Selvudvikling
5. februar 2014

Hypnose: Smertelindring uden bivirkninger

Hypnose mod angst og allergi. Depressioner og søvnløshed. Og – åbenbart – også mod smerter. Det virker, påstår både DR2’s lørdagstema og hypnoterapeut Charlotte Bang. Og der er tilsyneladende ngen minusser ved det. Læs med her …
Af: af Lonnie Kjer
https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/hypnoprim.jpg

Foto: All Over og privat

Vi er vilde med smertestillende medicin i Danmark. Hver eneste af os spiser over 150 hovedpinepiller årligt, men flere og flere forsøger sig med alternativer til medicinen. Ikke så underligt, siger hypnoterapeut Charlotte Bang, der har behandlet et hav af klienter for smerter.

"Det virker! Så simpelt er det. Og selv om jeg ikke kan fortælle dig, hvorfor det virker, må jeg bare konstatere - at selv uden videnskabelig argumentation - så virker det altså," fortæller Charlotte Bang til Oestrogen.dk.

Det samme var tilfældet i DR2-programmet, hvor testpersonen, der blev udsat for sammen smertebelastning med og uden hypnose, ikke mærkede smerter under hypnosen. Ligesom muskler og hjerne heller ikke 'slog ud', da de målte smerten. Et faktum, der undrede forskerne.

Hypnose som 'medicin'
Men det undrer ikke Charlotte Bang og kollegerne, der oplever en stigende interesse for brug af hypnose.
"Men man kan jo sige, at jeg oplever jo kun nysgerrige mennesker med et problem, de er villig til at give mig muligheden for at løse. Skeptikerne møder jeg kun i mit privatliv," siger Charlotte Bang.

"Men mange er faktisk ikke så vilde med at tage smertestillende medicin, sovemedicin eller hvad det nu kan være - og derfor leder de efter et alternativ - også til den afhængighed, almindelig medicin jo ofte giver."

CHARLOTTE BANG

www.charlottebang.dk
Din forandring Min passion
Telefon 52508181
Mail charlotte@charlottebang.dk

LÆS OM SELVHYPNOSE HER!

Behandling uden bivirkninger
Og afhængigheden - eller mangel på samme - er præcis et af argumenterne for hypnose, hvis man spørger Bang.

"Hvad er det værste, der kan ske? At dine smerter forsvinder - helt eller delvist - mens du selv har været i ualmindelig afslappet tilstand. Der ER ingen bivirkninger ved hypnose," lover hun.

"Og det er også blevet langt mere almindeligt at bruge hypnose som smertelindring ved fødsler eller ved bedøvelse af folk, der ikke tåler almindelig bedøvelse."

TEST DIG SELV: HVAD VED DU OM ASTROLOGI?

Hypnose skal være lægeligt forsvarligt
Selv er Charlotte Bang meget opmærksom på at holde sig fra ting, hun ikke skal tage ansvaret for. Forstået på den måde, at når folk kommer til hende med smerter, hun skal fjerne, er hun allermest glad for, når folk lige har været forbi lægen først.

Hvorfor? For at sikre sig, at smerten overhovedet fjernes. Langhåret? Måske. Men ikke i Bangs hoved.

"Man skal passe på sig selv, og man skal ikke nødvendigvis fjerne al smerten, for den fortæller dig, at der stadigvæk er en grænse for, hvad du må foretage dig. Det betyder, at en ødelagt hånd jo ikke bare kan bruges, som var den helt rask. Så risikerer man at ødelægge den endnu mere, for den syge hånd er jo stadigvæk syg, og det er smerten i din hjerne, du fjerner - ikke smerten som sådan" fortæller Bang, der har takket nej til behandling af en klient med smerter i ryghvirvler, som havde forskubbet sig.

"Det turde jeg ikke tage ansvaret for. Man risikerer jo at forvolde mere skade end gavn."

Dine øjne bliver tungere og tungere ...
Men tilbage til hypnosen, som bare er 'en ganske almindelig hypnose.' Plus det løse.

"Jeg taler med min klient og leder efter andre årsager til, at der er noget, der gør ondt. Smerten er bare et symptom, og af og til gemmer der sig noget andet, som folk gerne vil tale om. Så kan vi nemlig senere i hypnosen fokusere på den egentlig årsag - hvis den altså er der," fortæller Charlotte Bang. Og når først man er dér - i forandringsprocessen - sker 'miraklerne'. Måske.

Og det er lige før, det lyder lidt hokus pokus-agtigt, når Charlotte Bang forklarer som eksempel, at hun 'gør klientens hånd følelsesløs og lader den føre til dér, hvor smerten sidder.' Men det er det ikke.

"Jeg flytter følelsesløsheden til det sted, hvor smerten sidder. Det lyder måske lidt skørt, men det er en direkte smertebehandling, der virker på stedet."

Forskel på folk …
Og langt de fleste folk er mere eller mindre modtagelig for hypnose - eller hypnoterapi, som det også kaldes.

"Men der er forskel på folk, og når man skal smertebehandles, er det en fordel med en god forestillingsevne. Der er folk, der har svært ved at forestille sig noget som helst eller se billeder for sig, men med tiden bliver man trænet i det," siger Bang.

"Ja, du kan endda også parkere smerten i det små ved at tænke på noget, der gør dig glad, i godt humør eller får dig til at grine."

Slip af med dine dårlige vaner - med hypnose
Der findes mange myter om hypnose, men helt grundlæggende
er hypnose et redskab, som får dig til at slappe af og glemme
alle de ubevidste barrierer, du sætter op for dig selv.

Derfor kan hypnoterapi hjælpe dig af med dårlige vaner,
ligesom det også kan hjælpe på en række mere fysiske problemer.

Læs mere om:

Læs også