https://imgix.femina.dk/media/article/renee-toft-simonsen.jpg
Selvudvikling

Renée Toft Simonsen om at have voksne børn: Det føles lidt som at blive forladt

7. december 2015
af Britt Nørbak. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Runólfur Geir Gudbjörnsson.
Forfatter Renée Toft Simonsen er rundet 50 år. Det betyder dog ikke, at hun arbejdsmæssigt er gået ned i gear. Tværtimod. Til gengæld betyder alderen, at hendes børn nu er ved at flyve fra reden. En tanke, som hun lige skal vænne sig til

Sammen har de fire børn. Hende og Thomas Helmig. Snart er det fire voksne børn. To drenge og to piger. Og det er nogle børn, der ved, hvad de vil. Så meget at de allerede har fuld fart frem i retning mod deres mål, og at de ikke nødvendigvis lytter til forældrenes mange holdninger til deres liv. Det fortæller Renée Toft Simonsen i denne uges SØNDAG.

Tv-værten Cecilie Beck ønsker ikke at få flere børn. Læs hendes historie her!

Børn med ambitioner

Den yngste søn vil være musiker, den ældste søn vil ud at rejse, den yngste datter arbejder som model og vil snart i gang med en uddannelse som designer, og den ældste datter læser til designer. Drømmene og ikke mindst ambitionerne er mange hjemme hos Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig, hvor to ud af fire børn allerede er flyttet hjemmefra.

– Det føles lidt som at blive forladt, og det skal jeg lige vænne mig til. Vores børn er næsten alle sammen voksne nu, og de vil ikke længere høre vores mening eller have gode råd. Jeg har ellers mange meninger om deres liv, men der bliver ikke rigtig lyttet.

Skuespiller Mia Lyhne om at være alenemor: Jeg ville ønske, vi havde været to.

Tid til frihed

– Thomas og jeg har lige gået Caminoen. Ikke hele turen, men omtrent 270 km på 14 dage. Det var fantastisk. Det var kun os to ude i den smukkeste natur, hvor vi så solen stå op.

For selvom en hverdag uden hjemmeboende børn er en nær realitet, som kan være svær at forholde sig til, så ved Renée Toft Simonsen også, at der følger noget mere frihed med sådan en tilværelse. Frihed som hende og Thomas Helmig vil udnytte til at rejse og opholde sig en masse i deres lejlighed i Malaga.

– Thomas og jeg kan bare spise knækbrød til aften, hvis vi vil, for der er ingen børn, der skal serveres aftensmad for. Og vi kan rejse. Så skal vi bare skrive og spille guitar. Jeg elsker at skrive.

Renée Toft Simonsen kan godt lide at prøve noget nyt - også selv om det kræver, at hun skal slippe lidt af stædigheden.
I denne uges SØNDAG fortæller hun om sin debut som manuskriptforfatter på en spillefilm

Læs også