https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/positivprim.jpg
Selvudvikling

Hvad du ønsker, skal du få!

14. april 2014
af NLP- og hypnoterapeut Pernille Riis
Foto: All Over og privat
… og så alligevel ikke! Har du fået nok af luftige garantier om evig lykke, hvis bare du gør dit og dat, folder hænderne og tænker positivt, så læs endelig videre. Velkommen til blogger, NLP- og hypnoterapeut Pernille Riis.

Er du en af dem, der får lyst til at fnyse af højhellige budskaber, der lover positiv vækst og sand lykke i alle henseender, hvis bare du sætter intentionen derefter, og beder og tror på, at alt det bedste vil ske dig, fordi du fortjener det?

Er din reaktion blevet et fnys, fordi du faktisk af flere omgange har forsøgt -men uden held. Fordi hver en omgang du har kastet dig ud i, er tabt og du er blevet slået tilbage til før udgangspunktet, og håbet om at alt godt, også kan ske for dig, svinder længere og længere bort i horisonten.

Find årsagen …
Hvis du befinder dig lige der, og næsten ikke gider læse denne artikel, så kan jeg måske berolige dig med, at der rent faktisk er årsager til, at det ikke lykkedes. Der kan være nogle underliggende grunde, som kræver din opmærksomhed og som jeg her vil forsøge at belyse.

Pernille Riis

Pernille Riis, professionel NLP -og Hypnoterapeut.

Arbejder ihærdigt på at inspirere alle, der er interesseret, i af finde deres helt egen balance i livet. Både i hendes arbejde med sine klienter i sin klinik i indre København og de artikler hun udgiver på sin blog, omfavner hun livet i et holistisk perspektiv, og forsøger at skabe klarhed over livets aspekter.

Du kan læse mere om hendes arbejde, samt læse hendes blog på www.pernilleriis.dk


The Secret
Vi er nok mange der husker scenen fra Sex and the City med Samantha der befinder sig i en livskrise og forsøger sig med at læse bogen 'The Secret' for at få hjælp. Hun ender med at smide bogen af H… til fordi hun på ingen måde kan relatere til stoffet.

Hun befinder sig i en situation hvor hun i sine tanker, mangler retning, klarhed og måske også afklaring. Hun er sikkert også havnet i et følelsesmæssigt kaos og tit i sådanne situationer, "låser" vores system, og alt der indikerer noget positivt, giver os "brækfornemmelser" og afstandstagen.

Der er som sådan ikke noget i vejen med budskabet fra 'The Secret, loven om tiltrækning etc. Sagen er bare, at inden du går i gang med at kunne tiltrække det du ønsker, på den måde som disse budskaber lover, så skal du befinde dig på en højere frekvens/sindelag - hvor dit system er i plus/neutralt, og hvor dit system kender til det at vinde/sejre/nå mål.

Så for at komme til det punkt, er her nogle vigtige områder at få styr på:

Ha tålmodighed med at skulle berolige/overbevise din skeptiske og beskyttende side (din reptilhjerne). Den slipper sin styring, når den mærker, at alt er okay, og der ikke er fare på færde, så er den klar til at afprøve nye spændende ting, som du ønsker.

Forløs gammel shit. Gå i terapi, gør hvad som helst for at rydde op i din underbevidsthed. Alt hvad du gemmer i din underbevidsthed af erindringer, traumaer, svigt, manglende omsorg eller måske du har arvet negative overbevisninger fra din familie mm., Alt dette er ophobede energi, som din krop bruger mange resourser på at holde nede.

Opdag dine tankemønstre. Måden at ændre negative tanker til positive tanker, gøres ved at opdage dine tankemønstre. Læg mærke til når du begynder på opdagelsesprocessen, hvor meget dine tanker er styret omkring alt det, du ikke vil have. Øv igen og igen (og med kærlig tålmodighed) dine tanker til at fokusere på det du gerne vil have. Skriv dagbog, lav post-it og hæng op, udfyld skemaer, gå til Mindfulness -gør hvad som helst for at opdage, hvordan dine tanker tænker.

Kend dit udgangspunkt. Jeg tror vi er rigtig mange, der kender de tanker, der fortæller os, at vi burde kunne det og det… der sammenligner os med andre på samme alder, der gør sådan og sådan….der læser de ting, der fortæller os hvordan vi skal gøre…..osv. Men prøv et øjeblik at afklare om du rent faktisk har lært, hvordan man når sine mål, og hvordan man har tillid til processen. Vores forældre kan ikke lære os alt -og slet ikke det, de ikke selv har fundet ud af. Det er en KÆMPE hjælp at kende udgangspunktet.

Tag ansvar. Stop med at lytte til alle andre og spejle dig i andre erfaringer og historier. Du er den eneste der kender til hele dig -din fortid, nutid og ønsker om fremtiden. Så lad dig inspirere af andre og tag imod deres hjælp og omsorg. Men lær først og fremmest at stole på, at du selv kan finde din egen indre balance. Tag ansvar for dit liv -kun du kan gøre en forskel.

Øv dig i at mærke nærværet - når du mediterer, danser, synger, spiller eller hører musik, når du dyrker sport, skriver digte, maler, bager eller får massage etc. Alt dette får dig til at mærke din krop og dermed forstærke kontakten til den. Fra nærværet kommer glæden og når glæden er tilstede, og kontakten til kroppen er skærpet, så er det lettere at kunne mobilisere en ønskede retning.

Loven om tiltrækning
Når så alt dette (mere eller mindre) er på plads, så kan du tage fat i loven om tiltrækning/The Secret osv. Start med at øve små ønsker/målsætninger og lad det hele vokse i et passende tempo. Sammenlign dig selv og denne proces med et lille barn, der skal lære at cykle. Til at starte med, er det hele usikkert og meget meget svært, men pludselig finder du rytmen, får mere og mere tillid til processen og selvtilliden vokser, og du tør mere og mere. Rigtig god fornøjelse …

Læs også