Selvudvikling

Kendte kvinder om ligestilling

8. marts 2017
af Sofie Nymand Nielsen
Overalt i verden bliver der i dag sat fokus på ligestilling mellem kønnene og kvinders rettigheder. Derfor har vi samlet udtalelser fra nogle af Danmarks mest kendte kvinder, der sætter ord på ligestilling.

Det skyldes den tyske politiker Clara Zetkin, at vi den 8. marts kan markere kvinders rettigheder ved en international kampdag. Det var nemlig hende, der på et stort kvindemøde, der pudsigt nok blev holdt på adressen Jagtvej 69, fremsatte idéen om en kampdag i Danmark, hvor kvinder kunne demonstrere for deres rettigheder.

Nogle år senere blev det besluttet, at kampdagen hvert år skulle falde på d. 8. marts, så man på verdensplan kunne sætte fokus på kvinders forhold. Og i dag kan vi hvert år på 8. marts fejre kvinders rettigheder og ligestilling, som kvinder og mænd i generationer har kæmpet for.

I den anledning har vi på SØNDAG valgt at markere dagen med udtalelser fra nogle af Danmarks kendte kvinder, der sætter ord på, hvad ligestilling betyder for dem, og minder os om at kvinders rettigheder ikke er kommet ud ad den blå luft.