https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/sig-nej-prim.jpg
Selvudvikling

Hvordan siger jeg nej - uden at såre nogen?

16. maj 2013
af Malene Fich Weischer og Coach Charlotte Lotus Sommer
foto: All Over
Kender du også følelsen af, at det kan være svært at sige nej? Man vil jo så nødigt såre eller skuffe nogen. Men nogle gange er det alligevel nødvendigt at sige fra og passe lidt på sig selv! Læs coachens gode råd her.

Hvordan siger jeg nej uden at såre nogle omkring mig?

OM CHARLOTTE LOTUS SOMMER

Jeg hedder Charlotte Lotus Sommer og er Oestrogens nye ekspert indenfor succes. Jeg er foredragsholder, mentor, provokatør og inspirator og jeg ejer charlottesommer.dk og success-metoden.dk, hvor jeg hjælper mennesker med at udleve deres drømme og opnå mere succes. ??

Personlig har jeg kæmpet mig tilbage til livet, når alt så sort ud, specielt efter tabet af min mor som 20 årig. Jeg har valgt at tage ansvar og kæmpe for mine drømme og være en fighter, og nu ønsker jeg at støtte dig i at gøre det samme! ??Jeg er uddannet indenfor psykologi og sundhedsfremme og er coach, forfatter, virksomhedskonsulent, foredragsholder, workshopafholder, blogger og skribent.

Min store drøm er, at du begynder at tro mere på dig selv. At du finder ud af, hvordan du ønsker at være, og med hvem du ønsker at tilbringe livet med. At du udlever dine vildeste drømme, og at du lærer at være god mod dig selv undervejs og elsker dig selv.

?Allerede nu kan du få gode tips og tricks til, hvordan du får mere succes, via mit nyhedsbrev. ??Du kan tilmelde dig her på min hjemmeside ??

Derudover vil jeg gerne invitere dig til at blive medlem af SuccesKlubben.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Hvordan passer jeg på mig selv, uden at folk omkring mig bliver sure, når jeg melder fra osv?

Det er to af de spørgsmål jeg oftest får til mine foredrag. Og det er rigtig gode spørgsmål, der fylder meget i folks bevidsthed.

Specielt en generation er plaget af dette.. Dem som jeg kalder de flinkeskole opdragede… Og dem er der virkelig mange af. Dem som har lært, at der ikke er plads til at stille spørgsmål, der er ikke plads til at kræve noget af livet… Nej, du skal bare sørge for at overleve livet, så har du klaret din opgave.

Hold op hvor er det trist.

For livet skal da leves, nyder og indtages i fulde drag.

Og hvordan gør man så? Altså siger nej uden at såre nogle omkring sig... Tja, svaret er jo nok, at det kan man desværre ikke.

Jeg har selv lige ryddet lidt op i denne uge. - I forskellige ting jeg havde tilmeldt mig. Jeg måtte blandt andet takke nej til et netværk, fordi min mavefornemmelse sagde, at det ikke ville være godt for mig at være med i… Jeg har måttet sige nej til et kursus, jeg havde tilmeldt mig (selvom jeg virkelig gerne ville være med), fordi jeg kan mærke, jeg er et andet sted i mit liv lige nu..

Den ene jeg afmeldte til tog det fantastisk og sagde, at det var flot jeg mærkede efter, og gjorde hvad der var rigtig for mig… Den anden har jeg ikke hørt fra...

Så hvis du er en person, der altid har føjet og pleaset andre, og du lige pludselig begynder at tænke mere på dig selv, og gøre hvad du har lyst til… ja så vil omverdenen reagere..

Nogle af dine venner vil hænge ved… og nogle vil falde fra, når de nu ikke kan rykke rundt med dig… Men spørgsmålet er, om det ikke er meget mere tilfredsstillende for dig at leve et liv efter dine ønsker i stedet for andres?
Have venner i dit liv, der er der fordi de kan lide dig, og ikke fordi de kan mingelere rundt med dig?
Og så tage den risiko?

Du kan jo tænke over det...

Kærligste hilsner,
Charlotte

Du kan læse mere her: http://charlottesommer.dk/

Kom og sig hej til mig på facebook: http://www.facebook.com/CharlotteLotusSommer

TEST DIG SELV: Er du god nok til at sige fra?

LÆS OGSÅ: Får du det optimale ud af dit liv?

LIGE NU I SHOPPEN

Hvad venter dig i fremtiden?
Få et personligt årshoroskop, udarbejdet af astrolog Lejla Lindholm Christensen. Kr. 500,-

Se mere her

Læs også