https://imgix.femina.dk/media/article/julieberthelsenprim.jpg
Selvudvikling

Julie Berthelsen udgiver ny musik: Vi nåede det lige på et hængende hår

16. januar 2017
Af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Heidi Maxmiling.
Lige inden jul udgav sangerinden Julie Berthelsen en single fra sit nye album, som udkommer engang i 2017. Det var egentlig ikke rigtig planlagt, fortæller Julie, men pludselig besluttede hun sig, og så skulle det gå rigtig stærkt.

Det er syv år siden, Julie sidst har udgivet musik. Hendes seneste album udkom tilbage i 2010, og netop derfor er det også ekstra nervepirrende for hende, forklarer hun. For der er sket meget med Julie de seneste syv år. Blandt andet er hun blevet mor til to børn, og det bærer teksterne også præg af.

– Det er så meget mit projekt den her gang. Det er min proces, det er mine sange, det er mine ønsker og mine drømme. Mine tekster er mere reflekterende og overvejende, end de har været tidligere, og min første single, som jeg udgav i december, er et atypisk pophit. Musikken og produktionen er anderledes, men der er også sket meget i mit liv, så derfor ville jeg ikke kunne lave det samme som for 15 år siden. Jeg har meget mere med i bagagen nu, og det skal jeg selvfølgelig bruge.

Hella Joof: Jeg har lært at åbne, når noget nyt banker på

En hektisk proces

Selv om Julie synes, det er dejligt selv at være herre over processen, så kan det hele pludselig skulle gå meget hurtigt. Det gjorde det også med hendes nye single, som udkom lige inden jul, hvor ”Julehilsen fra Grønland” bad Julie optræde en af sine egne sange. Her besluttede hun - meget spontant - at hun ville optræde med en af sine nye singler, som lå hjemme i skuffen og ventede på at møde verden.

– Vi nåede det lige på et hængende hår. Jeg fik tre uger og en meget lang liste med alt det, der åbenbart skal på plads, inden man kan udgive en ny single. Vokalindspilning, coverbillede og en masse hektiske ting uden garantier for, at det kunne nås. Men vi nåede det.

Maria Montell: Jeg synger om mine kriser

Kunsten at give slip

Singlen hedder ”I’ll even let you go”, og som titlen indikerer, handler den om det at give slip. Det kan både handle om forhold og skilsmisser, men eksempelvis også om voksne børn, som flytter hjemmefra, fortæller Julie.

– Selv om den i høj grad er præget af noget dystert og af smerte, så er det en meget kærlig sang. Versene handler, om alle de tanker og følelser man går igennem, når man flipper helt ud, og som man skal igennem, før man kan give slip, men i omkvædet giver man så netop slip. Man gør det af kærlighed, fordi man holder af, og fordi man accepterer og ikke mindst forstår. Vi har siddet sammen halvtudende, mens vi har skrevet den, for en eller anden dag skal jeg jo også lære at give slip på mine børn. Det fede er, at man som menneske bliver større af at give slip.

– Jeg har også prøvet at skulle give slip. Jeg har oplevet flere forliste forhold, hvor jeg har skullet finde ud af, hvem jeg var, og hvad jeg stod for. Jeg glemmer heller aldrig mine teenageår, da jeg skulle få min mor til at løsrive sig fra mig. Det hele kommer i sidste ende an på, om man vælger at give sig selv lov til at forstå. Den forståelse skal komme af kærlighed, fordi man elsker det andet menneske. Man skal lære at sætte sig selv til side, og det er nok noget af det sværeste nogle gange. Med vores åndssvage egoer.

Reneé Toft Simonsen om at have voksne børn: Det føles lidt som at blive forladt

Nervøs for modtagelsen

Da Julie i sin tid brød igennem som artist, var Stockholm poppens metropol, og her fik hun nogle venner for livet. Og det er netop de venner, som Julie nu har søgt tilbage til for at udgive sit nye album, og selv om hun er garvet og rutineret, så er det ikke uden nerver, hun vender tilbage på den danske musikscene.

– Jeg er så nervøs for, hvordan det bliver modtaget. Jeg har haft mange overvejelser omkring, hvordan det skal præsenteres, og jeg er endt ud med, at det mest naturlige er en mellemvej mellem det at være mor og det at være popstjerne. Jeg har ikke noget imod, at folk ved, at jeg også har et rigtigt liv med rigtige problemer og weekender med opkast fra et lille barn. Men jeg tør samtidig godt være den popstjerne, jeg drømmer om at være. Og det er også derfor, mit album kommer nu. Jeg kan rumme begge dele, og det virker naturligt og rigtigt.

Julies nye album udkommer i løbet af 2017

Læs også