https://imgix.femina.dk/media/7f26d488aead4d85bb7b78184ebd3d78.jpg
Selvudvikling

Kan man opløse en familie, fordi man vil have god sex?

29. juli 2010
af Renée Toft Simonsen
Modelfoto: Colourbox
Jeg har ingen intentioner om at flytte sammen med en anden. Jeg har lyst til at prøve at bo alene, være herre i mit eget liv – og få god sex

Kære Renée.
Jeg er først i fyrrerne, har været gift i 20 år og har tre dejlige - nu store - børn med min mand. Vi har alle materielle goder og mangler ikke noget. Vi er rigtig gode venner - som regel, men har ikke de samme interesser. Vores sexliv har dog aldrig været godt - fejlen ligger på begge sider - og jeg er nået til det punkt, hvor jeg bare ikke tænder på min mand mere. Han er ellers en pæn, veltrænet, velduftende og tjekket mand. Jeg har tænkt meget over det og bl.a. haft par-weekend-sex-kursus med i tankerne, men kan slet ikke klare tanken om det. Vi er sammen cirka to gange om ugen alligevel, og det går mig meget på, men det er for husfredens skyld. Gennem årene har der været en del situationer, som har gjort ondt værre, bl.a. har han kaldt mig de værste ting - sparket mig ud af sengen pga. jalousi (uden grund), truet med selvmord, fordi han troede, jeg havde været utro (aldrig været ham utro indtil for ganske nylig). Alt sammen ting, som har fjernet en del af respekten for ham. Nu vil skæbnen så, at jeg har mødt min første kæreste, tilfældigt - og flammen var der med det samme igen. Vi har en affære, og jeg føler mig igen meget attraktiv, glad og samtidig beskidt og super ked af det - både fordi det jo ikke går i længden og også, fordi det er forkert både over for min mand og også over for min gamle-nye kæreste, som er single. Men kan man opløse en familie, fordi man vil have god sex?
Jeg har ingen intentioner om at flytte sammen med den anden. Jeg har lyst til at prøve at bo alene, være herre i mit eget liv - og få god sex. Den nye-gamle kæreste er helt med på det - i første omgang i hvert fald. Det lyder jo enormt egoistisk, men samtidig har man jo kun ét liv.
Kærlig hilsen
L.

Kære L.
Du spørger mig, om man kan opløse en familie for at få god sex, og i det spørgsmål synes jeg, der ligger en del information om dig. Nemlig, at du måske har et lidt negativt syn på dig selv og dine egne følelser? Det er bare en idé, jeg får, men måske tager du ikke dine følelser alvorligt nok? For dit brev bærer præg af, at det ikke kun er lyst til sex, der er grunden til, at du har lyst til at opløse dit ægteskab. Du beskriver sådan set en del andre ting, der kunne være grund nok. Det er også klart, at I hver især har været sårede over det manglende lykkelige sexliv. Jeg tænker, det sagtens kan være medvirkende årsag til, at du nu er utro. Hvorvidt det så er en god løsning, kan jo diskuteres, men du spørger om, hvor egoistisk du har lov til at være, og det kan kun du svare på.
Dog længes du efter at være dig selv, at bo alene, og du føler, du har udtjent din værnepligt med børn og madpakker. Hvis det er sådan, du føler, så er det måske, fordi det er sådan, det er? Samtidig er der jo hele den lange historie, du har med din mand og dine børn, og det er ikke en uvæsentlig ting, men det fornemmer jeg, du allerede har reflekteret en del over allerede?
At ofre sig selv på familielivets hellige alter virker ikke som nogen god løsning. Så enten skal du i gang med at redde dit ægteskab sammen med din mand, eller også skal du i gang med at følge dit hjerte - hvis ikke det er to sider af samme sag?
Kærlig hilsen
Renée

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/75db93efa44f4110a02bfaeca0b34662.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/74c3464452a742ba91eb4a6718165e30.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f763c3342ba24f0aaa49e8e8057cf85f.jpg

Læs også