https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/oktober/bog-prim.jpg
Selvudvikling

Hvad skal du læse i ferien?

12. oktober 2012
af Kasper Skov Jensen/Malene Fich Weischer
foto: All Over
Er du en af de heldige, der lige om lidt skal afsted på efterårsferie? Så var det måske ikke så tosset at få opjusteret lidt på bogreolen... Se her de bedste bud på efterårets bøger!

Vinden rusker, og alle bladende er for længst faldet af trænerne. En god bog er noget nær det perfekte værn mod efterårsvejret, men hvad skal du læse? Vores gode venner på Alive.dk har spurgt JP/Politikens Forlag og Gyldendal, der her kommer med deres anbefalinger.

Sundhed og sindssyge er in
Ifølge JP/Politikens Forlag er de kvindelige læsere især interesseret i 'Suveræne salater - Året rundt' af Tina Scheftelowitz. Bogen indeholder 90 opskrifter på salater, samt kolde og varme grønsagsretter.

Ernæringsekspert Christian Bitz og professor Arne Astrup står bag den nye udgave af slankebogen ' Verdens bedste kur', der i øjeblikket sælger som varmt brød. De to eksperter har nøje udvalgt en række let forstålige råd på vejen mod det svære vægttab. Til kostplanerne har de desuden rådført sig med nogle af landets bedste kokke.

Mange kvinder har taget godt imod Leonora Christina Skovs 'Førsteelskeren' - en roman om den excentriske Nat Kaminski og punkmusikeren Veronica Lake. Nat har nedlagt kvinder på stribevis, men elsker stadig Veronica, selvom de ikke længere har kontakt. Veronica forsøger at sparke gang i Nats karriere ved at fortælle ham om sin sindssyge mor, der blev spæret inde på et sindssygehospital i Vordingborg. Nat hører dog overhovedet ikke efter, for han vil hellere genoptage forholdet med Veronica.

Hjernedrama og prisvinder
Christian Jungersens 'Du forsvinder' topper bestsellerlisten hos Gyldendal. Det er historien om skolelederen Frederik, der langsomt glider væk fra sit sande jeg på grund af en hjernesvulst. Det sætter hans kone, Mia, i et stort dilemma for hvornår er Frederik sig selv? Hvornår er det svulsten, der påvirker ham til at tage irrationelle beslutninger?

Hvis du er mere til en god krimi, anbefaler Gyldendal, at du kaster dig over ' Pigen i Satans Mose' skrevet af Lotte og Søren Hammer. Pigen, der bliver refereret til i titlen er en afrikansk prostitueret, der bliver dræbt og smidt på bunden af en sø. Politiet står uden spor, men så kommer Konrad Simonsen på sagen. Kort efter tager det hele en overraskende drejning.

Isabel Allende fik HC Andersen-prisen i sidste måned. Nu er hun klar med romanen 'Mayas dagbog' om den unge pige Maya, der flygter fra et stofmisbrug i USA. Efterhånden som hun er ved at komme på benene igen på den lille chilenske ø Chiloé, kommer den korrupte FBI-agent, Arana på sporet af hende.

Top 10 over bøger kvinder vil læse
Hotelsitet Hotels.com har spurgt næsten 2.000 danskere om, hvilke bøger de skal læse i deres efterårsferie. Her er kvindernes top 10:

1. 1Q84 af Haruki Murakami

2. Fifty Shades of Grey af E. L. James

3. Englemagersken af Camilla Läckberg

4. Et spørgsmål om penge af Anna Grue

5. Verdens Vinter af Ken Follett

6. Pigen i satans mose af Lotte & Søren Hammer

7. The Hunger Games af Suzanne Collins

8. Twilight-sagaen af Stephenie Meyer

9. Søster af Rosamund Lupton

10. Prøverummet af Lotte Garber

Læs også