https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-7-kopi_0.jpg
Selvudvikling

Jeg tør ikke

21. juli 2011
af Camilla Kjems
Når først angsten har sneget sig ind i éns sind, fordamper enhver form for rationel fornuft. Og der er ikke grænser for, hvad vi mennesker – og måske især vi kvinder (?) – kan være bange for

Forleden vågnede jeg ved, at en stor edderkop spankulerede stolt og majestætisk hen over min arm. Jeg stak i et hyl, spjættede vildt med armene, hvilket resulterede i, at jeg ramte min baby, der skreg endnu højere og vækkede min søn og min mand og ... velkommen til en morgen i kaos. På grund af en edderkop!

Men hvor hysterisk har man lov at være? Jeg - en 37-årig kvinde - helt ærligt! Lettere sagt end gjort, vil enhver med bare en snert af araknofobi give mig ret i, for når først angsten har sneget sig ind i éns sind, fordamper enhver form for rationel fornuft. Og der er ikke grænser for, hvad vi mennesker - og måske især vi kvinder (?) - kan være bange for. Tang, tusmørke, lyden af tandlægens ultralyd, at flyve, kaste op, gå alene i biografen, udstoppede bamser, højder, hunde og højresving (de tre første fobier er mine egne, de resterende er fundet blandt mine nærmeste).

Nogle ting kan man leve med, mens andre må udfordres. For begynder fobierne først at begrænse vores liv, er det tid at handle! De næste tre uger har vi derfor sat tre kvinder på opgaven at udfordre sig selv - og deres angst! Læs med og græd af grin, når Maise Njor i denne uges FEMINA åbner ballet med at konfrontere tre af sin alenlange liste af neuroser.
God fornøjelse.

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også