https://imgix.femina.dk/media/article/julia-primaer2.jpg
Selvudvikling

Julia Lahme: Ingen idyl at være selvstændig og have små børn

26. marts 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Julia Lahme har mange jern i ilden. Lige nu kan man opleve hende i TV2-programmet ”Danmarks dejligste slotshoteller”, men hun er også direktør, forfatter og mor. Her fortæller hun til SØNDAG om at være ambitiøs og mor på samme tid.

Laura Bro om at blive mor alene: Andre kan jo heller ikke nå at hente deres børn. Læs hele det ærlige interview her

Ingen tid til barselsorlov

Både Julia Lahme og hendes mand har travle arbejdsliv, så indimellem er der problemer med at nå det hele. For at få det hele til at glide lettere har familien indrettet sig, så de både bor og arbejder på Østerbro i København tæt ved børnenes skole og børnehave. På en optimal dag er alle hjemme kl. 16, så der er tid til at være sammen om eftermiddagen. Når børnene så er lagt, tager Julia computeren frem eller cykler hen på kontoret.

– Jeg vil ikke fremstille det som idyl at være selvstændig og have små børn. Selv om en af drengene er syg og har været pylret hele natten, er jeg nødt til at møde op til det vigtige kundemøde næste morgen, der er ingen vej udenom, siger hun til SØNDAG.

Bodil Jørgensen troede at hendes graviditet var overgangsalderen. Læs mere her på søndag.dk

Barnepigen bankede på, når jeg skulle amme

Hendes far bor i Afrika, og hendes mor er død, så det vrimler ikke med familie, der kan træde til, så oftest må hun og Johan klare kriserne selv.

– Da Sofus var spæd, var jeg i gang med at bygge mit bureau op og nødt til at arbejde igen efter fødslen for ikke at tabe det hele på gulvet. Vi tog et banklån og ansatte en barnepige, som gik på arbejde sammen med mig. Mens jeg var til møde, gik hun tur med Sofus, og når det var tid til at amme, bankede hun på, siger hun til SØNDAG.

Elsker hverdagen

Hverdagene med alt, hvad de indebærer af pligter og ansvar, tager hun også meget gerne med i købet.

– Jeg kan godt lide det med, at vi gør det samme hver onsdag og hygger på samme måde. Jeg oplever det ikke som trivielt og er ikke typen, der hader at skulle hjem fra ferie. Tværtimod.

Men det bedste ved hendes hverdag er, at hun helt selv bestemmer over den.

– Da jeg blev sagt op som chefredaktør for seks år siden, følte jeg, at gulvtæppet blev trukket væk under mig. Det ville jeg for alt i verden ikke opleve igen. Derfor har jeg også arbejdet så hårdt for at få fod under eget bord. Selvfølgelig oplever jeg indimellem modvind, men ingen får lov til at skubbe mig omkuld på den måde igen, siger hun til SØNDAG.

Susanne Bier ser sig selv som verdens dårligste husmor. Læs her hvorfor.

Læs også