen.”

26. april 2016
Af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Birger Storm.
Kirsten Wilken havde et langt, godt ægteskab bag sig, da hun som 76-årig mødte sin kommende mand, Ole. Deres fælles veninde, som havde været rejseleder for både Kirsten og Ole, overtalte dem til at mødes, og ti måneder efter deres første møde giftede de sig.

– Vi er stadig meget forelskede i hinanden, og det er pragtfuldt. Der går ikke en dag, uden vi siger til hinanden: ”Åh, hvor er det dejligt, det vi har sammen.”

Ordene kommer fra 79-årige Kirsten, som fortæller om forholdet til sin mand Ole. Kirsten og Ole holder begge meget af at rejse, og i deres tilværelser som henholdsvis enke og enkemand har de rejst meget. Skæbnen ville, at Kirsten på en rejse til Australien fik en rejseleder, som Ole tidligere havde rejst med. Rejslederen så hurtigt, at Kirsten og Ole ville være et perfekt match. Derfor fik hun efter lidt overtalelse lov til at give Kirstens telefonnummer til Ole.

Cecilie Hother om sit forhold: Uden den cykeltur havde vi nok ikke mødt hinanden

Camoufleret på Louisiana

Deres første møde fandt sted i caféen på museet Louisiana. Mødet var en såkaldt blind date, som dækker over, at man ikke har mødt hinanden tidligere og dermed heller ikke kender udseendet på det menneske, man skal mødes med. Kirsten og Ole havde derfor taget deres forholdsregler. De havde forinden mødet ringet sammen og aftalt, at Kirsten skulle bære en jakke med dyreprint, mens Ole ville gå og vifte med sit lommetørklæde. Umiddelbart lyder det jo som en sikker plan, hvor intet kan gå galt. Men det gjorde det nu næsten alligevel.

– Ja, dyreprint, det tænkte jeg, var sådan noget med en masse elefanter på. Men det var altså ikke det, Kirsten mente, da hun talte om dyreprint. For jeg så hende jo lige med det samme – den her meget kønne kvinde, som kom op fra garderoben og bar sådan noget camouflageagtigt tøj, men jeg overvejede slet ikke, at det kunne være hende, fortæller Ole.

Sådan fortæller Ole om mødet med sin kommende hustru, som altså allerede formåede at gøre indtryk på ham, inden han vidste, at det var hende, han søgte efter. Heldigvis var Kirsten mere opmærksom, og da hun så en mand, som søgende gik rundt i caféen, tog hun initiativet og minsandten om ikke, det var hende, han gik og søgte efter.

8 tips: Sådan finder du kærligheden

”Det skulle være os”

I august 2013, fem måneder efter deres første møde, frier Ole til Kirsten.

– Jeg synes, der var så meget i det forløb, vi havde haft sammen, som fortalte mig, at det skulle være os. Vi skulle ikke bare bo sammen og være kærester. Vi skulle giftes. Kirsten er meget kærlig, og det her var så min måde at vise, hvad jeg føler for hende, fortæller Ole.

Den 4. januar 2014, 10 måneder og en dag efter deres første møde, giftede Ole og Kirsten sig på det lokale rådhus omringet af venner og familie. I bryllupsgave fik de to champagneglas med en besked om, at dem skulle de drikke af, når de havde haft en kontrovers og havde brug for at blive genforenet. De står pænt til skue i et glasskab i stuen, men de har endnu ikke været i brug.

– Ole har en dejlig autoritet over for omverdenen, og jeg kan godt lide, at der er så meget mand i ham. Og så vil vi hinanden enormt meget. Jeg er så lykkelig for, at jeg har fundet en vidunderlig mand, selv om jeg ikke ledte efter ham, fortæller Kirsten.

Et lykkeligt ægteskab styrker dit hjerte. Læs mere her!

Læs SØNDAG på iPad

Læs også